Teraz jest Pn 26 sie, 2019 06:48

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 07 paź, 2009 18:19 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam.Czy jak zmienię radio na nowego typu to na wyświetlaczu komputera też będą wyświetlane wszystkie dane tak jak w Blaupunkcie czyli częstotliwości siła głosu itd.Pozdrawiam.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 07 paź, 2012 18:32 
Offline

Dołączył(a): N 07 paź, 2012 18:25
Posty: 22
Lokalizacja: Lipno
Model:: Ignis
Jeżeli podłączysz wyświetlacz pod radio to tak ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 01 kwi, 2013 18:58 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam
Czy ktoś z obecnych wymieniał radio w ignisie II.


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 04 kwi, 2013 16:12 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam.
Wymieniłem radio fabryczne na inne. Padło na LG, jest to jednak sprawa drugorzędna. Gra doskonale. Wyświetlacz działa (zegar, termometr, spalanie chwilowe) nie działa tylko druga linijka z informacjami radia fabrycznego. Było kilka kłopotów. Trzeba było trochę pomyśleć i wszystko poszło gładko.


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 cze, 2013 13:43 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Mam pytanie jak założyć takie radio do Ignisa II

http://www.jvc.pl/product.php?id=KW-R400E&catid=100065

Wymiary tego radia sa o wiele mniejsze niz oryginalnego radia??? :(
Podejrzewam ze trzeba dokupic ramke ale gdzie taka znalezc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 cze, 2013 16:26 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
2DIN powinno się zmieścić to przecież uniwersalny rozmiar, sprawdzałeś to po wymiarach podanych w specyfikacji ?


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 cze, 2013 18:07 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Oczywiście że sprawdzałem, wystarczy popatrzeć na zdjęcie i już widać że radio jest prostokątne, a radio w Ignisie jest trapezem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 cze, 2013 20:12 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam zainteresowanych
Trzeba dokupić ramkę dedykowaną do ignisa. Dostępne są na allegro. To działa. sprawdziłem.
Pozdrawiam


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 24 cze, 2013 09:09 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Na allegro są tylko ramki na radia 1DIN, a ten JVC ma 2DIN a z taką ramką się nie spotkałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 24 cze, 2013 09:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:52
Posty: 10551
Lokalizacja: WARSZAWA/OTWOCK/PL
Model:: brak
http://www.bluespot.co.uk/car-audio.asp ... 13-adaptor


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 24 cze, 2013 18:24 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam
Prawda. są ramki na pojedyncze radio. Ale wystarczy trochę zdolności manualnych, a dokładniej należy precyzyjnie wyciąć to co zbędne. Będzie pasować. Większy kłopot może sprawić stara ramka radia fabrycznego. Ja musiałem rozwiercić śrubę ją trzymającą.
Pozdrawiam


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 24 cze, 2013 18:33 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Dzięki za informację, coś niedługo będę tworzył w tej materii, oczywiście podzielę się uwagami i włożę zdjęcie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 13 paź, 2013 09:24 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
U mnie to wygląda tak:

1

2


Trochę się trzeba napiłować w plastikach żeby w otwór włożyć głośnik 13cm ale da się. Maskownica jest jak widać wypukła ponieważ głośniki są dwudrożne Pioneera i syczek wystaję . Widziałem na necie że można kupić 13cm głośnik np TEAC bez syczka. Radio firmowe Blaupunkta które miałem do tej pory to ogólnie porażka, nawet po wymianie głośników przednich nie grało tak jak chciałem. Po wymianie radia w końcu można słuchać muzyki i co najważniejsze pojawił się bas.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 13 paź, 2013 20:23 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam
Przyznam, że wygląda to dobrze. pewnie również utraciłeś zdolność sterowania zegarem? Myślę o zamontowaniu jakiegoś wyłącznika którym będę mógł wyzerować licznik o 00.00.
Pozdrawiam


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 15:31 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam koledzy.Mam też problem z radiem fabrycznym.Od jakiegoś czasu słyszę "pstryk" w głośnikach i po radiu nic nie gra nie mogę go włączyć ponownie.Na wyświetlaczu tylko widać czas ,temperaturę i spalanie.Sprawdziłam bezpieczniki wszystko OK.Dopiero jak wyjmę bezpiecznik ze skrzynki od radia tej poniżej kierownicy i go ponownie włożę to po jakimś kolejnym odpaleniu samochodu pokazuje mi się kod radia.Jak go wpiszę na nowo to radio gra do następnego incydentu.Zaczyna mnie to denerwować bo robi się to coraz częściej. Wie ktoś co to może być??. Druga sprawa, to biorę już pod uwagę wymianę tego radia choćby z uwagi już na mp3 i jakieś lepsze brzmienie czy takie będę mogła zainstalować bez jakiejś wycinanki:
http://allegro.pl/radio-2din-jvc-kw-r40 ... 99535.html
http://allegro.pl/pioneer-avh-x700-bt-r ... 93900.html
Chodzi mi o to co trzeba kupić: rozumiem z tego co czytałam to ramkę ale gdzie na polskim rynku no i pewnie jakieś przejście ISO, które jeśli mogę prosić.Dzięki z góry i pozdrawiam.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 15:44 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5679
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
powinno wystarczyć coś takiego
http://allegro.pl/zlacze-adapter-iso-ko ... 79766.html


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 16:01 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Samo złącze?. A ramka bo te radia mają prostokąt a wejście standardowe jest chyba trapez?no i tak kostka jest pod inne autka niż IGNIS?


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 16:09 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5679
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
ramka oczywiście też, pokazałem samą kostkę. Wszystko zależy od tego jaką kostkę będziesz miała przy nowym radiu


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 16:23 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
A które lepsze ? :) jak już całościowo:)


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 06 sty, 2014 16:24 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
A jeszcze jedno a co z tym fabrycznym tzn z tymi objawami bo może to coś w instalacji?


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sty, 2014 17:33 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Koledzy, w sobotę jadę do elektronika z tym moim radiem no i pytanie gdyby radio było na złom to czy słyszeliście może bo ja tak, że niedługo przejdziemy na nadawanie cyfrowe radiowe tak jak w TV i te radia będą się nadawały na złom. Pytanie dlatego bo zastanawiam się ns zakupem nowego gdyby co :). Jak to właściwie jest?


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sty, 2014 17:55 
Offline

Dołączył(a): So 23 mar, 2013 09:19
Posty: 6
Lokalizacja: Pątnów
Model:: ignis
Witam
Nie znalazłem sposobu na podłączenie wyświetlacza w części dotyczącej radia. Nie ma również możliwości sterowania oryginałem zegara. Można wyłączyć akumulator o 24.oo. zegar się wyzeruje. to wszystko w temacie.
Pozdrawiam


Góra
windrob

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 sty, 2014 18:06 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Kolego markus96 jak to nasze standardowe radio wyciągnąć.Wiem że trzeba jakieś te cztery pręty ok fi 3mm włożyć w otwory, ale jak je wyciągnąć ?. A poza tym czy to radio które zamieściłeś na zdjęciu pasuje bez uwag w miejsce naszego w Ignisie?, czy w zestawie jest ramka? Czy te głośniki standardowe mogą być? no i jakaś złączka jest potrzebna jeśli możesz to wyślij linka gdzie ją kupiłeś bo ja znalazłam tylko taką.
http://allegro.pl/kostka-iso-suzuki-aer ... 55194.html
a radio chcę kupić takie:
http://allegro.pl/pioneer-fh-x700bt-rad ... 94370.html
Mam nadzieję tylko, że po 2020 :) będzie coś można wpiąć w to gniazdo AUX aby odbierać cyfrowo :). Pozdrawiam.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 sty, 2014 20:23 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Witam.
Kostkę kupiłem w NORAUTO w Bielski Białej, ta na allegro chyba będzie pasowała. Radio mam dokładnie takie samo jak link do allegro. Niestety trzeba wyciągnąć metalową ramkę która znajduje się w miejscu oryginalnego radia, ramka nie wyszła mi razem z radiem. Ramka w radiu Pioneer jest taka jak widać na zdjęciu (ta czarna), niestety pełnowymiarowej nie mogłem nigdzie znaleźć w Polsce. Przednie głośniki są marnej jakości ja je wymieniłem na 13cm Pioneer, oczywiście nie obyło się bez poszerzania otworów.

Klucze do wyciągnięcia radia muszą być tego typu

http://allegro.pl/klucze-do-demontazu-radia-blaupukt-philips-opel-i3845654291.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 19 sty, 2014 13:37 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam. Koledzy widzę że z tym moim radiem to kicha.Jeżeli ktoś ma schemat podłączenia tego radia do instalacji to poproszę o pomoc, a może ktoś ma również serwisówkę :).Radio oczywiście Blaupunkt 2DIN.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 19 sty, 2014 14:06 
Offline

Dołączył(a): Pt 04 paź, 2013 11:29
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Model:: Ignis II 1.3
http://www.kacsa-ignis.hu/radio/csat/

Ogólnie cała stronka ciekawa:
http://www.kacsa-ignis.hu

Tylko ten język :053:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 13:28 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam.Widzę ,że nikt nie ma schematu podłączenia tego naszego radia. Gdzieś wyczytałam że jest na jakimś serwerze ale ja nie wiem jak tam wejśc ? :(. Poza tym przyszedł mi pomysł, że może zakupić już radyjko najchętniej Pioneera z nawigacją.Może ktoś już takie ma to poproszę o podpowiedzi :). Pozdrawiam.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 31 mar, 2014 16:44 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Kolego markus96 mam pytanie.Widzę, że masz zamontowane takie radio jak ja chcę zamontować, czy musiałeś dokupować jakąś półkieszeń inną niż dostarczoną z tym radiem? Jeżeli tak to gdzie?. Już mnie diabli biorą bo nie dośc że radio do wymiany to znowu ramka to półkieszeń niedługo bedzie drożej niż samochód :) ;(


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 31 mar, 2014 17:24 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Niestety ta dostarczona z radiem nie pasowała, także musiałem przerobić kieszeń z oryginalnego radia, czyli zrobić półkieszeń :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 31 mar, 2014 18:47 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
hmm, a nie można takiej gdzieś kupić ?


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 02 kwi, 2014 17:19 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Nie mam, pojęcia. Usunięcie kawałka z tej starej kieszeni to żaden problem, blacha jest cienka a w dodatku pełno w niej otworów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 02 kwi, 2014 19:28 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam koledzy.Pomóżcie mi coś poukładać.Chodzi mi o to, że zakupiłam właśnie radio Pioneera http://www.pioneer.pl/pl/products/FH-X700BT/print.html i teraz mam chyba problem bo potrzebuję zainstalować nowe głośniki znowu wydatek :). Chciałabym Pioneera, przód fi 10 cm a na tył 17 cm oczywiście na klapie, ale z tego co wyczytałam to muszą mieć min. 50W ale mocy nominalnej a nie muzycznej bo taką moc ma moje radio na wyjściu. Jeżeli ktoś to naprawdę ogarnia to proszę o konkretne symbole. Teraz mam też Pioneera tyle, że przód TS-G1002i tył TS-G1303i.
Dziękuję z góry bo montaż już tuż, tuż :).


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 02 kwi, 2014 20:07 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Ja bym tych głośników nie wymieniał, pierwsze podłączyć radio, poustawiać je, proponuję włączyć loudness na 3 poziom i powinno grać jak należy. Jak dźwięk nie będzie pasował to wtedy wymieniać głośniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 kwi, 2014 18:10 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
A co z mocą? te co mam są słabe. Faktem jest że nigdy nie słucham głośno bo to nie dyskoteka, ale czy to nie zaszkodzi wzmacniaczowi?. A może da się w tym radio zablokować poziom głośności do jakiegoś poziomu? czy to jest to loudness na 3 poziom? :). Chyba kupię na tył lepsze głośniki np. TS-A 1703I jak jeszcze je dostanę lub TS-A 1723i.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 kwi, 2014 18:51 
Offline

Dołączył(a): Cz 13 cze, 2013 17:03
Posty: 22
Lokalizacja: Cieszyn
Model:: Ignis II
Loudness to funkcja przydatna w szczególności przy cichym słuchaniu muzyki. Podnosi poziom niskich i wysokich tonów przy małej sile dźwięku.
Podłącz radio i sprawdź czy odpowiada ci dźwięk. Jeżeli nie to kup nowe głośniki.

Jakie głośniki masz na tyle, bo ja mam Blaupunkta i te grają OK, na przodzie były też Blaupunkt grały nijako? Teraz na przodzie mam Pioneer.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 kwi, 2014 19:45 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Tak jak pisałam wcześniej, teraz mam też Pioneera tyle, że przód TS-G1002i tył TS-G1303i.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 kwi, 2014 21:07 
Offline

Dołączył(a): Pt 04 paź, 2013 11:29
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Model:: Ignis II 1.3
Dla wzmacniacza głośniki o zbyt małej mocy niebezpieczne nie są. Niebezpieczny jest za mocny wzmacniacz dla zbyt słabych głośników. Ale bez obaw, jeśli przesadzisz z głośnością to z pewnością usłyszysz straszną degradację jakości ze względu na zniekształcenia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 06 kwi, 2014 12:26 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
OK. Jadą do mojego radyjka już Pioneerki TS-A 1703i na tył. Miałam już je kiedyś są sprawdzone. Jakoś mi się udało jeszcze je kupić.Na przodzie zostawię te co mam zobaczymy?. A tak nawiasem czy w tych malutkich siateczkach przy drzwiach koło lusterka też powinny być jakieś głośniki? no i czy ktoś próbował umieścić głośniki w drzwiach bocznych? to by całkowicie rozwiązało problem wielkości membrany?. Większość producentów samochodów nawet specjalnie umieszcza tam miejsca montażowe. Dziękuję wszystkim za dotychczasowe podpowiedzi.

-- 6 kwi 2014, o 12:28 --

A jeszcze jedno jak wejść na ten nasz serwer bo tam ktoś się doczytałam zamieścił schemat podłączenia tego naszego radia do instalacji?


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 08 kwi, 2014 13:12 
Offline

Dołączył(a): Pt 04 paź, 2013 11:29
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Model:: Ignis II 1.3
ASICZKA napisał(a):
A tak nawiasem czy w tych malutkich siateczkach przy drzwiach koło lusterka też powinny być jakieś głośniki?


Tak, to fabryczne miejsca na głośniki wysokotonowe, odepnij ten element i sprawdź czy ich tam przypadkiem nie ma, a jeśli nie ma to czy chociaż są wyprowadzone przewody do ich podłączenia. Jakbyś potrzebowała to u mnie leża te głośniczki i mogę się ich pozbyć.

ASICZKA napisał(a):
no i czy ktoś próbował umieścić głośniki w drzwiach bocznych?


Możliwość jest zawsze, ale ja stwierdziłem ze samemu nie dam rady zrobić tego porządnie i estetycznie a firmy car-audio zedrą pokaźną sumę. U siebie z przodu dałem nowe 10cm, nowe wysokotonowe, a z tyłu wywaliłem fabryczne i wstawiłem duże 16,5cm na półkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 17 kwi, 2014 19:27 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
http://allegro.pl/polkieszen-montazowa- ... 40546.html
Jeszcze jedno jak się zamieszcza tu jakieś zdjęcie?. Może ktoś po kolei mi napisze.Pozdrawiam i z góry dziękuję.


Ostatnio edytowano N 27 kwi, 2014 10:46 przez ASICZKA, łącznie edytowano 2 razy

Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 17 kwi, 2014 20:27 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Witam.Już jestem po wymianie mojego radyjka tzn na Pioneera FH-X700BT.Z podpowiedzi jakie mogę opisać to: kieszeń tego typu jak powyżej tylko wymiar trzeba dobrze dobrać.Ramki redukcyjne pasowały idealnie. Natomiast co do kostek zakupu przejściówki ISO proponowanych powyżej postu to w moim przypadku ich nie trzeba było bo standardowe przewody z tego radyjka pasowały bez problemu a mam Ignasia z 2004 r benzyna Madziar :).
Z problemów, które można napotkać podczas montażu to po wyjęciu starego radia aby wyjąć starą kieszeń trzeba odkręcić na środku kieszeni śrubę która ją mocuje a ta czasami może sprawić trudność. Ja ją brutalnie mówiąc rozwierciłam bo nie było innej możliwości :). Jeszcze co do kieszeni nowej, zwróćcie uwagę jakie śrubki macie do zamontowania blaszek zatrzaskowych do waszego nowego radia.Standardowo z nową kieszenią otrzymałam śrubki M5x5 stożkowe z gwintem metrycznym a do mojego radyjka przychodzą o tych wymiarach ale z gwintem jak blachowkręt.Kiedyś Pioneer dołączał do każdego radyjka takie a teraz dobrze się naszukałam aby je znaleźć :(. Miałam jednak trochę szczęścia i radyjko zamontowane.Zamieściłabym jakieś zdjęcia ale nikt nie podpowiedział mi jak to zrobić.Pozdrawiam i dziękuję wszystkim, którzy zaoferowali pomoc.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 15 cze, 2014 11:55 
Offline

Dołączył(a): Cz 20 sie, 2009 17:15
Posty: 163
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Model:: Suzuki sx4 s-cross 2013
Koledzy,tak jak pisała powyżej jestem po wymianie radia, ale może ktoś wie kto naprawia te standardowo montowane?.
Poproszę o jakieś namiary, bo moi znajomi to nie mogą nic z tym zrobić bo radio nie ma wyświetlacza a nie mam schematu.Może ktoś ma ? :). Pozdrawiam.


Góra
ASICZKA

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .