Teraz jest Cz 13 gru, 2018 07:58

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn 16 mar, 2009 23:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
niedawno dostałem kable do mojego CA :P (a propos wymiany seryjnych kabelków do głośników równiez):
Obrazek
Kabel sygnałowy w podwójnym oplocie z żyłą sterującą:
Obrazek
kabel 2x2,5mm/2 do głośników w drzwiach:
Obrazek
kabel 2x4mm/2 do subwooferów na tył:
Obrazek
kabel minusowy 25mm/2 czarny z konektorkami:
Obrazek
kabel plusowy 25mm/2 czerwony z konektorkami:
Obrazek
oprawka na bezpiecznik 60A (nie było innego w sklepie):
Obrazek

I jeszcze taka mała uwaga dla kogoś kto będzie chciał polutować konektorki do tak grubych kabli :D . Mianowicie bez lutownicy gazowej nawet nie zaczynajcie, do rozgrzania tak grubej wiązki potrzebna jest naprawdę wysoka temperatura... :
Obrazek


Ostatnio edytowano Pn 16 mar, 2009 23:18 przez banan1122, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 20:54 
Offline

Dołączył(a): Pt 15 sie, 2008 14:03
Posty: 163
Lokalizacja: Lubsko/Poznań
Model:: Suzuii Baleno Kombi 1.6
Chcę zmienić przewody od kostki radia do drzwi na 2x1,5 lub 2x2,5 sam nie wiem czy 2,5 to nie przesada na te głośniki http://www.allegro.pl/item574858806_vw_ ... _gwpl.html
No tak najkorzystniej jest zainstalować zwrotnice pod boczkami..


Góra
Suzuki, Spirit of Japan

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 21:42 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
luck48 napisał(a):
No tak najkorzystniej jest zainstalować zwrotnice pod boczkami..

luck48 napisał(a):
Chcę zmienić przewody od kostki radia do drzw

Przeczytaj viewtopic.php?t=1785
i to viewtopic.php?t=1829


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 22:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
banan1122 napisał(a):
niedawno dostałem kable do mojego CA :P


oby jak najmniej zakłóceń było :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 22:52 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
oby jak najmniej zakłóceń było :)

No, no, od zakłóceń jak najdalej, wredny temat :/


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 22:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
sinus napisał(a):
Hellsin napisał(a):
oby jak najmniej zakłóceń było :)

No, no, od zakłóceń jak najdalej, wredny temat :/


Teraz mam cienki kabel 6GA i nie mam zakłóceń, mam nadzieje że przy takim tez nie będzie :)


Ostatnio edytowano Śr 18 mar, 2009 07:26 przez banan1122, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 22:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
Teraz mam cienki kabel 6GA i nie mam zakłuceń, mam nadzieje że przy takim tez nie będzie :)


raczej o rca mi chodziło :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 22:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
Hellsin napisał(a):
Cytuj:
Teraz mam cienki kabel 6GA i nie mam zakłuceń, mam nadzieje że przy takim tez nie będzie :)


raczej o rca mi chodziło :)


A no to RCA mam teraz jakis tani badziew chiński i nie mam zakłóceń a ten co kupiłem ponoć jest w podwójnym oplocie firmy HAMA.


Ostatnio edytowano Śr 18 mar, 2009 07:26 przez banan1122, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:03 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
Teraz mam cienki kabel 6GA i nie mam zakłuceń, mam nadzieje że przy takim tez nie będzie :)

Przy RCA loteria jest, nawet przy takim z bardzo wysokiej półki i odpowiednio zamontowanym kaszana może wyjść, nie przewidzisz :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
Przy RCA loteria jest, nawet przy takim z bardzo wysokiej półki i odpowiednio zamontowanym kaszana może wyjść, nie przewidzisz :)


to fakt, ale raczej jak masz podwójny oplot to nie ma szans raczej, no chyba że masa dupna :(

banan1122 napisał(a):
A no to RCA mam teraz jakis tani badziew chiński i nie mam zakłuceń a ten co kupiłem ponoć jest w podwójnym oplocie firmy HAMA.


z tanich polecam podstawowe AIV-y


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
sinus napisał(a):
banan1122 napisał(a):
Teraz mam cienki kabel 6GA i nie mam zakłuceń, mam nadzieje że przy takim tez nie będzie :)

Przy RCA loteria jest, nawet przy takim z bardzo wysokiej półki i odpowiednio zamontowanym kaszana może wyjść, nie przewidzisz :)


oby nic takiego sie nie stało, a czy ktoś z Was miał problem z podźwiękiem??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
luck48 napisał(a):
Chcę zmienić przewody od kostki radia do drzwi na 2x1,5 lub 2x2,5 sam nie wiem czy 2,5 to nie przesada


Luck ja mam teraz 1,5mm/2 i wymieniam na grubsze :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:14 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
problem z podźwiękiem

Z tym, to nie, ale jakieś świerszczyki miałem w przerwach między utworami. Myślałem, że problem z radiem, ale gdzie tam :/ , oddzielne puszczenie RCA i głośnikowych pomogło.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
sinus napisał(a):
banan1122 napisał(a):
problem z podźwiękiem

Z tym, to nie, ale jakieś świerszczyki miałem w przerwach między utworami. Myślałem, że problem z radiem, ale gdzie tam :/ , oddzielne puszczenie RCA i głośnikowych pomogło.


hmm... ja teraz mam wszystkie jednym progiem puszczone i dosłownie najmniejszego świerszczyka nie słychać.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:23 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
hmm... ja teraz mam wszystkie jednym progiem puszczone i dosłownie najmniejszego świerszczyka nie słychać.....

I niech tak zostanie :one: , zakłócenia za dużo nerwów kosztują...


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
sinus napisał(a):
banan1122 napisał(a):
hmm... ja teraz mam wszystkie jednym progiem puszczone i dosłownie najmniejszego świerszczyka nie słychać.....

I niech tak zostanie :one: , zakłócenia za dużo nerwów kosztują...


tylko jak odseparować od siebie kabelki skoro bedę miał wzmaka pod fotelem??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:35 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
tylko jak odseparować od siebie kabelki skoro bedę miał wzmaka pod fotelem??

Prądowy + głośniki progiem, sygnał kanałem środkowym, odsłuch, jak źle to inna droga i tak do pozytywnego finału :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 17 mar, 2009 23:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
sinus napisał(a):
Prądowy + głośniki progiem, sygnał kanałem środkowym, odsłuch, jak źle to inna droga i tak do pozytywnego finału :)


Od tego kombinowania już mnie głowa boli na sama myśl. No ale jak sie juz zaczęło to trzeba skończyc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 18 mar, 2009 00:26 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
Od tego kombinowania już mnie głowa boli na sama myśl. No ale jak sie juz zaczęło to trzeba skończyc :)

Głowa to Cię zacznie boleć jak zaczniesz tył z przodem stroić :D

Taki mały OT, może by tak zrobić nowy temat z tych postów o kablach i przewodach, prośba do Wesa lub Szczupłego, o ile biorący udział w dyskusji nie mają nic na przeciw. Brazylia z tego tematu sie już robi...


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 18 mar, 2009 00:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
W sumie to miałem na myśli juz to żeby przenieść to wszystko do jednego tematu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 18 mar, 2009 19:35 
Offline

Dołączył(a): Pt 15 sie, 2008 14:03
Posty: 163
Lokalizacja: Lubsko/Poznań
Model:: Suzuii Baleno Kombi 1.6
sinus, Dzięki za linki niebawem jak zrobi się cieplej również zabieram się za dopieszczanie dzwięku :)


Góra
Suzuki, Spirit of Japan

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 18 mar, 2009 22:50 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
luck48 napisał(a):
zrobi się cieplej

Na zimno, to nie robota, za szybko coś można połamać, a kable sztywne jak pal Azji :/


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 20 mar, 2009 19:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
mnie dziś takie coś nawiedziło :

Obrazek


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 06 cze, 2009 15:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 04 maja, 2008 07:58
Posty: 1016
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Model:: Suzuki Baleno Kombi , 1.6 16v
A moze mi ktoś napisze o cenę zestawu okablowania.


Góra
"Jest tylko jeden sposób nauki - poprzez działanie."-PAULO COELHO

"Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia."-EINSTEIN



Marzenia się spełniają... czekam na spełnienie.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 06 cze, 2009 15:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
A moze mi ktoś napisze o cenę zestawu okablowania.


wszystko zależy od wielu czynników.

Główny czynnik - czy zestaw z gotowców ma być, czy samemu składasz.
Drugi czynnik - planujesz rozbudowę późniejszą zestawu, czy też nie.

Ceny ogółem zaczynają się od 50 zł w górę, aż do 300 za gotowce.
Samemu składając zestaw - od 120 zł do ... :D ale wiesz co masz

Wady gotowego zestawu :
- kabel na minus zawsze po 1m lub 2m, rzadko przekraczają producenci tą barierę;
- lipna lub średnia jakość kabli sygnałowych;


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 06 cze, 2009 19:26 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
od 120 zł do ... :D ale wiesz co masz

Górną granicę faktycznie trudno określić :D


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 07 mar, 2010 16:15 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Jeszcze kilka słów na temat kabli zasilających, a ściślej o ich grubości. Przewód zasilający wzmacniacz bezproblemowo przewodzi prąd do pewnego momentu, powyżej tej granicy zaczyna się zachowywać jak opornik. Przekroczenie tego punktu skutkuje spadkami napięcia.
ObrazekObrazek
Fotki przedstawiają jak zachowuje się przewód o przekroju 8mm² zasilający wzmacniacz 4x65 watt. Jak widać spadek napięcia jest dość znaczny.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 08 mar, 2010 22:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
no prawie 3V to sporo na wzmaku....


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 08 mar, 2010 22:59 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
no prawie 3V to sporo na wzmaku....

Tak, to dużo, teraz właściciel auta będzie musiał popracować nad grzechoczącymi plastikami i tablicą rej. Niedługo powinienem dostać wykres z oscyloskopu po zmianie kabli.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 08 mar, 2010 23:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
Tak, to dużo, teraz właściciel auta będzie musiał popracować nad grzechoczącymi plastikami i tablicą rej. Niedługo powinienem dostać wykres z oscyloskopu po zmianie kabli.


to gdzie na takie badanie można się udać :) ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 08 mar, 2010 23:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
dobry program w kompie, multimetr cyfrowy i już :)


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 00:55 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
sinus napisał(a):
Tak, to dużo, teraz właściciel auta będzie musiał popracować nad grzechoczącymi plastikami i tablicą rej. Niedługo powinienem dostać wykres z oscyloskopu po zmianie kabli.


to gdzie na takie badanie można się udać :) ?

Trzy ulice dalej od miejsca gdzie kabel kładłeś :)

banan1122 napisał(a):
dobry program w kompie, multimetr cyfrowy i już :)

Właściwie wystarczy, ale fotki wrzuciłem bardziej w celu pokazania jak to zbyt cienki kabel potrafi dobrze zrobioną instalację popsuć :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 01:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
Trzy ulice dalej od miejsca gdzie kabel kładłeś :)


to widzę, że mam kolejny "romans" :D
P.s: swoje sprawdzałeś :) ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 09 mar, 2010 08:18 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
P.s: swoje sprawdzałeś :) ?

U mnie dobrze jest


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 20:58 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Następne fotki, tym razem już po zmianie kabli, spadki napięcia nadal są widoczne, tym razem tylko punktowe, ale to już kwestia wydajności prądowej aku i alternatora.
ObrazekObrazek
I jeszcze fotki po podpięciu pod instalację kondensatora 1F, w porównaniu z poprzednimi wykres jest niemal liniowy.
ObrazekObrazek
Wniosek płynący z pomiarów jest prosty - same przewody o odpowiednim przekroju likwidują kłopoty z dostarczeniem prądu, ale nie załatwią chwilowych skoków napięcia, na to pomaga kondensator


Ostatnio edytowano N 14 mar, 2010 22:12 przez sinus, łącznie edytowano 2 razy

Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 21:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
którego mi brakuje :)


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 21:48 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
banan1122 napisał(a):
którego mi brakuje :)

Przy Twoim wzmaku może okazać się przydatny, tym bardziej że pomiary były dokonywane w aucie z aku 55Ah i altkiem 90A przy obciążeniu ok 60A :)


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 21:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
Następne fotki, tym razem już po zmianie kabli, spadki napięcia nadal są widoczne, tym razem tylko punktowe, ale to już kwestia wydajności prądowej aku i alternatora.


tym razem Twoje :) ?

banan1122 napisał(a):
którego mi brakuje :)


150 zł jak dobrze trafisz i masz full automat od Zealum-a, parę groszy więcej i za 180-200 zł masz Stinger-a


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 21:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
ja mam teraz 55Ah. Ale wszystko przygasa przy mocniejszym łupaniu... Kurcze chciałem oba sprzedać ale sentyment nie pozwala....


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 22:06 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
Hellsin napisał(a):
tym razem Twoje :) ?

W tym samym aucie co poprzednio pomiary były, o te same warunki pomiarowe chodzi. Ja sie pewnie też na pomiar podstawię. Zresztą nie chodzi tylko o CA, dobrze jest w ten sposób sprawdzić poprawność i wydajność instalacji prądowej w aucie.
banan1122 napisał(a):
Ale wszystko przygasa przy mocniejszym łupaniu...

No to niestety kondek, albo i trochę mocniejszy altek.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 mar, 2010 22:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
sinus napisał(a):
W tym samym aucie co poprzednio pomiary były, o te same warunki pomiarowe chodzi. Ja sie pewnie też na pomiar podstawię. Zresztą nie chodzi tylko o CA, dobrze jest w ten sposób sprawdzić poprawność i wydajność instalacji prądowej w aucie.


u mnie będzie na bank kuleć przez aku ... ale mam nadzieję, że tylko do późnej jesieni :D :diabel2:


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .