Teraz jest Wt 11 gru, 2018 19:31

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn 22 lut, 2016 19:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 lis, 2008 14:17
Posty: 74
Lokalizacja: Świętochłowice
Model:: SX4
Mam taki problem:
Od pewnego czasu przy redukcji biegów z "5" na niższe zdarza się, że lewarek nie wraca samoczynnie do pozycji neutralnej.
Rozebrałem ten skórzany mieszek i najpierw przesmarowałem białym smarem, potem (w związku z brakiem poprawy) WD-40. To też za bardzo nie pomogło, nawet chyba mam takie wrażenie, że lewarek coraz ciężej chodzi.

Macie może jakieś pomysły co to może być lub co jeszcze samodzielnie mógłbym zrobić? W serwisie za ten mechanizm lewarka chcą kupę kasy :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 08 mar, 2016 00:02 
Offline

Dołączył(a): Pn 07 mar, 2016 23:34
Posty: 3
Lokalizacja: wwa
Model:: SX4 '06
U mnie w ogóle nie wraca. Oglądałem trzy auta przed zakupem, w każdym było to samo. W niezwiązanym z Suzuki serwisie trochę przeczyścili, niewiele to pomogło, "trzeba rozruszać" usłyszałem.
Koszt wg ASO 230zł części + 162zł robocizna, jeśli ma po tym zabiegu działać jak należy, to chyba się zdecyduję. Niestety nie mogę namierzyć tych części w sieci (dwie tuleje, zabezpieczenie i dźwignia).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 08 mar, 2016 00:29 
Offline

Dołączył(a): So 24 lis, 2007 00:38
Posty: 136
Lokalizacja: Wrocław
Model:: SX4 DDiS 4x4
Miałem tak po 120kkm i 5 latach od zakupu (4 lata temu)
Pomogła regulacja cięgła w serwisie.
Od tej pory bez zarzutu.
Ale to w DDiS, nie wiem jak w 1.6


Góra
Krzysiek
GSX-R 7/12
SX4 DDiS 4x4

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 13 mar, 2016 09:54 
Offline

Dołączył(a): Pn 07 mar, 2016 18:57
Posty: 9
Lokalizacja: górny śląsk
Model:: sx4 4WD
rozłącz lewarek od skrzyni biegów i będziesz wiedział gdzie problem, rozruszasz i zakonserwujesz mechanizm lub zrobisz korektę regulacji cięgna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 cze, 2018 22:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 16:21
Posty: 613
Lokalizacja: Kraków
Model:: Suzuki SX4 1.6L 4WD GS Cosmic Black Metalic
Miałem dokładnie to samo. Problemem były dwa małe swoznie które z biegiem czasu się wyrabiają. Wymiana na nowe i przesmarowanie i lewarek działa jak nowy.


Góra
:...:
Pozdrawiam
Domino
Suzuki SX4 1.6L 4WD GS Cosmic Black Metalic

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .