Teraz jest Cz 13 gru, 2018 07:42

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So 18 kwi, 2009 19:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 13 lut, 2009 16:05
Posty: 604
Lokalizacja: Podkarpacie
Model:: Baleno 3D GS
Proszę państwa! HELP! :D

Odpalam auto i co? I kurka nic! Radio nie gra! Wyświetla się godzina i tyle. Nie mogę wstukać kodu, mimo, że go mam... ma ktoś pomysły jak wogóle uaktywnić możliwość wpisywania kodów. To mój trupek:
Obrazek

Blaupunkt z serii "fun line", na 9 pozycji od góry na wykazie TUTAJ
Chodzi mi o jakąś kombinację klawiszy, czy cuś, żeby można było potem wpisać kod. Szkałem na elektrodach i innych forach i nic...


Ostatnio edytowano So 18 kwi, 2009 19:41 przez malins, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Miami Vice FAN

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2009 22:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 20 sty, 2009 19:32
Posty: 118
Lokalizacja: Gliwice
Model:: Baleno GS 3d '00
Może to głupie, ale czy próbowałeś wpisać kod po wsadzeniu radia (i np. naciśnieciu przycisku odpowiadającego za odpalenie)? Może ono nie wyświetla żadnej informacji i wystarczy ten kod wstukać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 19 kwi, 2009 20:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 13 lut, 2009 16:05
Posty: 604
Lokalizacja: Podkarpacie
Model:: Baleno 3D GS
Ciężko by było to zrobić, bo raz - że w blaupunktach kod się wpisuje odpowiednią liczbę klikając rożnymi klawiszami - efekt wtedy widać na ekranie i się akceptuje dopiero... Jestem w kropce, bo nie jestem pewien, czy radio się mogło np. zepsuć po prostu... Jutro jadę do macherów, to zobaczę :)


Góra
Miami Vice FAN

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 19 kwi, 2009 20:44 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
takie radio potrzebuje kodów ? :zdziw: naprawdę jestem zaskoczony :) może choruje na coś innego ?


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 20 kwi, 2009 09:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 13 lut, 2009 16:05
Posty: 604
Lokalizacja: Podkarpacie
Model:: Baleno 3D GS
Dzisiaj sprawa się rozwiąże... Potrzebują kodów nawet starsze blaupunkty. Jedyna niemiecka rzecz w tym aucie i oczywiście szajs :P Jak ja nie znoszę deutsch technik :(:


Hmmm... U fachmanów w car-audio dowiedziałem się, ze to radio nie jest jednak kodowane (sic!), a co więcej, jeden z nich miał kiedyś takie i padł mu po prostu przycisk włączania, co było standardem w tym modelu podobno. Więc może zaradzi coś elektronik, a jak nie, to do wyrzucenia... Niemiecki szajs!!!!! oddałem do roboty, jak wyjdzie naprawa powyżej 20-30 PLN, to wyrzucam, oddaję przez anonse i kupuje normalny sprzęt MADE IN Japan/Taiwan... wszystko tylko nic z koncernu Bosh i Sp. :(:

Ostatnie wieści z frontu: wyrok brzmi: radio jest do utylizacji, procesor zaczął żyć własnym życiem... Doszedł więc nieoczekiwany wydatek... :(: Niemiecki szajs!!!!!!!!!!!


Ostatnio edytowano So 25 kwi, 2009 23:35 przez malins, łącznie edytowano 2 razy

Góra
Miami Vice FAN

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .