Teraz jest N 21 paź, 2018 01:23

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz 26 wrz, 2013 15:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 wrz, 2013 20:07
Posty: 23
Lokalizacja: Opole
Model:: GV 2007 DDiS 3d
Witam,

Nie pytam oczywiście jak odkodować, tylko chciałbym się upewnić co do dwóch rzeczy, bo radia nie mam już 3 tygodnie i końca nie widać.

Kupiłem GV k. Kęt w komisie u znajomego, auto z Hiszpanii. Że radio było zakodowane a kodu brak (Panasonic dedykowane), więc kolega zadeklarował się, że to odkoduje. Niestety lokalny fachman od tego sobie z tym radiem nie poradził. Więc kolega umówił się w ASO w Bielsku gdzie mieli odkodować lub ściągnąć fabryczny kod. Też nic nie zrobili na miejscu, więc radio zdemontowali i wysłali do producenta. Miało być do 14 dni. Dziś (20 dni) okazało się... że producent sobie z tym nie poradził. Moim zdaniem wyjątkowo głupie tłumaczenie i robią ze mnie durnia - wcale nie wysłali, zapomnieli albo olali temat. Samochód mam, radia dalej brak.
Wysłałem też instrukcję skasowania kodu: http://img841.imageshack.us/img841/1621/20120410341.jpg - ale powiedzieli, że do tego trzeba stary (jakoś z instrukcji to nie wynika).

Pytania:
1. Czy bez poprzedniego kodu można to wywalić jak w w/w instrukcji?
2. Czy jak się wkurzę i kupię na allegro inne radio dedykowane do GV (np. Clarion) to będzie mi działać + kierownica? Nie widziałem jak to demontowali nawet nie wiem jak z powrotem założyć (zamocować - wkład i śruby są). Ale kable są tylko 2: antena i jedna duża kostka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 26 wrz, 2013 16:47 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5660
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
jeżeli to radio było zamontowane od nowości to kod radia dostaniesz w ASO po numerze VIN. Z racji tego że ASO z Bielska ma złą opinię, proponuje spróbować w innym.

Inne radio tez będzie działać pod warunkiem że będzie mieć te same kostki (zdarzają się też radia które nie pasują)


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 paź, 2013 19:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 wrz, 2013 20:07
Posty: 23
Lokalizacja: Opole
Model:: GV 2007 DDiS 3d
Problem rozwiązany, choć inną drogą.
Dopiero dziś dostałem radio z powrotem. Blisko 3 tygodnie w ASO. Nie odkodowali, było też rzekomo u producenta, który też sobie z nim nie poradził (radio PACR06 - chińska tandeta fabrycznie montowana). Firma internetowa odkodowująca radio odpisała, że do takiego to kodów nie mają.

Pomimo opinii, którą znalazłem gdzieś na forach nie da się wprowadzić nowego kodu bez starego. Przynajmniej w moim przypadku pojawiał się błąd. Już przeglądałem oferty na allegro, ale mnie tknęło i zszedłem jeszcze raz do samochodu. Zrobiłem to, co się zwykle w takich przypadkach robi - wpisałem 1,2,3,4. Radio działa. ASO skasowało 146zł (i blisko 3 tygodnie) za demontaż bo to aż 6 śrubek trzeba odkręcić... Suma sumarum zajęło mi to łącznie kilka minut. czasem najprostsze metody są najlepsze - szkoda, że oni nie wpadli na coś, co zajęło tak mało czasu.


Ostatnio edytowano Cz 03 paź, 2013 19:33 przez Piotr_S, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .