Teraz jest Pn 15 paź, 2018 16:59

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt 20 cze, 2008 19:38 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Ciekawe rozwiązanie :ok:


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2008 20:45 
Offline

Dołączył(a): Pn 29 wrz, 2008 08:13
Posty: 6
Lokalizacja: Mszana
Model:: Suzuki Grand Vitara
Super pomysł żeby wstawić radyjko między fotel a tunel. Właśnie wstawiłam moje i bardzo polecam pomysł kolegi, sprawdza się rewelacyjnie. Masz dostęp i do pokręteł i kabla do gruszki nie brakuje a i montarz zajmie ci jakieś 30 sekund. :winner: :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2008 21:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4336
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
gajdzina napisał(a):
Super pomysł żeby wstawić radyjko między fotel a tunel. Właśnie wstawiłam moje i bardzo polecam pomysł kolegi, sprawdza się rewelacyjnie. Masz dostęp i do pokręteł i kabla do gruszki nie brakuje a i montarz zajmie ci jakieś 30 sekund. :winner: :ok:


Wszystko zależy od radia. Mój Alan 18 się nie mieści.

A tu są fajne radia z oddzielnym panelem:
http://cbradio.nl/pro-cb/frames_pro-cb_wide-neo.htm


Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 13:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 22 wrz, 2008 18:35
Posty: 62
Lokalizacja: Łódź
Model:: GV III-2.0
Witam

Właśnie zainstalowałem radyjko Albrecht 6690 .Jedno z najmniejszych a dobrze oceniane.Wpasowało się idealnie w schowek.


Obrazek
Kliknij na fotkę

Antenka na klapie tti metrowa i całość ładnie działa.Kabel schowany pod tapicerką i nic nie ma na wierzchu.Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.

Obrazek

kliknij na fotkę.

Pozdrawiam

arogal


Góra
Andrzej R
Yeti 2.0/140KM

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 14:24 
Offline

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 10:05
Posty: 4047
Lokalizacja: Czeladź/Katowice
Model:: Swift'07 1.3 GLX, Clio Kombi '11 na gnĂłj
arogal napisał(a):
Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.


chyba najpierw musisz wymontować kabel od gruszki ??


Góra
nie jestem zupą pomidorową! Nie wszyscy muszą mnie lubić :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 14:45 
Offline
Redaktor Naczelny
Moderator
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:48
Posty: 15543
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV 2,0 DeLux
arogal, fajny pomysł :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 lis, 2008 13:56 
Offline

Dołączył(a): So 08 mar, 2008 20:48
Posty: 1573
Lokalizacja: Miami/Florida
Model:: był SX4
arogal,

Brawo...kolejna osoba, która schowała elegancko radyjko w konsole...

arogal napisał(a):
zainstalowałem radyjko Albrecht 6690 .Jedno z najmniejszych


A czasem President nie ma mniejszych??...mówimy o Johnson i Harry... ;)


Góra
Teraz...STi i E46 330cd


Pozdrawiam
Dudek

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 02 maja, 2009 20:05 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
Ja mam zamontowane CB tak jestem z tego bardzo dumny bo ładnie i funkcjonalnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 04 maja, 2009 20:20 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Super - to chyba najlepsze rozwiązanie jakie tu widziałem.


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 17:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 16:34
Posty: 38
Lokalizacja: Białystok
Model:: GV 2007
a skąd wziąc taką ramkę ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 17 maja, 2009 14:22 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
W firmie zajmującej się CarAudio. Dorobili mi chłopcy w 1 godz. zapłaciłem tylko 150 zł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 24 maja, 2009 22:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 28 wrz, 2008 20:15
Posty: 54
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV II DDIS 5D BLACK
faktycznie - bardzo ładnie to wszystko wygląda - ale chyba nie parkujesz na ulicy pod blokiem?

- u mnie - taki zestaw zmieniłby wlasciciela po godzinie :029:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 cze, 2009 21:45 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
Klego parkuje na ulicy. Poruszam się po całym kraju


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 cze, 2009 21:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
z inne beczki - Lanbit, ten Johnson II wart jest tych pieniędzy ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 17 cze, 2009 19:55 
Offline

Dołączył(a): So 01 lis, 2008 20:48
Posty: 82
Lokalizacja: Wadowice/Kraków
Model:: Grand Vitara 1.9 DDiS
Ciekawe kto koledze LANBIT zamontował taki zestaw antenek? CB + FM zamiast oryginału? Pytam dlatego, że właśnie dzisiaj rano zrezygnowałem z tego rozwiązania /mogę oddać tanio ten zestaw antenek oczywiście nie z tą antenką CB co ma LANBIT na zdjęciach/ i zrobiłem SuZi otworek w dachu fi 10mm na antenkę CB. Nasze antenki posiadają w podstawce wzmacniacz FM/AM i dla tego zdecydowałem się na ten krok.
Pozdrawiam
Alek
PS
Odbierając dzisiaj po południu GV z akcji serwisowej spytałem co z moim dachem skoro zrobiłem Suzi otworek? Odpowiedź stracił pan gwarancję nadwozia tylko w tym miejscu w którym pan go uszkodził :D .


Ostatnio edytowano Śr 17 cze, 2009 20:01 przez alek_d, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Alek_d

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 19 sty, 2010 01:43 
Ja do dzisiaj miałem radio wciśnięte pomiędzy fotel pasażera a konsole środkową. Mimo przesuwania fotela nie uszkodziło skóry. Tak było do dziś, bo oddałem radio ojcu i chciałem włożyć swoje. Okazało się, że pękł plastik ścianki konsoli obok klapki od schowka. Najprawdopodobniej ktoś gwałtownie usiadł i radio za mocno nacisnęło na konsolę. Szkoda, bo miejsce bardzo wygodne. Przeglądnąłem Wasze "patenty" i chętnie przełożył bym nowe radyjko analogicznie na lewą stronę konsoli. Zastanawiam się tylko, co teraz pęknie? :/ Podzieli się ktoś doświadczeniem?

Pozdr,


Góra
  
 
PostNapisane: N 02 maja, 2010 18:52 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 gru, 2007 14:30
Posty: 404
Lokalizacja: Józefosław
Model:: GV DDiS 1.9
tom2469 napisał(a):


arogal napisał(a):
Kabel schowany pod tapicerką i nic nie ma na wierzchu.Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.


Te dwa rozwiązania najbardziej mi odpowiadają.

Czy z powodu tego, że w tch radiach głośniczek jest schowany głęboko (pod radyjkiem) nie ma problemu z jakością dźwięku?
Planuję tak zamontować, ale wydaje mi się, że będzie potrzebny zewnętrzny głośnik.

Pozdrawiam,
ZS


Ostatnio edytowano N 02 maja, 2010 19:02 przez zs, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 30 maja, 2010 11:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 04 sty, 2009 17:16
Posty: 333
Lokalizacja: Kraków
Model:: Suzuki Grand Vitara 3d DDIS
Koledzy Tom2469 i arogal czy dobrze rozumiem że po odłączeniu mikrofonu jest u Was możliwość zamknięcia klapki schowka, w którym jest radyjko? Czy głębokość kieszeni tego schowka jest wystarczając aby radyjko zmieściło się w nim bez konieczności usuwania tylnej jego ścianki? Oczywiście nie mam na myśli otworów do ewentualnego przeciągnięcia kabli.


Góra
"Mój dom to cały świat, a mój cel to horyzont i do wyboru 100 tys. dróg."

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 05 kwi, 2011 20:20 
Dziś zaszła zmiana. Teść wyciął mi tylną ściankę i spód schowka i radyjko zostało tam zamontowane. Kabel antenowy "idzie" tunelem środkowym, a zasilanie wpięte jest do przewodów zapalniczki. Dodatkowego głośnika nie montowałem, bo standardowy dobrze daje sobie radę, mimo schowania w schowku. Po odkręceniu "gruszki" spokojnie zamykam klapkę i radia nie widać :D Jedyny minus tego rozwiązania to fakt, że trzeba ciąć schowek. :/ Ale po zabawie z rzepami (radio jednak odpadło, choć byłem pewny, że trzyma się bardzo mocno, poza tym żona miała problem z przysunięciem fotela), definitywnie przekonałem się do tego rozwiązania :P Teraz jestem bardzo zadowolony :mikolaj: Gniazdo zapalniczki wolne, zapalniczka działa (choć jej nie używam :P ) i radyjko też. :one:


Góra
  
 
PostNapisane: Wt 05 kwi, 2011 21:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 31 mar, 2011 14:43
Posty: 13
Lokalizacja: Lwów/Leżajsk
Model:: Grand Vitara
Można prosić o foto?
Robiłeś może podczas montażu? Ile trzeba wyciąć i w którym miejscu, jakie radio masz tam włożone?
Bardzo mi się podoba takie wkomponowanie...
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 kwi, 2011 01:00 
kwinto, zdjęć nie robiłem. Po wyjęciu schowka trzeba wyciąć tylną ściankę i prawie cały spód. Zostały tylko ścianki boczne i górna. W bocznych zostały nawiercone otwory, dzięki którym można śrubami przymocować radio do schowka. Jutro w wolnej chwili zrobię zdjęcie zamontowanego radia (Lafayette Atena).


Góra
  
 
PostNapisane: Śr 11 maja, 2011 11:28 
Dziś robiłem porządki w komórce i znalazłem zdjęcia :D
KLIK 1
KLIK 2
KLIK 3

Przepraszam za opóźnienie :/


Góra
  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 19:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 429
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
Zamontowałem w schowku, w konsoli.

Kupiłem "używany" schowek za 50 PLN, wyciąłem kawałek dna i tyłu, wywierciłem 2 otwory i przykręciłem radyjko śrubkami fi 5 na 30 mm dając dwie podkładki (0,84 PLN).

Zmieścił się tam President Harry III. Funkcjonalność zamykania została zachowana i po odpięciu gruszki całość znika pod klapą schowka. Mam wrażenie, że na głębokość to maks co wejdzie. Warto jednak zauważyć, że pokrętło głośności wystaje dość znacznie w Harrym przez i całość jest dość głęboko osadzona.

tak to wygląda:

Obrazek

Pozdawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 10 sie, 2012 11:35 
Offline
Skarbnik Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 05 lut, 2009 11:46
Posty: 1831
Lokalizacja: Wrocław
Model:: SX4 1.6 4WD GS
możecie kombinować z radiem Johnson II - ma dwa duże plusy: głośnik na przednim panelu oraz standardowe wymiary DIN1, czyli powinien lepiej 'wpasować się" w panel :>


Góra
pozdrawiam
Konrad vel. Siemion

...znaczek 4x4 na Suzuki coś znaczy i jak kierowca nieustraszony to auto nie zawiedzie niezależnie od tego, że niby nie terenowe... (MML)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 21 lis, 2012 21:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2012 17:03
Posty: 18
Lokalizacja: Hajnówka
Model:: Grand Vitara II
Od jakiegos czasu przybierałem się do zamontowania CB radia w mojej Vitarze. Zależało mi na tym żeby radio i gruszka nie była widoczna, więc troche to potrwało zanim znalazłem odpowiednie umiejscowienie :). Zamontowałem antene Sirio Mini Snake o długości 72cm.
Swoją antenę zamontowałem z lewej strony, przeciągając kabel przez zaślepkę w boku klapy i dalej progiem aż do samego przodu.
Radio które wybrałem to President Harry III. Zamontowałem je jak widać w miejscu popielniczki. Samo radio jest troche za wysokie żeby się zmieściło z schowku więc trzeba było sporą część tego schowka wyciąć. Usunąłem górną część plastiku bo po załozeniu schowka nie widać że coś było ciete.
Radio musi być dość mocno schowane żeby dało się zamknąć klapke ale nie przeszkadza to w jego użytkowaniu. Przy ustawieniu sql na ASC praktycznie nie ma potrzeby dotykać radia no może oprócz regulacji głośności.
Jezeli chodzi o gruszkę to zamontowałem ją miedzy fotelem a konsolą środkową. Takie rozwiązanie czyni ją niemal całkowicie niewidoczną, nie widać też kabla - a to mi głównie chodziło. Żeby podłączyc gruszke do radia dorobiłem z tyłu radia dodatkowe złacze w ktore dołączyłem przedłużacz z 6 pinowym gniazdem. Jedyny minus takiego rozwiązania to kłopotliwe przesuwanie fotela bo trzeba uważać zeby nie urwać gruszki, ale nie robi sie tego często więc nie ma problemu. Wbrew pozorom sięganie po gruszkę nie sprawia problemu i jest to całkiem wygodne rozwiązanie.
Poniżej zdjecia całej instalacji:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 09:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 429
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
kolego Mcgyver189 widzę, że zamontowałeś antenę do osłony relingu. Powiedz mi proszę jaki masz SWR w tej konfiguracji ? Czy na antenie masz w ogóle masę w tym miejscu ? Bo sam wybór miejsca wydaje mi się bardzo ciekawy ...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 09:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2012 17:03
Posty: 18
Lokalizacja: Hajnówka
Model:: Grand Vitara II
Dokładnie SWR'a Ci nie podam bo nie pamiętam ale nie było źle. Masę przykręciłem oddzielnym przewodem pod śrubę która trzyma reling do budy. Tam masa jest dobra. Sama antena pasuje idealnie pod zaslepkę z relingu, montaż jest całkowicie bezinwazyjny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 09:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 429
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
Mcgyver189 napisał(a):
... Masę przykręciłem oddzielnym przewodem pod śrubę która trzyma reling do budy. Tam masa jest dobra. Sama antena pasuje idealnie pod zaslepkę z relingu, montaż jest całkowicie bezinwazyjny.


Fajny pomysł !!!

A ta cała osłona od relingu to na czym się trzyma (jak jest zamocowana do dachu nadwozia ?)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 09:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2012 17:03
Posty: 18
Lokalizacja: Hajnówka
Model:: Grand Vitara II
Jak wyjmiesz zaslepki od góry które sa na relingu, pod mini zobaczysz śruby, o ile pamietam M8. To właśnie one trzymają reling do dachu. Odkręciłem jedną z nich i podłozyłem pod nią oczko z masą anteny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 11:19 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 gru, 2007 14:30
Posty: 404
Lokalizacja: Józefosław
Model:: GV DDiS 1.9
Mcgyver189, korzystasz z głośnika samego CB czy zewnętrznego nagłośnienia ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 11:33 
zs, lepszy jest zewnętrzny głośniczek. Słychać wyraźniej, a koszt niewielki. Ja na początku korzystałem z wbudowanego w radio, ale przy otwartych oknach, albo szyberdachu nie było fajnie. W obecnej GV podwiesiłem sobie głośniczek do stelarza fotela kierowcy na takich plastikowych paskach zaciskowych. Jest fajnie. :)


Góra
  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2012 11:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2012 17:03
Posty: 18
Lokalizacja: Hajnówka
Model:: Grand Vitara II
Ja korzystam z głośnika oryginalnego wbudowanego w CB i na poje potrzeby jest wystarczający


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 23 lis, 2012 08:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 429
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
Mcgyver189 napisał(a):
Jak wyjmiesz zaslepki od góry które sa na relingu, pod mini zobaczysz śruby, o ile pamietam M8. To właśnie one trzymają reling do dachu. Odkręciłem jedną z nich i podłozyłem pod nią oczko z masą anteny.


OK, to rozumiem. Ale pytanie jest - jak dokręciłeś antenę do relingu? czy ta tylna (ostatnia, trójkątna) część relingu schodzi i ew. jak? Bo rozumiem że jak schodzi to można tam (od tyłu) kluczem wtedy zadziałać ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 23 lis, 2012 17:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2012 17:03
Posty: 18
Lokalizacja: Hajnówka
Model:: Grand Vitara II
Jak odkręcisz śruby mocujące reling do dachu to całosc da sie zdjąć. Koncówki relingnow są mocowane na plastikowe zatrzaski do dachu, ale bardzo łątwo je zdjać. Mając zdjętą tą koncową część bez problemu można podejść z kluczem i dokręcic antene


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .