Teraz jest Cz 20 cze, 2019 22:57

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 02 sty, 2013 16:00 
Offline

Dołączył(a): Pt 24 sie, 2012 12:49
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Model:: SSS
mLo, heh no narazie nie mam nic, nawet swojego SSS. Najpierw wypadek , potem wypadanie zapłonu, a teraz pieprzona lampka od wspomagania się włączyła -.- więc póki co Suzuka stoi w warsztacie :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 02 sty, 2013 18:49 
Offline

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 16:04
Posty: 148
Lokalizacja: krakow
Model:: EVO V
maz8
Mam nadzieję że ten wypadek to nic poważnego?

Coś masz pecha z tym SSS:/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 02 sty, 2013 20:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 01 mar, 2010 19:35
Posty: 919
Lokalizacja: Warszawa
Model:: rodzinnie Mazda 6 MPS ;-)
Nic Ci się nie stało?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 sty, 2013 12:38 
Offline

Dołączył(a): Pt 24 sie, 2012 12:49
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Model:: SSS
Ja to mam szczęście do wypadków kiedy stoję i grzecznie czekam na swoją kolej . Mnie nic ale SSS oberwał . Zderzak, maska, błotnik, wahacz, półoś, amortyzatory, felga, opona , lampa i jeszcze jakieś pierdoły poszły do wymiany :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 03 mar, 2013 11:28 
Offline

Dołączył(a): So 02 mar, 2013 21:05
Posty: 89
Mnie ten błąd pojawił się pierwszy raz przy przebiegu ok. 60k. Potem pojawił się jeszcze 2 razy. Przy czym wymagało to specjalnego talentu mojej ż. :) tzn., jazda na 5-tym biegu z minimalną prędkością np. 60-70km/h i wywalało ten błąd z automatu. Teraz mam sondę cofniętą i spokój.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 03 mar, 2013 11:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 sty, 2009 20:07
Posty: 1764
Lokalizacja: Wwa
Model:: suzuki swift 1.3 GLX
AndrzejP., miałeś ten błąd w silniku 1.3 benzyna??


Góra
Call by so many different names, but your glory still remains the same. Never will i change, the way that i feel about jah love.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 mar, 2013 17:53 
Offline

Dołączył(a): So 02 mar, 2013 21:05
Posty: 89
tak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lip, 2013 05:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
Witajcie. Trochę odświeżę temat bo w Swifcie mojej żony ostatnio zaświecił się CHECK no i oczywiście z powodu wydajności katalizatora. Czy wiecie gzdie w ikolicach Sosnowca można zamontować taki emulator. Kupię go w Lepardzie ale jeśli chodzi o elektrykę to dla mnie czarna magia, potrafię jedynie żerówki powymieniać :D a i warunków do takich prac nie mam. Czy w zestawie z tym emulatorem jest schemat / opisa jak to zamontować ?Dzięki za info.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 lip, 2013 22:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
Witaj, jest opis w instrukcji jak wszystko podłączyć, jeśli sobie nie poradzisz, daj znać na priv, opiszę Ci dokładnie jak każdy kabelek podłączyć, pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 17 lip, 2013 21:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
Dzięki za info. Dzisiaj emulator dotarł, a wcześniej wydrukowałem sobie ze strony wszystko co potrzebne. Swift jest u mechanika bo padła poduszka silnika i przy okazji podrzuciłem mu zestaw do zamontowania :) Mam nadzieję że nieładna kontrolka nie będzie moją kobitkę juz nękać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 17 lip, 2013 23:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
jak mechanik dobrze podłączy emulator, to nie ma szans na wyświetlenie się błędu, wykres sondy lambda będzie idealny, pozdrowienia :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 18 lip, 2013 17:32 
Offline

Dołączył(a): N 06 lis, 2011 14:26
Posty: 71
Lokalizacja: Tychy
Model:: Swift 1.5GS / AR Giulietta 1,4TB MA
Hans72 napisał(a):
Dzięki za info. Dzisiaj emulator dotarł, a wcześniej wydrukowałem sobie ze strony wszystko co potrzebne. Swift jest u mechanika bo padła poduszka silnika i przy okazji podrzuciłem mu zestaw do zamontowania :) Mam nadzieję że nieładna kontrolka nie będzie moją kobitkę juz nękać.

Daj znać, bo ja też się zastanawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 18 lip, 2013 23:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
u mnie przejechane 10 tyś km na emulatorze i zero błędów, pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 19 lip, 2013 05:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
tomnet napisał(a):
Hans72 napisał(a):
Dzięki za info. Dzisiaj emulator dotarł, a wcześniej wydrukowałem sobie ze strony wszystko co potrzebne. Swift jest u mechanika bo padła poduszka silnika i przy okazji podrzuciłem mu zestaw do zamontowania :) Mam nadzieję że nieładna kontrolka nie będzie moją kobitkę juz nękać.

Daj znać, bo ja też się zastanawiam :)

Emulator założony, pierwsze kilometry nakręcone :)
Sprytnie mi to chłopaki schowały w skrzynce bezpiecznikowej koło akumulatora, nic nie widać :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 19 lip, 2013 11:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
no to elegancko zrobili, szerokości :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 02 sie, 2013 19:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
Ponad 1000 km nalatane i na razie odpukać :) nic się nie świeci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sie, 2013 21:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
i już tak będzie zawsze, pozdrowienia :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 17 sie, 2013 21:30 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
chłopaki, przymierzam się do zakupu emulatora, który to ten właściwy:

ten: http://lepard.eu/eshop/em035s-emulator- ... a-p-8.html

czy ten: http://lepard.eu/eshop/em035d-dwukanalo ... a-p-9.html

???


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 18 sie, 2013 23:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
cześć spoono, ten pierwszy jest właściwy, pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 29 sie, 2013 05:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
spoono Nie ma co się zastanawiać ja już nawinąłem 2500 km i spokój :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 09 wrz, 2013 20:32 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
kupiłem już i będę montował przy następnym przeglądzie, więc gdzieś w październiku ;)

też postaram się w skrzynce bezpieczników zamontować


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 17 lis, 2013 09:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 10 lip, 2013 20:44
Posty: 23
Lokalizacja: Sosnowiec
Model:: Swift
Jak tam wasze emulatory, u mnie ponad 6000 km i spokój :)
Powiedzcie mi czy w SX4 też ten problem się pojawia :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 28 sty, 2014 20:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 04 lis, 2009 11:51
Posty: 239
Lokalizacja: ///
Model:: MY16 Cupra 280
da radę samemu ten emu założyć? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 28 sty, 2014 22:20 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Bez problemu


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 31 mar, 2014 17:47 
Offline

Dołączył(a): N 06 lis, 2011 14:26
Posty: 71
Lokalizacja: Tychy
Model:: Swift 1.5GS / AR Giulietta 1,4TB MA
No to emulator przez weekend założony, póki co brak "check'a: :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 31 mar, 2014 21:49 
Offline
Skarbnik Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 05 lut, 2009 11:46
Posty: 1831
Lokalizacja: Wrocław
Model:: SX4 1.6 4WD GS
ja awaryjnie zakładałem a ASO - po ~200km zaświecił mi się ponownie, zrobiłem awanturę i umówiłem się na demontaż po powrocie z Pragi - w drodze powrotnej zgasł i do chwili obecnej się nie zapalił (przejechane jakieś ~1k).
btw: a podobno sam nie gaśnie tylko trzeba resetować - u mnie zgasł sam i to podczas jazdy - ciekawostka :one:


Góra
pozdrawiam
Konrad vel. Siemion

...znaczek 4x4 na Suzuki coś znaczy i jak kierowca nieustraszony to auto nie zawiedzie niezależnie od tego, że niby nie terenowe... (MML)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 01 kwi, 2014 07:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 sty, 2009 20:07
Posty: 1764
Lokalizacja: Wwa
Model:: suzuki swift 1.3 GLX
Może to był jakiś inny błąd??


Góra
Call by so many different names, but your glory still remains the same. Never will i change, the way that i feel about jah love.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 01 kwi, 2014 08:46 
Offline
Skarbnik Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 05 lut, 2009 11:46
Posty: 1831
Lokalizacja: Wrocław
Model:: SX4 1.6 4WD GS
ASO odczytalo niewydolny katalizator - nie patrzylem im na rece ;)

Siemion via TapaTalk :)


Góra
pozdrawiam
Konrad vel. Siemion

...znaczek 4x4 na Suzuki coś znaczy i jak kierowca nieustraszony to auto nie zawiedzie niezależnie od tego, że niby nie terenowe... (MML)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 18 kwi, 2014 22:42 
Offline

Dołączył(a): Pt 08 mar, 2013 23:44
Posty: 13
Lokalizacja: pomorskie
Model:: SX4
Hans72 napisał(a):
Jak tam wasze emulatory, u mnie ponad 6000 km i spokój :)
Powiedzcie mi czy w SX4 też ten problem się pojawia :?:

niestety też, SX zagazowany ponad rok temu, pierwszy raz błąd w grudniu po jednostajnej jeździe dwupasmowymi trasami i autostradą Śląsk-Trójmiasto, reset błędu kompa(coś sugestia że skład mieszanki nieodpowiedni i stąd błąd), po kilkuset kilometrach ponowne zapalenie kontrolki, tym razem wizyta u gazownika, korekcja ustawień komputera regulującego skład mieszanki gazu, trzy miesiące spokoju i znowu żółty farfocel na wyświetlaczu. Po Wielkiej Nocy jadę do gazownika z reklamacją :(


Góra
Cykli

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 28 wrz, 2014 17:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
U mnie też dzisiaj pojawił się problem p0420, przeczytałem instrukcję od EM.035.S i zastanawia mnie ten zapis :
"Z uwagi na ochronę środowiska, producent zaleca stosowanie tego emulatora wyłącznie w celach
diagnostycznych oraz do krótkotrwałej pracy w sytuacjach awaryjnych. Producent nie ponosi
odpowiedzialności za stosowanie emulatora w pracy ciągłej. "


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 28 wrz, 2014 21:43 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
błąd dotyczy drugiej sondy a druga sonda monitoruje stan katalizatora. Jeżeli założysz emulator, jednocześnie ,,pozwalasz" na to żeby sonda była mniej czuła na stan spalin wychodzących z katalizatora. Trochę pokrętnie wytłumaczone ale chodzi o to że jak będziesz miał kata do wymiany to nie zaświeci się check engine a Ty będziesz zatruwać środowisko.
Producent nie może zachęcać do zatruwania środowiska.


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 19:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
ok. dzięki, czyli trzeba będzie zamontować :one:

jeszcze pytanie jakie napięcie powinno się ustawić na emulatorze EM.035.S ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 20:54 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
sonda pracuje w zakresie 0-1 V

masz link do tego emulatora?


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
http://allegro.pl/emulator-katalizatora-drugiej-sondy-lambda-i4652149738.html

http://allegro.pl/em-035-s-emulator-2-sondy-lambda-blad-katalizatora-i4570761519.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:22 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
załóż sobie coś takiego na drugą sondę i po problemie, nie warto bawić się w elektroniczne emulatory
http://allegro.pl/emulator-katalizator- ... 87781.html" onclick="window.open(this.href);return false;

raz że kasa a dwa że efekt podobny


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
czy na początku tematu warriorek nie instalował tej przedłużki i chyba nie pomogło na dłużej...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:29 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
jeżeli sonda jest sprawna, tzn pokazuje dobre wartości to sama przedłużka wystarczy


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
ok sprawdzę 20zł to nie majątek, rozumiem że ten z twojego linku pasuje do sporta ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:38 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
tak


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
pięknie dziękuję za pomoc :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2014 21:39 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
jak chcesz to mogę Ci taki dystans pożyczyć bo mam kilka ale będę w Wawie dopiero w piątek pewnie, wtedy też mogę podłączyć kompa jak chcesz


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 30 wrz, 2014 15:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 12 sie, 2014 09:10
Posty: 13
Model:: Swift Sport 2007/08
kzaremba2 napisał(a):
załóż sobie coś takiego na drugą sondę i po problemie, nie warto bawić się w elektroniczne emulatory
http://allegro.pl/emulator-katalizator- ... 87781.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

raz że kasa a dwa że efekt podobny



Hej, ja również SSS (2007/8 r.), przejechane 41.000 i po 150-200 km przejechanych zaświeca się Check Engine, wystarczy potem zdjąć klemy z aku i kontrolka znika ale wqrza ;) Czy sama we własnym zakresie założę to "cudo" z Twojego linku za 11zł czy raczej do warsztatu do majstrów trzeba? Pozdrawiam


Góra
Są kobiety pistolety! ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 30 wrz, 2014 22:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
To co w linku się znajduje za 11 zł nawet nie zakładaj, bo nie zadziała. Miałem tą przedłużkę przez 2 miesiące i nie zdawała rezultatu, szkoda Twojego poświęcenia w tym zakresie. Jak chcesz zapomnieć o problemie, kup na stronie http://www.lepard.eu" onclick="window.open(this.href);return false; emulator katalizatora, podłącz i Twoje problemy znikną. Fakt, że trochę kosztuje, ale zapomnisz o P0420 raz na zawsze, pozdrawiam :)

-- 30 wrz 2014, o 22:20 --

tangerine1974 napisał(a):
czy na początku tematu warriorek nie instalował tej przedłużki i chyba nie pomogło na dłużej...


hej przedłużka nie zdaje rezultatu, wyrzuca błąd po 300 km, było to już przerabiane kilka razy, emulator założysz i zapomnisz o problemie, instalacja banalnie prosta jak znasz się trochę na elektryce, pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 paź, 2014 06:53 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
przedłużka wywala błąd jeżeli jest uszkodzona sonda, na sprawnej sondzie powinno działać ( w iluśtam samochodach montowałem i działa)


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 paź, 2014 16:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
u siebie na 2 sondach sprawdzałem i na każdej przedłużka wyrzucała błąd, z drugiej strony czytałem ostatnio, że nawet po wycięciu katalizatora, badane spaliny są w normie. Nie będę nawet komentował starych czy popsutych diesli, które kopcą, że nic nie widać, a kierowcy i tak sobie z tego nic nie robią....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 paź, 2014 20:02 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5678
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
warriorek to co piszesz się zgadza i nie zaprzecza temu co ja piszę. Jeżeli założyłeś przedłużkę na pierwszą sondę to błąd powinno wywalić po kilku kilometrach. Pierwsza sonda mierzy dawkę paliwa i powinna być 100% sprawna, bez stosowania żadnych tulei i innych udziwnień. Każde odsunięcie jej od kolektora choćby o milimetr powoduje zmiany w pracy i błąd w ECU.
Przedłużka którą wrzuciłem w linku ma zastosowanie tylko do sondy za katalizatorem (sonda ta jedynie mierzy sprawność kata, nie ma innych zastosowań) pod warunkiem że sama sonda pracuje w dobrym zakresie napięcia.
Powtórzę to co napisałem wyżej, jeżeli sonda jest niesprawna, montaż dystansu jest bezcelowy!


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 paź, 2014 20:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
Zobaczymy jak to jest naprawdę, właśnie kupiłem przedłużkę, którą polecił kzaremba2, 2 sonda u mnie jest sprawna, sprawdzona na kompie, za kilka dni się odezwę jak to u mnie wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 paź, 2014 21:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 06 lip, 2010 22:44
Posty: 87
Lokalizacja: Toruń
Model:: SSS 2007
kzaremba2 masz rację to co napisałeś jest prawdą. Natomiast do pierwszej sondy nic nie zakładałem, jak wiadomo ona musi być sprawna i tam nie ma co kombinować tylko wymienić sondę gdy nie działa. Druga sonda już jest mniej ważna, dlatego gdy wyrzuca błąd, trzeba zastosować przedłużkę albo emulator. Sondę drugą zmieniałem, niestety po przejechaniu kilkuset kilometrów znowu sonda zaczęła wyrzucać błąd. Stosowałem 2 rodzaje przedłużek, też nie dawało rezultatu. Wystarczyło, że wykres jednej i drugiej sondy się pokrył, po czasie komputer wyrzucał błąd. Dlatego moje podejrzenie padło na katalizator. Po zastosowaniu emulatora, sprawdzeniu jak wykresy sond wyglądają (wykres drugiej sondy nareszcie się nie pokrywał z wykresem pierwszej sondy), stwierdziłem, że operacja się udała i o błędzie można zapomnieć. I tak od 2 lat jeżdżę i nic się nie dzieje, spaliny sprawdzałem w serwisie na badaniu, są w normie, pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 paź, 2014 22:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
dzisiaj zamontowałem przedłużkę na 2 sondę, zobaczymy co dalej...


Ostatnio edytowano Pn 12 sty, 2015 17:37 przez tangerine1974, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 12 sty, 2015 17:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 14 wrz, 2014 09:17
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport 2008
niestety problem z sondą powrócił, z tym że aktualnie pokazał się błąd :
P0140 - O2 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank 1 Sensor 2)

czyli jak rozumiem brak odczytu z 2 sondy, po skasowaniu i sprawdzeniu na komputerze odczyt oscyluje w granicach 0,1v-0,9v przy wciskaniu pedału gazu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .