Teraz jest Cz 13 gru, 2018 08:11

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So 09 lut, 2008 22:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
się wtrące troche bo mam problem.
radio 4kanałowe
głośniki 2xPrzód
głośniki 2xTył

teraz chce wsadzić tube z filtrem i chce podpiąc to pod wzmacniacz.
Wzmacniacz 4kanałowy

i teraz nie wiem :
jak zostawie 2xPrzód i 2xTył wpięte przez ISO i podłącze wzmacniacz z tubą, to czy wszystko bedzie grało czy tylko ISO lub tylko RCA (tzw chinch) czyli sama tuba.
I jeszcze jedno:jak ze strerowaniem sprzetu wtedy (ustawianie balansu i stron) :?:

HELP


Ostatnio edytowano Wt 26 lut, 2008 20:35 przez mëRňo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 09:03 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
1. Czy Twoje radio ma wyjścia RCA (chinch) ?
2. Jeśli ma to nie ma problemu. To są wyjścia specjalnie przeznaczone do wzmacniacza. Podłączasz wzmak, tubę i gra. Sterowanie zachowane jak przy 2+2.
3. Jeśli nie ma to masz 2 wyjścia:
- podłączyć wzmak 4 kanałowy: 2 kanały na przód, 2 kanały na tył zmostkowane z tubą 2 kanałową przez zwrotnice, która rozdzieli wysokie i średnie tony do głośników a niskie do tuby.
- przód podłączyć bezpośrednio do radia, a wzmak do tylnych i sub'a przez zwrotnicę i odpowiednio podzielić kanały (gorsze rozwiązanie).
Ze sterowaniem przód tył i balance nie powinno być żadnych problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 11:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
chiron napisał(a):
1. Czy Twoje radio ma wyjścia RCA (chinch) ?
2. Jeśli ma to nie ma problemu. To są wyjścia specjalnie przeznaczone do wzmacniacza. Podłączasz wzmak, tubę i gra. Sterowanie zachowane jak przy 2+2.

Mam, mam RCA :)
chiron jestes wielki -bardzo klarowne wyjasnienie :!:
Wielkie dzieki za pomoc :564: :564: :564: :562:
A wie moze ktos jak to jest z doborem kabli :?:
tzn ktore sa najwazniejsze plus i minus, RCA czy ktory :?:
i pytanie ostatnie ;) -kabel"sterujacy" jest do... :?:


Ostatnio edytowano N 10 lut, 2008 11:58 przez mëRňo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 14:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Jak znajde to Ci wrzuce tabelke grubosci kabli. Zasilajace sa bardzo wazne. Co do RCA to chyba nie ma roznicy czy kupisz taki za 15zl czy 150zl. Kabel sterujacy jest po to ze wzmacniacz zalacza sie wtedy kiedy radio wlaczysz. Podpinasz go do niebieskiego kabelka w radiu (remote).

Chiron co do zwrotnic to sa one zbedne (no chyba ze do glosnikow na przod/tyl jak masz odseparowane) bo przeciez w kazdym wzmacniaczu masz filtr dolno i gornoprzepustowy.

Jeszcze co do wyjsc RCA to z reguly jest tak ze jesli masz jedno - to gra ono to samo co tyl z ISO, jesli sa 2 to masz przod/tyl. Zeby miec osobno sterowanie subem z radia trzeba niestety kupic radio z troche wyzszej polki z trzema parami wyjsc RCA ;)

Jak chcesz wlozyc suba to bym na Twoim miejscu zrezygnowal z tylu i zostawil przod+sub. No i polecam skrzynke zamiast tuby.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 14:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
Szczupły hmmm to powiem Ci że dales mi teraz do myślenia bo:
1.mam tak
Obrazek
czyli chyba przód i tył :!:
2.I teraz nie zrozumialem, jeśli chce głośniki wszystkie mieć podłączone przez radio-ISO, a
przez RCA- wzmacniacz tylko tube to jest to niemozliwe do wykonania bo będzie chodzić albo to albo to :?:
bo z tego co zrozumialem chirona
(i ta opcja mi sie bardziej podobała, to wszystko miałoby chodzić ;) )
a Ciebie zrozumiałem, że właśnie nie tak bedzie :!:
już nawet nie chce sterowania tubą bo mogę sobie ustawić ją przy wzmacniaczu...
chce żeby tylko mi to wszystko grało ;)
3.powiedz mi jak masz zrobione że wzmacniacz sobie samemu włączasz
(zauważyłem na filmikach że właśnie tak masz :D )


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 15:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
1 - To masz jedno wyjscie i prawdopodobnie chodzic bedzie jako tyl.
2 - Glosniki i wzmak beda graly na raz, spokojnie. Chodzi tylko o sterowanie - jezeli bedziesz zmienial balans przod/tyl to z przodu beda graly przednie glosniki a z tylu tylnie + wzmak. O to mi chodzilo ;)
3 - mam przelacnzik na kabelku sterujacym. Sterujacy to nic innego jak (z tego co pamietam 5V) ktory aktywuje wzmacniacz.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 15:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
Szczupły napisał(a):
1 - To masz jedno wyjscie i prawdopodobnie chodzic bedzie jako tyl

to jest opcja ze moze chodzic jako przod?
Szczupły napisał(a):
2 - Glosniki i wzmak beda graly na raz, spokojnie. Chodzi tylko o sterowanie - jezeli bedziesz zmienial balans przod/tyl to z przodu beda graly przednie glosniki a z tylu tylnie + wzmak. O to mi chodzilo ;)

czyli tak jak wlasnie chce miec :D
Szczupły napisał(a):
3 - mam przelacnzik na kabelku sterujacym. Sterujacy to nic innego jak (z tego co pamietam 5V) ktory aktywuje wzmacniacz.

aha czyli jak jest caly czas aktywny to radio nim steruje a jak masz go wylaczonego to radio nic nie zdziala chcac go wlaczyc jak dobrze rozumiem...
szczuply no i wielkie dzieki za wyjasnienie calej instalki CA :564:


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 16:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
mëRňo napisał(a):
Szczupły napisał(a):
1 - To masz jedno wyjscie i prawdopodobnie chodzic bedzie jako tyl

to jest opcja ze moze chodzic jako przod?


Jest ale to na Twoja niekorzysc by bylo. Jak chodzi jako tyl zawsze mozesz faderem regulowac wiecej basu/wiecej przodu. A jak bedzie jako przod to zeby zmniejszyc bas musialbys wysiadac z auta i krecic na wzmacniaczu.

mëRňo napisał(a):
Szczupły napisał(a):
3 - mam przelacnzik na kabelku sterujacym. Sterujacy to nic innego jak (z tego co pamietam 5V) ktory aktywuje wzmacniacz.

aha czyli jak jest caly czas aktywny to radio nim steruje a jak masz go wylaczonego to radio nic nie zdziala chcac go wlaczyc jak dobrze rozumiem...


Dokladnie tak.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 16:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
no ok ;) jak narazie wszystko czaje :!:
tak jak Ci pisalem zrobie fotki wzmaka to pomozecie w rozszyfrowaniu co jest co :D
ladnie zes tu zamieszal postami :P :P :P


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 10 lut, 2008 16:41 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Dokłądnie.
Przy Twojej konfiguracji wyjść to najlepiej:
ISO - Przód + Tył
RCA + sterujący - wzmak + tuba


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 11 lut, 2008 00:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Szczupły napisał(a):
Jak znajde to Ci wrzuce tabelke grubosci kabli.


ja nadal czekam na ta tabelke :]


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 11 lut, 2008 14:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Obrazek

Plus do tego moze sie przydac:
Obrazek


Ostatnio edytowano Pn 11 lut, 2008 14:39 przez Szczupły, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 12 lut, 2008 19:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Uwaga jesli ktos chce solidna podstawe do instalacji CA to niech sie lepiej tym zainteresuje http://www.allegro.pl/item312270630_wzm ... oneer.html

Chyba wezme kredyt na to :D


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 12 lut, 2008 20:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Szczupły napisał(a):
Uwaga jesli ktos chce solidna podstawe do instalacji CA to niech sie lepiej tym zainteresuje http://www.allegro.pl/item312270630_wzm ... oneer.html

Chyba wezme kredyt na to :D


wolalbym ten jak bym juz sie mial zapozyczac :]

http://www.allegro.pl/item310246915_her ... _w_wa.html


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 12 lut, 2008 23:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Te same parametry a cena 4xwieksza.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 12 lut, 2008 23:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Szczupły napisał(a):
Te same parametry a cena 4xwieksza.


no troszke mocniejszy jest :)
Dodatkowo jakosc :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 13 lut, 2008 07:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No wlasnie co do jakosci to bym sie klocil ;)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 20:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
No wkoncu zrobilem fotki wzmaka, teraz czas na rozszyfrowywanie :562:
Szczuply do boju :P
a wiec...calosc wyglada tak :
Obrazek

Obrazek

Obrazek
sorka za jakosc ale inaczej sie nie dało :D


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 21:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No wiec - na pierwszej fotce oczywiscie nic nie widac ;)

Druga fota od lewej:
-pierwszy przelacznik to nie mam pojecia co to bo opisu nie ma ale podejrzewam jakies mostkowanie ktorejs pary kanalow
-drugi przelacznik to filtr na pierwszej parze kanalow (gornoprzepustowy/dolnoprzepustowy/wylaczony czyli pelen zakres)
-pierwsze pokretlo to poziom sygnalu z pierwszej pary kanalow
-wejscie RCA (pierwsza para kanalow)
-nastepne 3 to druga para sygnalow
-ostatnie wejscie (kostka) to hi-input czyli jak nie masz RCA to podpinasz sygnal z kabli glosnikowych (nie zalecane)

No a na trzeciej fotce:
-bezpieczniki ;)
-zasilanie (+, remote, masa)
-no i kolejno glosniki (1 para - lewy i prawy, 2 para - lewy i prawy)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 22:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
Cytuj:
-pierwszy przelacznik to nie mam pojecia co to bo opisu nie ma ale podejrzewam jakies mostkowanie ktorejs pary kanalow

to ma podpis tylko na foto nie widac :/
Podpisane jest "input select" i sa 3 opcje do wyboru: 4CH, 3CH, 2CH... (a pod tym jest zwykla dioda sygnalizujava podlaczenie-power :P )
I teraz powiedz mi, jak to ustawic :?:
Cytuj:
-drugi przelacznik to filtr na pierwszej parze kanalow (gornoprzepustowy/dolnoprzepustowy/wylaczony czyli pelen zakres)

no i gitara dzieki za wyjasnienie... nie wiedzialem jak to ustawic bez metody "prob i bledow" :P
1 i 3 fotke wrzucilem dla dokladnosci no... wiem gdzie kable
glosnikowe podlaczyc :)

a wlasnie bo teraz sie dopatrzylem... ta kostka "High Level Input" jest na 5par kabli glosnikowych... jak to rozumiec :?:


Ostatnio edytowano Pt 15 lut, 2008 22:28 przez mëRňo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No masz 4ch - czyli 1 para jako lewy i prawy i druga tak samo, 3ch to pierwsza para jako lewy i prawy a druga jako mostek, no i 2ch to na obydwoch parach mostek. Czyli najlepiej ustawic 3ch i pod pierwsza pare podpiac przednie glosniki a pod zmostkowana druga suba.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
aha czaje... aaaale jak juz wyzej pisalem chce wszystkie glosniki zostawic przez radio.. a tylko tuba przez wzmaka , to jak to ustawic -2CH :?:


Ostatnio edytowano Pt 15 lut, 2008 23:33 przez mëRňo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No 2 albo 3. Wystarczy Ci jeden zmostkowany.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
zaraz... bo jesli chcialbym odciazyc troche radio glosnikami tylnimi podlaczajac je tez pod wzmaka to musialbym 3CH zeby byla tuba... to juz wiem :) ale jak wtedy ze sterowaniem-nie byloby osobnego do tuby i do glosnikow nie :?:


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Nie bo masz radio z jedna para RCA (lewy i prawy kanal). Czyli mozesz sterowac jedna para na wzmaku. Albo glosnikami albo zmostkowanym subem.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 23:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
hmm to teraz znow mnie oglupiles ;]
wyjasnij mi jak "krowie na granicy"
jak mam -2x przod pod radio to ustawiam normalnie, jak mam tyl pod wzmaka i tube pod wzmaka tyle ze zmostkowane to co ustawic z tego moge a co nie... bo w radiu nie mam chyba zadnego sterowania procz 2x przod i 2x tyl.


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 16 lut, 2008 06:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Pod to wyjscie na radiu podpinasz wzmacniacz. Jednym kablem bo masz tylko jedno wyjscie (2 kanaly - lewy i prawy). I sterowanie nimi na 99% w radiu bedzie jako tył. Przy sterowaniu tylne glosniki i wzmacniacz beda "polaczone" - tzn. ustawisz zeby bardziej tyl gral - to beda i glosniki z tylu i wzmak graly bardziej, to samo sie tyczy balansu i glosnosci.

A co do podpiecia pod wzmacniacz to podepniesz pod niego albo suba albo glosniki (bo wykorzystujesz tylko jedna pare kanalow).

Przyklad: masz przod i tyl pod radiem a na wzmaku suba (zmostkowane kanaly). Gra muzyka, ustawiasz wieksze tlumienie przodu (fader) i przod gra ciszej, a tyl i sub zostaje tak samo. Efekt - przod slychac ciszej a tyl i sub gra glosniej.

Tak wogole to dlaczego sie upierasz przy tych tylnich glosnikach? Wywal je i zostaw przod + sub. Nie dosyc ze bedziesz mial prawidlowy dzwiek to jeszcze osobna kontrole nad przodem i subem. Z reszta pozwole sobie przytoczyc pewna wypowiedz:
Cytuj:
System stereo (a takim jest dźwięk z CD) jest oparty na dwóch
źródłach dźwięku - lewym i prawym. Przy takim ustawieniu,
dźwięk może zostać odtworzony prawidłowo, każdy dźwięk odegrany
z poprawnym opóźnieniem, co stwarza nam "scenę".
(wynika np. ze sposobu nagrywania w studiach nagrań
przy użyciu dwóch mikrofonów oddalonych od siebie w jednej
linii).

Dodanie dodatkowych przetworników powoduje docieranie do
naszych uszu kilku sygnałów o różnym opóźnieniu i zabarwieniu
co absolutnie zamazuje scenę, niepozwala na powstawanie źródeł
pozornych, zaburza barwę dźwięku i podbija (lub wycina) niekontrolowanie
niektóre pasma w całym spektrum. Te wszystkie zjawiska
są mocno nieporządane w stereo i z tego powodu najdoskonalej
sprawują się np. tzw monitory (pomimo, że brak im basu).
Tego typu głośniki dają prawie punktowe źródło dźwięku,
co przekłada się na piękne jego przedstawienie.

Subwoofer z kolei może być w bagażniku, bo wraz ze
zmniejszaniem częstotliwości, człowiek nie rozróżnia kierunku
pochodzenia dźwięku i dlatego subwoofer przetwarzający pasmo
poniżej 100Hz nie jest problemem, zakładająć, że nadąża
za przednim systemem (nie powoduje opóźnień / przesunięć fazowych).

Jak kiedyś usłyszysz auto, w którym słuchając muzyki
będziesz mógł dokładnie podać kierunki / lokalizacje poszczególnych
instrumentów to sam będziesz wiedział, że tylna półka
może tylko zaszkodzić.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 22 lut, 2008 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
ludziska znowu help :583:
jak inaczej sterujacy remote jest nazywany :?:
na kablach mam rozne oznaczenia ale tego akurat nie i nie wiem teraz gdzie
podlaczyc kabel :( czekam na wiesci :D


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 23 lut, 2008 09:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Zawsze jest niebieski. Wypisz jakie masz. Moze jest p[odpisany jako antena?


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 16:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
jasne to Twoja sprawka z tym tematem :027: :?:
szczuply postaram sie za pare minut wpisac jakie tam mam te kolory i kable :)

ej dobra... metoda prob i bledow znalazle sobie remote -u mnie różowy :D
i gra elegancko :!: ale nie wiem czemu wzmak sie nie wyłącza jak radio wyłączam
(swieci caly czas dioda power) :/
daaajcie o Wy znac bom ja czekam zniecierpliwiony hej :P


Ostatnio edytowano Wt 26 lut, 2008 17:33 przez mëRňo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 17:39 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
mëRňo napisał(a):
jasne to Twoja sprawka z tym tematem :027: :?:
niee :598:


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 18:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No skoro power swieci to cos jest nie tak. Odepnij calkowicie rmeote i sprawdz czy tez swieci, moze ten typ tak ma ;)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 20:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
no wiec:
-> ten typ tak nie ma, power gaśnie po wyłączniu radia
-> wcale różowy nie jest remote-popełniłem błąd :!:
próbowałem podłaczyć metodą prób i błedów aż zagrało
- czyli inny kabelek też załapuje tylko nie wyłącza wiec UWAGA przy podłączaniu :!:
remote tak jak pisal szczupły jest blue :D
-> szczupły Twoje stalowe nerwy zaowocowały pozytywnym wynikiem
moich opornych działań-masz u mnie :564: :)
-dalszy ciąg prac związanych z CA nastąpi
- kiedy ?
-tego nie wie nawet komisja śledcza
:562:


-> Jak nie jasne to kto :?: przyznać się :!: :P

;) dziękuje za uwage <-


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 20:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6078
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Ja wydzielilem, zeby czytelniej bylo ;) Tam sie chwalimy co mamy ;)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 22 mar, 2008 13:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 lis, 2007 21:55
Posty: 5
Lokalizacja: Białystok
Model:: Suzuki Baleno 1.6 16v hatchback klima , ...
mëRňo co to za wzmacniacz ktory na zdjeciach tam pokazujesz :027:


Góra
albo suzuki albo nic

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 22 mar, 2008 19:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 21 sty, 2008 01:02
Posty: 355
Lokalizacja: ŁDZ
Model:: BALENO 1,6 16V GS HB
spliff napisał(a):
mëRňo co to za wzmacniacz ktory na zdjeciach tam pokazujesz :027:

aaaa GELHARD prestige GXV 369 . :562:


Góra
[center] :619: podpis opisujący opisowość podpisującego :619: [/center]

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .