Klub Suzuki Polska
https://forum.klubsuzuki.pl/

Kenwood - przeróbki
https://forum.klubsuzuki.pl/viewtopic.php?f=36&t=6682
Strona 1 z 1

Autor:  Viper [ Wt 02 lut, 2010 15:33 ]
Tytuł:  Kenwood - przeróbki

Kto ma Kenwooda DNX juz wie ze mozna z nim rozne rzeczy robic tzn:

1. Wgrywać mapy
2. Łączyć mapy na karcie
3. Zmieniać tapety
4. Zmienić tapete startową

Ktoś wie o innych mozliwościach???

Autor:  Tomek [ Wt 02 lut, 2010 21:04 ]
Tytuł: 

Można też go sprzedać i kupić Clariona :)

Jak zmienić tapetę startową na taką ze znaczkiem Suzuki ?

Autor:  Viper [ Śr 03 lut, 2010 18:36 ]
Tytuł: 

Czemu Clariona?

Musisz przygotować tapete(radosna twórczość :P ) w .jpg o rozdzielczości 480x240 i wgrać go razem z plikiem convert na pena (bez folderów)

Tu instrukcja:
http://www.youtube.com/watch?v=6WrkXahiqV8 (FNC+Eject i Reset)

Powodzenia

Autor:  kuba1961 [ Pt 30 lis, 2012 08:53 ]
Tytuł: 

Jestem w trakcie zakupu 4280BT. Czy ktoś wie jak z podłączeniem do kierownicy. Potrzebny interface czy nie ?. Gdzie znajdę informacje o wgrywaniu map i łączeniu map ?

Autor:  pit [ Wt 04 gru, 2012 10:05 ]
Tytuł: 

A mi nie pokazują się okładki płyt przy słuchaniu empeTRÓJEK, może macie pomysł jak przygotować plik, żeby to zabanglało? Mam DNX 7280BT.

Mam też inny problem, przy słuchaniu muzyki z pendrive Kenwood restartuje się, nie odrazu i nie za często, ale jednak. Oddałem do serwisu, wymienili płytę główną i inne bebechy, ale problem pozostał. Twierdzą, że coś jest nie tak z zasilaniem SX'a, a sprzęt mam sprawny. Spotkaliście się z czymś podobnym?

Autor:  rkosa [ Wt 04 gru, 2012 10:15 ]
Tytuł: 

kuba1961 napisał(a):
Jestem w trakcie zakupu 4280BT. Czy ktoś wie jak z podłączeniem do kierownicy. Potrzebny interface czy nie ?. Gdzie znajdę informacje o wgrywaniu map i łączeniu map ?

Do sterowania z kierownicy potrzebny jest interface - zapytaj się o niego w firmie ElcoExim. Co do wgrywania softu i map to informacje uzyskasz pod adresami http://www.kenwood.eu/up_2_date/car/mul ... dnx4280bt/ oraz https://www.garmin.com/kenwood/

[ Dodano: Wto 04 Gru, 2012 10:18 ]
pit napisał(a):
Mam też inny problem, przy słuchaniu muzyki z pendrive Kenwood restartuje się, nie odrazu i nie za często, ale jednak. Oddałem do serwisu, wymienili płytę główną i inne bebechy, ale problem pozostał. Twierdzą, że coś jest nie tak z zasilaniem SX'a, a sprzęt mam sprawny. Spotkaliście się z czymś podobnym?

Spotkałem się z przypadkiem, że elektryk podłączył zasilanie CB radia do wiązki zasilającej Kenwooda i to powodowało notoryczne jego zawieszanie się. Po zmienie podłączenia CB problemy zniknęły.

Autor:  kuba1961 [ Wt 04 gru, 2012 11:23 ]
Tytuł: 

Mając na myśli mapy, myślałem o mapach
z
OpenStreet
i
UMP
są b. dobre do terenu i bezpłatne. A 4280BT niestety nie ma gniazda microUSB. No i POI też można by wgrać.

Autor:  kuba1961 [ Wt 18 gru, 2012 14:21 ]
Tytuł: 

Kenwood 4280BT zamontowany. Ma ktoś ładną bitmapę z GV na ekran startowy ?

Autor:  G0 Mułek [ Pt 11 sty, 2013 00:05 ]
Tytuł: 

Witam kolegów i koleżanki. Zakupiłem Suzuki Grand Vitarę ze stacją Kenwood DDX6027. Pytanie w jaki sposób i jaką mapę można do niej wgrać tak aby była w miarę świeża mapa Polski. Z tego co wyczytałęm już w necie w obecnej chwili jest navteq. Chyba, że się mylę. Czy można zmienić software tak by wszystko działało i jakąś nowszą mapę?

Autor:  shl [ Wt 11 cze, 2013 15:11 ]
Tytuł: 

G0 Mułek, hej, dorwałeś jakąś mapę do tego radia? bo mam takie samo

Autor:  G0 Mułek [ Wt 11 cze, 2013 21:38 ]
Tytuł: 

Nic. Cisza. Chyba to za stare klamoty by ktoś pomógł. Widziałem kiedyś na allegro podobną mapę, tzn. sprzęt Kenwooda do Subaru i był taki sam interfejs tylko nie wiedziałem czy odpali w mojej navi. Była to mapa Polski z 2011r.

Autor:  kuba1961 [ Śr 12 cze, 2013 06:32 ]
Tytuł: 

Miałem informacje że w kwietniu miała pojawić się aktualizacja Garmina map do Kenwoodów. Czy ktoś słyszał też o tym ?

Autor:  Daro78 [ Cz 20 cze, 2013 20:44 ]
Tytuł: 

Witam od tygodnia jestem posiadaczem kenwooda ddx7029 czy jest mnie ktoś z was wstanie pomóc w dokupieniu nawigacji kna-g421 radio nabyłem za śmieszne kasę ale bez navigacji.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/