Teraz jest Cz 13 gru, 2018 07:44

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 17:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
Ktos moze miał robione pomiary audio jeyeli tak niech wpisye wznik


u mnie wydmuchało 127,7 dB max


Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 17:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
swider986, a Ty możesz wytrzymać przy takim hałasie w aucie?


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 19:28 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Audio w aucie to mnie kręci, ale na ciśnienie nastawiony nie jestem :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 20:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 02 sty, 2010 14:50
Posty: 3244
Lokalizacja: Międzychód
Model:: Focus 2.0 Były: Baleno 1.3 96r, 1.3 GS 99r
przy takim audio szyby pewnie drżą :P
Baleno to małe auto. Jak na taki wydmuch to jest wesoło w środku :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 22:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
Audio w aucie to mnie kręci, ale na ciśnienie nastawiony nie jestem :)


dokładnie, ja mam to samo, nie dB, tylko jakość ... jak bym chciał dB to już pewnie jeździł bym z dwoma Tarantulami :P


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 22:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Masaż pleców to podstawa :P

A waracjąc do tematu - nie mam gdzie zmierzyć :/


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 23:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Szczupły napisał(a):
Masaż pleców to podstawa :P


nawet bez przesytu dB można go mieć :) no chyba że ktoś chce masaż w stylu kopanie młotem pneumatycznym :D

Szczupły napisał(a):
A waracjąc do tematu - nie mam gdzie zmierzyć :/


decybelomierz :) Do 130 dB takie przeciętne mają skalę :)
W innym wypadku only SPL meter, czyli zawody CA, albo warsztat CA który takowy posiada - koszt ok. 50-100 zł za pomiar


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 06:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Hellsin napisał(a):
decybelomierz :) Do 130 dB takie przeciętne mają skalę :)


Za malo dla mnie ;)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 07:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 11 mar, 2008 01:12
Posty: 577
Lokalizacja: Katowice
Model:: Swift 1.2 2014r.
swider986 napisał(a):
Ktos moze miał robione pomiary audio jeyeli tak niech wpisye wznik

u mnie wydmuchało 127,7 dB max


Jezeli pomiary byly wykonywane zgodnie z odpowienimi normami i odpowiednim przyrzadem, to taki wynik moze dac
glosnik (o typowej efektywnosci 90dB (1W/1m) obciazony moca prawie dokladnie ....... 6000 W :rock:

http://www.bel-aqustic.com.pl/pdf/inne/Selekcja%20glosnikow.pdf


Ostatnio edytowano Śr 10 mar, 2010 07:54 przez etom, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 17:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
powiem tak ze w aucie da sie wysiedziec, ale wteczne lustrko i boczne na tyle drżą ze nic nie widać
a jeżlei chodzi o pomiary jestem w stanie sciągnąc gościa z profesjonalnym sprzetem (urzywany na mistrzostwach polski i europy) który przy większej ilości pomiarów z cena może zejśc do 20 zł od auta nie od pomiaru


Szczupły
a tak na marginesie auta które wydmuchały w Jaoworze na WOŚP po 175dB to by wystarczyło ??


Ostatnio edytowano Śr 10 mar, 2010 18:42 przez swider986, łącznie edytowano 1 raz

Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 18:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
swider986 napisał(a):
a tak na marginesie auta które wydmuchały w Jaoworze na WOŚP po 175dB to by wystarczyło ??


Ale o co chodzi?


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 20:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
ale wystarczyło do czego?


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 21:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 02 sty, 2010 14:50
Posty: 3244
Lokalizacja: Międzychód
Model:: Focus 2.0 Były: Baleno 1.3 96r, 1.3 GS 99r
Szczupły, WES82, chodziło o to pewnie że na WOŚP można było zakupić sobie taki pomiar, siano szło na Orkiestrę a dla Ciebie robili pomiar, albo zawody robili dla publiki i auta wydmuchały 175dB. Wystarczyło by zadowolić widzów :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 22:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
swider986 napisał(a):
Szczupły
a tak na marginesie auta które wydmuchały w Jaoworze na WOŚP po 175dB to by wystarczyło ??


to które takie auto jest w PL ?
Ja widziałem wyniki max. 160 dB ... 180 na zachodzie ... ale to inna bajka ...


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 22:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
ale co to w ogóle za konkurs? :zdziw:
po co? w jakim celu?
kolejna niezrozumiała rzecz dla mnie..
Tak samo jak palenie gumy przez drecha w swojej beemce :/


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 22:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
WES82 napisał(a):
ale co to w ogóle za konkurs? :zdziw:
po co? w jakim celu?


niektórych to "rajcuje" i co zrobisz ... ja też nie widzę w tym celu, ale co kto lubi ...


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 mar, 2010 23:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
to, że rajcuje to rozumiem :D
tylko nie rozumiem co to za sztuka zrobić duzo hałasu w aucie?


Ostatnio edytowano Śr 10 mar, 2010 23:52 przez WES82, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 18:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
WES82 napisał(a):
tylko nie rozumiem co to za sztuka zrobić duzo hałasu w aucie?


A no jest.

Nie przesadzajcie, każdego rajcuje coś innego. Jednego ciśnienie w samochodzie, innego skoki narciarskie a jeszcze innego bierki elektryczne podwodne. To że mnie nie interesują szachy nie znaczy że mam drwic z kazdego kto je lubi.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 19:27 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
WES82 napisał(a):
tylko nie rozumiem co to za sztuka zrobić duzo hałasu w aucie?

Całkiem trudna sztuka :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 19:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
ale ja z nikogo nie drwię ;) Wyrażam swoją opinię tylko i brak zrozumienia.
Prównywanie tego do szachów, czy nawet do skoków to CONAJMNIEJ nie takt...

a odnośnie tematu:
Dziwi mnie,ze takie to trudne. Nie rozumiem gdzie lezy problem?


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 20:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
Szczupły napisał(a):
Za malo dla mnie ;)

za mało ci było 127,7 to podałem nakwyzszy wynik z zawodów

Hellsin napisał(a):
to które takie auto jest w PL ?
Ja widziałem wyniki max. 160 dB ... 180 na zachodzie ... ale to inna bajka ...

polecam google i sprawdzenie rekordu polski

WES82 napisał(a):
tylko nie rozumiem co to za sztuka zrobić duzo hałasu w aucie?

to spróbuj kiedys osiągnąć 150dB i wtedy mów ze nie jest to sztuka

Szczupły napisał(a):
Ale o co chodzi?

W tym roku na WOŚP zrobiliśmy zawody car-audio i wyniki mówią same za siebie co tam sie działo


Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 20:01 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
WES82 napisał(a):
Nie rozumiem gdzie lezy problem?

Głównie w zasilaniu, bywa że dołożenie jednego aku nie wystarcza, dokłada się dwa, tak samo z alternatorem, czasem i dwa dodatkowe są dołożone, no i jeszcze kondensatory. Niby od zapewnienia wystarczającej ilości prądu powinno się zacząć, ale ludzie częściej kupują najpierw wzmacniacze i głośniki, a dopiero później kombinują jak to zasilić. Cała zabawa wymaga oczywiście zasobnej kieszeni i tylko do jakiś 110db jest w miarę tanio, później osiągnięcie większych wartości jest coraz droższe :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 20:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
swider986 napisał(a):
za mało ci było 127,7 to podałem nakwyzszy wynik z zawodów


Nie o to mi chodziło.


Hellsin napisał(a):
decybelomierz :) Do 130 dB takie przeciętne mają skalę :)


Chodziło o to - 130dB to za mała skala żeby robić pomiar u mnie w aucie :P


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
Dziwi mnie,ze takie to trudne. Nie rozumiem gdzie lezy problem?


stworzenie szczelnie zamkniętej komory w aucie, dodatkowo sprzęt w jednym osiąga np. wartość 140 dB i ani grama więcej ... w innym wkładając to samo wyciągnie ok. 160 ... wszystko zależy od przestrzeni w nim i itp.

swider986 napisał(a):
polecam google i sprawdzenie rekordu polski


ja uznaje tylko zawody Easca ( dawna Pasca ) ... max. to 160.7 dB zrobione przez Cinque w klasie expert ...

Szczupły napisał(a):
Chodziło o to - 130dB to za mała skala żeby robić pomiar u mnie w aucie :P


pewny jesteś :) ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 mar, 2010 20:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
zaczynam łapać :)
bo juz myslałem, że wsadzenie kolumny koncertowej by wystarczyło do pobicia wszystkich rekordów :d

ale sinus, i Hellsin, ładnie to wytłumaczyli :D
Czyli kwestia zasilania i akustyki. Jednak łeb trzeba mieć na karku, aby w tym rzeźbić :)


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 17:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
sinus napisał(a):
kondensatory. Niby od zapewnienia wystarczającej ilości prądu

kondesator słuzy tylko do podawania cały czas jednakowego prądu na wzmacniacz


Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 17:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5294
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
swider986 napisał(a):
sinus napisał(a):
kondensatory. Niby od zapewnienia wystarczającej ilości prądu

kondesator słuzy tylko do podawania cały czas jednakowego prądu na wzmacniacz

hehe :d no ładnie
klasyczny przykład nie czytania ze zrozumieniem :D
swider986, tam jest kropka w tym zdaniu ;)
Zapewniam Cię, że sinus wie co to kondensator i do czego służy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 20:00 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
WES82 napisał(a):
Zapewniam Cię, że sinus wie co to kondensator i do czego służy :)

Pozostaje mi przytaknąć :)
swider986 napisał(a):
kondesator słuzy tylko do podawania cały czas jednakowego prądu na wzmacniacz

To co napisałeś, to mocne uproszczenie tematu. Wzmak nie pobiera prądu cały czas w jednakowy sposób, bardzo mało podczas przerw między utworami, przy mocnym uderzeniu basu pobór jest bardzo duży i wtedy do akcji wkracza kondek. Albo w inny sposób - kondek załącza się tylko wtedy gdy instalacja prądowa samochodu nie wyrabia się.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 20:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
Albo w inny sposób - kondek załącza się tylko wtedy gdy instalacja prądowa samochodu nie wyrabia się.


ale to tylko full automaty, bo te bez elektroniki sterującej cały czas pobierają prąd.


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 20:58 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
ale to tylko full automaty, bo te bez elektroniki sterującej cały czas pobierają prąd

Tak :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 20:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
Tak :)


przecież wiem o tym, pisząc to twierdząco :P
Lepiej zajrzyj do tematu o spocie w ŁDZ i odp. na moje pytanie :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 13:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
Nietety musze przeprosić za nieprawidłowe dane odnosnie pomiarów sprzet który mierzył dB był rozkalibrowany i pokazywał nieprawidłowe odczyty.
jak będą nowe aktualne pomiary to wpisze
sorki za błedne informacjie.


Ostatnio edytowano N 14 mar, 2010 14:12 przez swider986, łącznie edytowano 1 raz

Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 26 gru, 2010 15:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
Zapraszam chętnych na Zawody CA do Jawora dnia 09.01.2011r (Niedziela) WOŚP -start imprezy samochodowej planowany jest na godz. 12
sprzęt jest profesjonalny więc unikniemy błędu z poprzedniego roku. Jeżeli ktoś jest zainteresowany przyjazdem to proszę o kontakt na pw


Ostatnio edytowano N 26 gru, 2010 15:41 przez swider986, łącznie edytowano 1 raz

Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 26 gru, 2010 15:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
sprzęt jest profesjonalny więc unikniemy błędu z poprzedniego roku.


Termlab :P ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 27 gru, 2010 00:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 02 sty, 2010 14:50
Posty: 3244
Lokalizacja: Międzychód
Model:: Focus 2.0 Były: Baleno 1.3 96r, 1.3 GS 99r
może sprzęt pro, ale pogoda zapowiada się do bani, :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 27 gru, 2010 10:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 25 lip, 2009 16:50
Posty: 126
Lokalizacja: Jawor
Model:: Baleno 1,6 16V SCSS
no niestety nie mam wpływu na pogodę :p


Góra
NolimitedSpeed

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .