Teraz jest N 21 paź, 2018 01:23

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz 05 cze, 2008 12:52 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Znalazłem w sieci takie info:

http://www.gvoc.net/auxcable/auxcable.php

tak przy okazjiposzukiwania jakichkolwiek informacji o możliwości wykorzystania wejścia AUX w PACR05.

Jeśli ktokolwiec znajdzie cokolwiek na poszukiwany przez mnie temat to będę wdzięczny :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 08:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 07:38
Posty: 140
Lokalizacja: Radom
Model:: GV 2.0 DeLuxe
Proszę:

http://metatrox.net/modules/smartfaq/faq.php?faqid=7&PHPSESSID=9930eaf9f2f48e4b8046a12b42a9bcc4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 09:28 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Grzebałem przy schowku ale nie wpadłbym , że ten gniezdnik jest właśnie tam . Już miałem zamiar wyciągać radio z konsoli . Dobrze by było dostać gdzieś taki oryginalny kabelek .


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 09:57 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Z oryginalnym będzie pewnie problem, ale zrobienie nieoryginalnego to już powinno być dość łatwe ;D
Jak chcesz to mogę Ci taki przygotować po zlocie (potrzebuję odcisk tej kostki na wzór) ;D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 12:26 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Sprawdzałem i u mnie takiej wolnej kostki w tym miejscu niestety nie ma. Jest ich kilka ale wszystkie powtykane :(


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 13:05 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Bo ta kostka to może być oryginalnie ukryta pod taśmą.
Cytuj:
You can find this connector taped to the wiring harness back there. This picture is the connector untaped and free.


Tylko u Ciebie jej pewnie nie ma, bo miałeś inne radio w oryginale.


Ostatnio edytowano Pt 06 cze, 2008 13:10 przez chiron, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 13:57 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
chiron napisał(a):
Tylko u Ciebie jej pewnie nie ma, bo miałeś inne radio w oryginale.


A to pogmeram bo kostek tam u mnie dostatek :D


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 06 cze, 2008 21:07 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
No i pogmerałem - znalazłem nie jedną kostkę a nawet dwie . Były ukryte zawinięte czarna taśmą w wiązce przebiegającej za schowkiem nad filtrem kabinowym jedna z lewej strony druga z prawej . Jest tylko jeden problem żadna z nich nie przypomina tej kostki z poprzednich postów. Mało tego w obu tkwią zaślepki z pinami i zworami. Po wyjęciu zaślepki z tej po prawej nic się nie działo , natomiast po wyjęciu zaślepki z kostki po lewej stronie bliżej konsoli środkowej radio zamilkło. Wróciło do życia po włożeniu wspominanej zaślepki w kostkę .

Może znajdzie się ktoś , kto powie do czego służą te kostki poniżej fotki znaleziska.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 08 cze, 2008 11:43 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Ta kostka po lewej to pewnie jest właśnie kostka do podłączenia zmieniarki do PACR (bo takie radio miałeś oryginalnie) i pewnie jest tam zasilanie też więc po wyjęciu zaślepki radio przestaje działać (taki patent niby, że jak włączysz stacyjkę to razem z radiem zmieniarka dostaje zasilanie). A to drugie to mi wygląda albo na jakieś złącze diagnostyczne (choć w tej chwili taką rolę pełni raczej magistrala CAN) lub ew. złącze jakiegoś akcesorium, którego w Twoim aucie akurat fabrycznie nie było. Trzeba pamiętać, że w więkości przypadków, niezależnie od wersji wyposażeniowej samochodu, montowane są te same wiązki okablowania ale dzięki takim właśnie kostkom i modułowej budowie pewne elementy wyposażenia wpina się do nich lub nie.
Podaj więc listę wyposażenia, którego nie ma u Ciebie w stosunku do najbogatszej wersji a może coś uda się wymyślić :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 08 cze, 2008 11:55 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
I tu jest problem ba mam wszystko co jest w wersji Lux oczywiście mam na myśli wyposażenie elektryczne wewnętrzne. Brak ksenonów / spryskiwaczy i szyberdachu.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 09 cze, 2008 09:42 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Na zlocie będzie mechanik/elektryk to się zapytamy :D Albo porównamy z jakąś inną Suzuką (np. Rennes'a). Może to coś wyjaśni, bo póki co nic mi do głowy nie przychodzi :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 09 cze, 2008 13:17 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Robiłem porównanie z wiązką w GV z USA i ma tak samo , jednak oznakowanie Clariona w wersji amerykańskiej jest inne - kończy się symbolem 03 a u mnie 01.
W wersji amerykańskiej przycisk CD jest oznaczony symbolem CD/AUX a u mnie tylko CD. Ale w obu wersjach nie ma tej wspominanej kostki za schowkiem do AUX.
Pamiętam w czasie jak montowałem Clariona u siebie to we wnęce konsoli środkowej za radiem było kilka kostek nie podłączonych do niczego , może któraś z nich jest właśnie do tego AUX -a. Teraz niestety brak czasu aby tam się dogrzebać ale kiedyś zaglądnę tam z całą pewnością.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 03 wrz, 2008 12:06 
Offline

Dołączył(a): Wt 13 maja, 2008 09:08
Posty: 48
Lokalizacja: Białystok
Model:: GRAND VITARA
Wg mnie jeżeli w radiu nie ma klawisza CD/AUX a tylko CD to takie radio nie posiada możliwości podłączenia sygnałów z zewnątrz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 04 lis, 2008 12:09 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Teraz znalazłem coś takiego
http://newgrandvitara.net/modules/smart ... hp?faqid=7


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 04 lis, 2008 12:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 20:47
Posty: 2244
Lokalizacja: Nowy Sącz
Model:: Suzuki Bandit
pitpaw napisał(a):

Niestety wymaga zalogowania :/


Góra
Jak to powiadają starzy górale: alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach :619:

Jeśli możesz, pomóż proszę - www.piecioraczki.pl

Forum Klub Suzuki

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 04 lis, 2008 12:17 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
kitza napisał(a):
Niestety wymaga zalogowania :/

To się logować a nie marudzić


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 05 lis, 2008 22:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 22:58
Posty: 31
Lokalizacja: Wawa
Model:: GV 2.0L De Luxe M/T 2006
chiron napisał(a):
.... A to drugie to mi wygląda albo na jakieś złącze diagnostyczne (choć w tej chwili taką rolę pełni raczej magistrala CAN) lub ew. złącze jakiegoś akcesorium, którego w Twoim aucie akurat fabrycznie nie było.

ta druga to moze być kostka do GPS'a jako dodatkowe wyposażenie zamiast standardowego radia, przynajmniej coś takiego jest w dokumentacji :?:


Góra
GV 2.0L De Luxe M/T 2006 *Silver Dream*

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 19 lis, 2008 13:32 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Pitpaw... mam dla Ciebie dobrą wiadomość... mimo że nie masz tej kostki o której pisaliśmy powyżej... jest możliwość podpięcia AUX do Twojego radia:

http://www.suzuki-forums.com/107613-post55.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 lis, 2008 16:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 22:58
Posty: 31
Lokalizacja: Wawa
Model:: GV 2.0L De Luxe M/T 2006
znalazłem rozpiskę złącz do różnych modeli na stronie http://www.ertasvc.ru/bd/suzuki.htm
jak ktoś lubi to może pogrzebać w kabelkach :D

i jeszcze ciekawostka, podłaczenie iPod'a do Clariona Clarion_car_adapter_for_ipod
oryginalne ramki CIP 2DIN


Ostatnio edytowano N 23 lis, 2008 17:19 przez Jarcyk, łącznie edytowano 3 razy

Góra
GV 2.0L De Luxe M/T 2006 *Silver Dream*

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 sty, 2009 20:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01 lis, 2008 13:03
Posty: 7
Lokalizacja: Grodzisk Maz
Model:: GV V6 2,7
Witam
znalazłem w sieci
http://www.allegro.pl/item536673669_zmi ... ratis.html
Mając auto wyposażone w seryjne radio mocno zastanawiam się nad zakupem.
Czy ktoś już taki moduł testował?
pozdrowienia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 sty, 2009 21:02 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:25
Posty: 3839
Lokalizacja: Łódź
Model:: Baleno navy blue
szadok napisał(a):

Jakaś większa karta i problem z ilością muzyki w aucie rozwiązany, brzmi obiecująco, tylko ta jakość CD z lekka przesadzona.


Góra
I co dalej?

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 sty, 2009 22:26 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Super sprawa załatwia kilka tematów za jednym razem a jeszcze to wejście Aux in sam się zastanawiam nad kupnem.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 sty, 2009 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 02 kwi, 2008 21:30
Posty: 5878
Lokalizacja: Poznań
Model:: <-Baleno 1.8, ->Astra H
pitpaw napisał(a):
a jeszcze to wejście Aux
Sam mam i jeszcze nie wykorzystalem, wiec dlaczego tak Ci sie podoba ?


Góra
Suzuki Baleno 1.8 - niepozorne i zadziorne :diabel2:
"Każdy problem ma rozwiązanie - skoro nie ma rozwiązania, to nie ma problemu" :okulary:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 sty, 2009 23:22 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
hoodzix napisał(a):
wiec dlaczego tak Ci sie podoba ?


Bo jest a lepiej mieć jak nie mieć , sam moduł do wejścia AUX IN gdzieś kiedyś sprzedawali za 200 zł a tu jest jeszcze kilka innych gadżetów , dlatego to mi się podoba :)


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 08 lut, 2009 16:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 15 sie, 2008 09:58
Posty: 14
Lokalizacja: Szczecin
Model:: Grand Vitara 20th Anniv. 2.0L
Cześć!
Na zachodzie mają też taki problem.
To znalazłem na forum Grand Vitara Owner's Club niejacy Michel oraz Eukol piszą jak uruchomić AUX w autach rok prod. 2008 po śmiesznie niskich kosztach.
Oto link:
Grand Vitara Owner's Club
Wymaga zalogowania - zakładka General→How To's→2008 Grand Vitara Aux (Auxiliary) Adapter Cable How-To

Pozdrawiam!


Ostatnio edytowano N 08 lut, 2009 16:20 przez mahun, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 08 lut, 2009 16:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
mahun napisał(a):
Oto link:
Grand Vitara Owner's Club
Wymaga zalogowania - zakładka General→How To's→2008 Grand Vitara Aux (Auxiliary) Adapter Cable How-To


a nie lepiej wkleić o so chosi ? ...


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 08 lut, 2009 18:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 15 sie, 2008 09:58
Posty: 14
Lokalizacja: Szczecin
Model:: Grand Vitara 20th Anniv. 2.0L
No Dobra. Po sprawdzeniu jak dodać zdjęcia mogę zaczynać.

Jak napisałem, na wspomnianym wyżej forum Michel oraz Eukol opisali jak podłączyć do GV 2008 zewnętrzny sprzęt. Zdjęcia pochodzą z tamtego serwisu, tłumaczenie (bardzo swobodne) moje:

- weź jedną GV 2008 rok

- dobierz się do panelu środkowego (dokładny opis jak to zrobić zdaje się jest gdzieś na tym forum). W naszych wersjach radio wyciąga się razem ze sterownikiem nawiewu/klimatyzacji, więc dziura będzie trochę większa
Obrazek

- sprawdź czy twoje radio, patrząc na tył radia, posiada białe wejście po prawej stronie
Obrazek

schemat tego portu to:

1 2 3 4
- - T L
5 6 7 8
- T G R

gdzie G - uziemienie, L - lewy kanał, P - prawy kanał, T - miejsce pomiędzy którymi należy zamontować (umieścić) 1,5Ω opornik (w oryginale 1,5kiloOhm)
na przykład w ten sposób:
Obrazek

a następnie zaizolować:
Obrazek

Końcówki można kupić w sklepach z elektroniką albo zrobić tak jak jest niżej

- jak pisze Eukol instalacja działa świetnie, w tym celu należy:
- zakupić kabelek z małym jackie'm ( albo odciąć go ze starych słuchawek) oraz zakupić kabelek komputerowy do karty muzycznej, na przykład taki:
Obrazek

- obciąć końcówki. Mamy złącza do wetknięcia w białe wejście. Jeden do górnych, jeden do dolnych pinów. Podobno taki kabelek sprawdza się wyśmienicie.
Obrazek

- schemat połączeń pomiędzy tym wejściem a jack'iem stereo
Obrazek

- żeby dobrze przygotować kabelek trzeba pamiętać o odpowiedniej długości a ta zależy od tego gdzie jack'a wyprowadzimy. Pomysły są dwa: schowek pasażera, tudzież schowek pod panelem nawiewu/klimatyzacji - w tym przypadku musimy od tyłu zrobić w nim dziurę.
Oczywiście aby porty były na odpowiednich miejscach zgodnie z powyższym schematem, musimy je pozamieniać (to bardzo ważne), najlepiej użyć do tego igły
Obrazek

- należy pamiętać że te metalowe końcówki mają tylko jedno położenie w którym blokują się w tym czarnym porcie (mają górę i dół), jest to o tyle ważne że w innym przypadku będą wam wypadać. Odpowiednia orientacja końcówki względem czarnego portu poniżej:
Obrazek

Po odpowiednim umieszczeniu końcówek w portach i dołączeniu opornika zaizolowaniu wszystkiego (np. termokurczliwymi izolacjami) otrzymamy gotowy kabelek do podłączenia mp3 czy co tam chcecie (zgrubienie na górnym kabelku to opornik) ↓
Obrazek

Ostatecznie może to wyglądać tak:
Obrazek

Mam nadzieję, że to działa. Ja tego jeszcze nie sprawdzałem.
Proszę pamiętać, że wszelkie przeróbki robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność!
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 09 lut, 2009 09:52 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Brawo mahun - dobra robota czy działa nie sprawdzałem ale jak będę dysponował wolnym czasem pewnie się skuszę :)


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 24 cze, 2009 21:02 
Offline

Dołączył(a): Wt 13 maja, 2008 09:08
Posty: 48
Lokalizacja: Białystok
Model:: GRAND VITARA
Wszystko fajnie tylko że w GV są stosowane różne radia CLARION ze zmieniarką, U mnie zamontowane jest PS-2691D które posiada tylko dwa gniazda 1 przyłączeniowe głośniki, zasilanie itp i drugie kwadratowe czarne prawdopodobnie CE-NET do podpięcia dodatkowej zmieniarki ale tego nie jestem pewien.
Może ktoś ma pomysł jak w tym przypadku zrobić AUX.

Odnośnie zastosowania opornika to sugerowałbym jednak stosować opornik taki jak w oryginale czyli 1 do 1,5kohm, zastosowanie opornika 1,5 ohm może powodować niepoprawną prace ponieważ przy tak małej oporności powstaje sterujący niski stan logiczny a w sieci gdzieś widziałem że sterowanie jest stanem wysokim.

wracając jeszcze do tematu to w sieci znalazłem coś takiego jak "wirtualna zmieniarka SD,Audio-IN" ale przeraża mnie cena takiego cacka 399,00 zeta lekka przesada!!!!

Serdecznie pozd. wszystkich


Ostatnio edytowano Cz 25 cze, 2009 20:43 przez walterps, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 06 mar, 2010 13:00 
Offline

Dołączył(a): Cz 04 mar, 2010 07:29
Posty: 30
Lokalizacja: Olsztyn
Model:: Grand Vitara '06 2.0 benz
Musze odkopać stary temat :)

Niedawno kupiłem Grand Vitare 10.2005r i rozglądam się za czymś do grania. Mam radio seryjne typu PACR01 (czy tam 02, 03 - na instrukcji do radia piszą te 3 wersje, a jest o taka - http://www.dndservices.co.uk/resize.php ... pacr01.jpg).

Jako ze radio nie odtwarza MP3, a ze młody człowiek jestem i lubię słuchać własnej muzyki w aucie to rozglądam się za jakimiś alternatywami. Z tego co widzę to kablami podłączacie sprzęt do radia, a czy jest taka opcja by podpiąć sprzęt grający bezpośrednio do głośników i kontrolować go bezpośrednio z odtwarzacza a nie jak w waszym wypadku z radia ? Na tej zasadzie jak się wkłada słuchawki na minijacka do komórki czy mp3, tyle że w tym wypadku za 'słuchawki' posłużą nam głośniki.

Bo zawsze można zainwestować i kupić radio z portem USB czy AUX, ale wtedy takie radio wygląda trochę nieestetycznie, prawda ? Bo musiałaby być kieszonka pod/nad radiem. Chyba że ekran DVD, ale to jednak już trochę droga inwestycja (a w moim przypadku to bezsens bo i tak filmów/zdjec nie będę oglądać a ewentualna nawigacje mam w telefonie), także tylko dla szpanu.

Jeśli nawet bym się uparł i został przy radiu seryjnym to w tym moim modelu da radę wykonać te wyżej opisane modyfikacje ?

Szczególnie prosiłbym o odpowiedź czy da radę telefon podłączyć bezpośrednio do głośników (jakimiś przejściówkami czy rozdzielaczami) tak bym mógł dalej korzystać z radia.

pozdrawiam ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 11 maja, 2010 15:41 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 15:25
Posty: 100
Lokalizacja: radom
Model:: gv 2006 2.7 usa
Witam robił ktoś kabel do vitarki z 2006??ja znalazłem takie how to nawet było wyżej wymienione w pierwszym poście. jednak po połączeniu w radiu wyskakuje Telephon!!użyłem do tego opornika 1,47ohma może to jest przyczyna
może ktoś pomoc będę bardzo wdzięczny!!
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 12 maja, 2010 20:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:54
Posty: 2139
Lokalizacja: Warszawa
Model:: inny
Witaj siubuk na Forum. :)
Zapraszamy do wątku powitalnego: viewtopic.php?t=6503&start=660


Góra
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 15:31 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 15:25
Posty: 100
Lokalizacja: radom
Model:: gv 2006 2.7 usa
przepraszam juz sie przywitalem !!
mam nadzieje ze ktos mi pomoze!!
dziekuje bardzo!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 17:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
był gdzieś opisany AUX na Claion-owych GV, wystarczy poszukać


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 17:07 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 15:25
Posty: 100
Lokalizacja: radom
Model:: gv 2006 2.7 usa
szukałem mam opis robię dokładnie jak w opisie i wyskakuje telephon:(i blokuje się radio po odłączeniu opornika działa radio jak należny ale aux nadal nie działa:(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 17:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
szukałem mam opis robię dokładnie jak w opisie i wyskakuje telephon:(i blokuje się radio po odłączeniu opornika działa radio jak należny ale aux nadal nie działa:(


a rady Mahun-a Ci nie pomogły ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 17:15 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 15:25
Posty: 100
Lokalizacja: radom
Model:: gv 2006 2.7 usa
wlasne to jest ten sam opis tyko do radia po 2007 roku ja mam z 2006 i aux znajduje sie w schowku jedyna mozliwosc to opornik za maly moze mi sprzedali 1.5ohma a nie 1.5 kohma


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 maja, 2010 17:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
siubuk napisał(a):
to opornik za maly moze mi sprzedali 1.5ohma a nie 1.5 kohma


możliwe, wymień go i sprawdź, to jedyna rada


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 14 maja, 2010 16:49 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 15:25
Posty: 100
Lokalizacja: radom
Model:: gv 2006 2.7 usa
Witam juz dziala wszystko ktos sprzedal zly rezystor:)teraz mam pytanie jesli mam uaktywnione wejscie AUX czy jak podlacze zestaw glosnomowiacy bedzie wszystko dzialalo razem??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 11 lut, 2013 22:25 
Offline

Dołączył(a): Śr 30 sty, 2013 16:13
Posty: 2
Lokalizacja: Łódź
Model:: Suzuki Grand Vitara 2007
Witam,
Ne wstępie szacun dla mahuna za manual. :piwo:
Od dłuższego czasu irytowało mnie ,że nie ma wyjścia AUX w mojej Suzi więc zaryzykowałem i zrobiłem kabelek w/g wspomnianego manuala.
Efekt jest znakomity. Kosztem 8 zł mogę używać AUX-a .
Wspomnę,że moje radio to Clarion PS 2990D

Obrazek


Obrazek


Ostatnio edytowano Pn 11 lut, 2013 22:51 przez veto74, łącznie edytowano 3 razy

Góra
VETO

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .