Teraz jest Śr 22 sie, 2018 04:06

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 10 paź, 2007 19:09 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Proponuję przedyskutować temat montażu radia CB w GV i na dobry początek kilka fotek jak zrobiłem to ja w swojej Suzi
W zasadzie o montażu w tym wypadku nie ma mowy jest wsadzone pomiędzy fotel kierowcy a konsolę środkową , w ten sposób nie okaleczyłem mojej Suzi wierceniem dziur :lol: Polecam mi to pasuje

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 paź, 2007 04:50 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Ciekawe.
Ostatnio będąc w wejherowskim ASO, widząc CB radia na półce zapytałem o montaż - a dokładnie gdzie montują CB radio w nowej GV.
Okazało się, że nie montują :zly: . Chyba są użtkownikami forum suzuki bo stosują tę samą metodę co Ty :diabel: .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 21 lis, 2007 12:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 07:38
Posty: 140
Lokalizacja: Radom
Model:: GV 2.0 DeLuxe
pitpaw napisał(a):
...jest wsadzone pomiędzy fotel kierowcy a konsolę środkową ...


Tylko w ten sposób, jak widze ze zdjęć, zatykasz otwory wentylacyjne radyjka co może się skończyć spaleniem końcówki mocy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 22 lis, 2007 23:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
A ja chyba na rzepa przyczepię po prawej stronie, przy lewym kolanie pasażera. A jak dopadne jakies stare radio, którego nie będzie żal i jak znajde chwile czasu to pomyśle jak by je tu rozebrać i zamontować w częściach na stałe :D


Ostatnio edytowano Cz 22 lis, 2007 23:57 przez Czoboki, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 lis, 2007 06:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:50
Posty: 42
Lokalizacja: Warszawa-Nadarzyn
Model:: GV 2.0AT 2007
Moje CB trzyma się na rzepie tunelu środkowego od strony kierowcy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 lis, 2007 17:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
Jabol napisał(a):
Moje CB trzyma się na rzepie tunelu środkowego od strony kierowcy.

Ja mam za długie nogi i po stronie kierowcy odpada wogóle. A przy okazji wrzuć fotke lub kilka :)


Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 27 lis, 2007 08:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:50
Posty: 42
Lokalizacja: Warszawa-Nadarzyn
Model:: GV 2.0AT 2007
Zdjęcia niestety z telefonu.W razie potrzeby mogę zrobić lepsze.
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 27 lis, 2007 10:58 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Może to głupio zabrzmi - ale gdzie kupuje się takie mocne rzepy :?: :oops:


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 27 lis, 2007 13:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:50
Posty: 42
Lokalizacja: Warszawa-Nadarzyn
Model:: GV 2.0AT 2007
https://ssl.allegro.pl/item273853491_rz ... rowce.html
Ja wykorzystałem tylko jedną część.Rzep świetnie trzyma się wykładziny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 27 lis, 2007 13:19 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Ja kupiłem w Castoramie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 28 lis, 2007 08:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 07:38
Posty: 140
Lokalizacja: Radom
Model:: GV 2.0 DeLuxe
Z tego co widzę to radyjko jest przyklejone stroną na której zamontowany jest głośnik wewnętrzny - jak w związku z tym słychać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 28 lis, 2007 10:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:50
Posty: 42
Lokalizacja: Warszawa-Nadarzyn
Model:: GV 2.0AT 2007
ganzen,
Mylisz się.Głośniczek jest na zewnątrz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 29 lis, 2007 12:50 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
U mnie pomimo że radyjko wciśnięte pomiędzy fotel kierowcy a konsolę środkową słychać było ok.Dołożyłem wprawdzie dodatkowy głośniczek bo akurat taki miałem i jest zamontowany pod siedzeniem kierowcy. Co do końcówki mocy i jej przegrzewania to nie ma takiego problemu.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 gru, 2007 04:01 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
OK mam CB - dostałem na urodziny od kolegów :one: Stoi w pudełku i czeka na mnie. Prosiłem ich aby u sprzedawcy wyposażyli radio we wtyczkę do gnazda. Niestety wtyczki nie mam, a od kolegów usłyszłem że CB powinno być podłaczone bezpośrednio do akumulatora :| . W innym wypadku znacznie zmniejszy się zasięg.
Widzę, że wy podłączyliście CB do gniazda 12V. Czy oni sobie ze mnie jaja robią :?:


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 gru, 2007 08:19 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Robią ;)
Bo niby jaka różnica czy radio podłączone do zasilania bezpośrednio do aku czy do gniazda zapalniczki? Tu 14,4V i tu (w trakcie jazdy). No przepraszam... jest jedna różnica: przy podłączeniu do gniazda zapalniczki masz dodatkowe zabezpieczenie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 gru, 2007 10:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
Kubus napisał(a):
Widzę, że wy podłączyliście CB do gniazda 12V.

We wszstkich autach w których uzywałem CB, a będzie jakieś 4-5 sztuk podłączałem do gniazda zapalniczki. I nigdy nic się nie zadziało.Teraz podłączam do tego dodatkowego używając takiego śmiesznego rozgałęziacza, bo jeszcze nawigację podłączam.
A z ciekawości jakie radio i jaka antena?

http://www.cb-radio.pl - tu znajdziesz całą masę informacji o CB w samochodzie


Ostatnio edytowano Cz 13 gru, 2007 10:35 przez Czoboki, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 13 gru, 2007 10:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 20:47
Posty: 2244
Lokalizacja: Nowy Sącz
Model:: Suzuki Bandit
Radio mam podpięte bezpośrednio do aku. Na przewodzie założony bezpiecznik i nic złego stać się nie może. Co do jakości, zasięgu itd, nie ma to żdnego wpływu. Kwestia tylko i wyłącznie wygody.


Góra
Jak to powiadają starzy górale: alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach :619:

Jeśli możesz, pomóż proszę - www.piecioraczki.pl

Forum Klub Suzuki

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 gru, 2007 23:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 22:58
Posty: 31
Lokalizacja: Wawa
Model:: GV 2.0L De Luxe M/T 2006
Witam
mój zestaw to:
- president johnny II (zamontowane pod siedzeniem kierowcy)
- antena CB/FM montowana na stałe SIRIO TWIN CAR + Sirio Omega 27 (przerobina w mikar)

zasilanie 12V obecnie z gniazdka zapalniczki, ale po nowym roku w serwise podepną mi do złącza
zamiast podgrzewania siedzenia kierowcy (w jajka za gorąco :D ).

Obrazek
powiększ zdjecie


Góra
GV 2.0L De Luxe M/T 2006 *Silver Dream*

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 29 gru, 2007 00:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
Jarcyk napisał(a):
- president johnny II (zamontowane pod siedzeniem kierowcy)

Na stałe? Jak masz porowadzony kabel od gruszki?
Jak możesz to wrzuć jakieś foty.

Jarcyk napisał(a):
- antena CB/FM montowana na stałe SIRIO TWIN CAR + Sirio Omega 27 (przerobina w mikar)

Bardzo mi sie podoba. Możesz podac koszty?


Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 29 gru, 2007 19:55 
Offline

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 14:05
Posty: 31
Lokalizacja: Starachowice/Wa-wa
Model:: Grand Vitara DDiS chip '07 przejechała 50kkm
A co powiecie na takie radyjko : CB Cobra 75 WX ST całość w gruszce tylko trochę większej od standardowej. Bez problemu wygoglujecie. Miałem w poprzednim aucie razem z ML145. Zasięg 3-4km w otwartym polu. Minusy : brak auto SQL i niestety selektywność do bani a dodatkowy system redukcji szumu delikatnie mówiąc .. nie działa .
Ale znika problem z umiejscowieniem radyjka. A co do podłączania z aku czy zapalniczki to jedno jest ważne aby nie podpinać radia kablem o małej średnicy - podczas nadawania te kilka amperów "musi mieć czym popłynąć "

Życzę szerokości w Nowym Roku,
Rav


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 sty, 2008 17:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 22:58
Posty: 31
Lokalizacja: Wawa
Model:: GV 2.0L De Luxe M/T 2006
jak będę miał wszystko skończone na tip-top tzn. bez prowizorki z zasilaniem to
podeślę więcej informacji ze zdjęciami.


Góra
GV 2.0L De Luxe M/T 2006 *Silver Dream*

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 03 sty, 2008 21:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
Jarcyk napisał(a):
jak będę miał wszystko skończone na tip-top tzn. bez prowizorki z zasilaniem to
podeślę więcej informacji ze zdjęciami.


:569: Koniecznie :)


Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 14 lut, 2008 20:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 16:34
Posty: 38
Lokalizacja: Białystok
Model:: GV 2007
mam pytanie czy spotkaliście sie z jakimś uchwytem do anteny CB do relingu GV ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 14 lut, 2008 21:48 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
esprit napisał(a):
mam pytanie czy spotkaliście sie z jakimś uchwytem do anteny CB do relingu GV ?


Ja uzywam anteny z magnesem i zadnych uwag do tego patentu nie mam, a zaleta jest pelna mobilnosc.


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 15 lut, 2008 09:11 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Jarcyk mam prośbę zrobiłbyś jeszcze jedną fotkę tej Twojej antenki "combo" a w zasadzie samego elementu na dachu auta. To pierwsze zdjęcie jest kiepskiej jakości i niewiele widać.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 26 lut, 2008 14:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 09 gru, 2007 21:10
Posty: 27
Lokalizacja: KUJ-POM
Model:: Grand Vitara DDIS
Idealne miejsce, zrobiłem to tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/864 ... 6d4bd.html Obrazek


Ostatnio edytowano Wt 26 lut, 2008 14:38 przez tom2469, łącznie edytowano 2 razy

Góra
GRAND VITARA 1,9 DDIS

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 28 lut, 2008 13:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 16:34
Posty: 38
Lokalizacja: Białystok
Model:: GV 2007
Wgląda fajnie ale schowek poszedł się czesać - a nie lepiej bylo ten schowek wyjąc całkiem ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 28 lut, 2008 14:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 09 gru, 2007 21:10
Posty: 27
Lokalizacja: KUJ-POM
Model:: Grand Vitara DDIS
byłaby za duza dziura


Góra
GRAND VITARA 1,9 DDIS

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 06 kwi, 2008 23:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 22:58
Posty: 31
Lokalizacja: Wawa
Model:: GV 2.0L De Luxe M/T 2006
Parę zdjęć:

-- antenka --
Obrazek
-- radio --
Obrazek
-- radio od dołu --
Obrazek
-- mocowanie poprzeczki --
Obrazek
rysunek poprzeczki
Obrazek

Radyjka nie widać od góry, trzeba się przyzwyczaić do obsługi pod siedzeniem :562:
Co do gruszki to kabel oryginalny jest trochę za krótki, będę musiał wymienić na dłuższy lub gdy zmieni się prawo (tak jak komórki) to trzba będzie przerobić na sterowanie z kierownicy.
Radio słychać dość wyraźnie, mimo że jest pod fotelem :)
Musiałem sam podłączyć do wtyczki ogrzewania fotela bo elektryk w serwisie chciał zrobic po swojemu,
czyli bezpośrednio do przycisku podgrzewania fotela.
Ja chciałem mieć układ szybko demontowalny na złączu :027: .
Poprzeczkę zrobiłem z profilu DIN do mocowania urządzeń elektrycznych w szafach, bo miałem akurat takie elementy.
Oryginalen śruby mocujące wymieniłem na dłuższe 60mm (zdjęcie --mocowanie poprzeczki --)

Co do kosztów to właściwie tylko montaż anteny w firmie MIKAR, reszta to mój czas wolny i dostęp do spawarki. :mikolaj:


Ostatnio edytowano N 06 kwi, 2008 23:37 przez Jarcyk, łącznie edytowano 3 razy

Góra
GV 2.0L De Luxe M/T 2006 *Silver Dream*

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 20 cze, 2008 15:07 
Offline

Dołączył(a): Wt 12 lut, 2008 20:04
Posty: 34
Lokalizacja: Lubin
Model:: Grand Vitara 1.9 DDiS + RAV4 + LR Defender
Polecam Midland Alan 42 takie jak to:
http://www.allegro.pl/item383891327_rec ... multi.html

Znakomicie spisuje się po adaptacji na samochodowe i przede wszystkim wszystkie funkcje są w "gruszce" Dzisiaj właśnie dokupiłem antenę samochodową, gość mi zestroił i jestem mega zadowolony.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 20 cze, 2008 19:38 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Ciekawe rozwiązanie :ok:


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2008 20:45 
Offline

Dołączył(a): Pn 29 wrz, 2008 08:13
Posty: 6
Lokalizacja: Mszana
Model:: Suzuki Grand Vitara
Super pomysł żeby wstawić radyjko między fotel a tunel. Właśnie wstawiłam moje i bardzo polecam pomysł kolegi, sprawdza się rewelacyjnie. Masz dostęp i do pokręteł i kabla do gruszki nie brakuje a i montarz zajmie ci jakieś 30 sekund. :winner: :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 wrz, 2008 21:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:48
Posty: 4332
Model:: GV II 1,9DDIS 2007
gajdzina napisał(a):
Super pomysł żeby wstawić radyjko między fotel a tunel. Właśnie wstawiłam moje i bardzo polecam pomysł kolegi, sprawdza się rewelacyjnie. Masz dostęp i do pokręteł i kabla do gruszki nie brakuje a i montarz zajmie ci jakieś 30 sekund. :winner: :ok:


Wszystko zależy od radia. Mój Alan 18 się nie mieści.

A tu są fajne radia z oddzielnym panelem:
http://cbradio.nl/pro-cb/frames_pro-cb_wide-neo.htm


Góra
Pozdrawiam
Marek
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 13:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 22 wrz, 2008 18:35
Posty: 62
Lokalizacja: Łódź
Model:: GV III-2.0
Witam

Właśnie zainstalowałem radyjko Albrecht 6690 .Jedno z najmniejszych a dobrze oceniane.Wpasowało się idealnie w schowek.


Obrazek
Kliknij na fotkę

Antenka na klapie tti metrowa i całość ładnie działa.Kabel schowany pod tapicerką i nic nie ma na wierzchu.Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.

Obrazek

kliknij na fotkę.

Pozdrawiam

arogal


Góra
Andrzej R
Yeti 2.0/140KM

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 14:24 
Offline

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 10:05
Posty: 4047
Lokalizacja: Czeladź/Katowice
Model:: Swift'07 1.3 GLX, Clio Kombi '11 na gnĂłj
arogal napisał(a):
Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.


chyba najpierw musisz wymontować kabel od gruszki ??


Góra
nie jestem zupą pomidorową! Nie wszyscy muszą mnie lubić :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 21 lis, 2008 14:45 
Offline
Redaktor Naczelny
Moderator
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:48
Posty: 15543
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV 2,0 DeLux
arogal, fajny pomysł :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 23 lis, 2008 13:56 
Offline

Dołączył(a): So 08 mar, 2008 20:48
Posty: 1573
Lokalizacja: Miami/Florida
Model:: był SX4
arogal,

Brawo...kolejna osoba, która schowała elegancko radyjko w konsole...

arogal napisał(a):
zainstalowałem radyjko Albrecht 6690 .Jedno z najmniejszych


A czasem President nie ma mniejszych??...mówimy o Johnson i Harry... ;)


Góra
Teraz...STi i E46 330cd


Pozdrawiam
Dudek

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 02 maja, 2009 20:05 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
Ja mam zamontowane CB tak jestem z tego bardzo dumny bo ładnie i funkcjonalnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 04 maja, 2009 20:20 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 21:50
Posty: 984
Lokalizacja: Gdynia
Model:: 2006 GV 2.0 M/T
Super - to chyba najlepsze rozwiązanie jakie tu widziałem.


Góra
Suzuki Grand Vitara :D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 17:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 16:34
Posty: 38
Lokalizacja: Białystok
Model:: GV 2007
a skąd wziąc taką ramkę ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 17 maja, 2009 14:22 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
W firmie zajmującej się CarAudio. Dorobili mi chłopcy w 1 godz. zapłaciłem tylko 150 zł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 24 maja, 2009 22:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 28 wrz, 2008 20:15
Posty: 54
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV II DDIS 5D BLACK
faktycznie - bardzo ładnie to wszystko wygląda - ale chyba nie parkujesz na ulicy pod blokiem?

- u mnie - taki zestaw zmieniłby wlasciciela po godzinie :029:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 cze, 2009 21:45 
Offline

Dołączył(a): Pn 17 mar, 2008 10:35
Posty: 9
Lokalizacja: Salon
Model:: Grand Vitara (2007)
Klego parkuje na ulicy. Poruszam się po całym kraju


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 cze, 2009 21:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
z inne beczki - Lanbit, ten Johnson II wart jest tych pieniędzy ?


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 17 cze, 2009 19:55 
Offline

Dołączył(a): So 01 lis, 2008 20:48
Posty: 82
Lokalizacja: Wadowice/Kraków
Model:: Grand Vitara 1.9 DDiS
Ciekawe kto koledze LANBIT zamontował taki zestaw antenek? CB + FM zamiast oryginału? Pytam dlatego, że właśnie dzisiaj rano zrezygnowałem z tego rozwiązania /mogę oddać tanio ten zestaw antenek oczywiście nie z tą antenką CB co ma LANBIT na zdjęciach/ i zrobiłem SuZi otworek w dachu fi 10mm na antenkę CB. Nasze antenki posiadają w podstawce wzmacniacz FM/AM i dla tego zdecydowałem się na ten krok.
Pozdrawiam
Alek
PS
Odbierając dzisiaj po południu GV z akcji serwisowej spytałem co z moim dachem skoro zrobiłem Suzi otworek? Odpowiedź stracił pan gwarancję nadwozia tylko w tym miejscu w którym pan go uszkodził :D .


Ostatnio edytowano Śr 17 cze, 2009 20:01 przez alek_d, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Alek_d

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 19 sty, 2010 01:43 
Ja do dzisiaj miałem radio wciśnięte pomiędzy fotel pasażera a konsole środkową. Mimo przesuwania fotela nie uszkodziło skóry. Tak było do dziś, bo oddałem radio ojcu i chciałem włożyć swoje. Okazało się, że pękł plastik ścianki konsoli obok klapki od schowka. Najprawdopodobniej ktoś gwałtownie usiadł i radio za mocno nacisnęło na konsolę. Szkoda, bo miejsce bardzo wygodne. Przeglądnąłem Wasze "patenty" i chętnie przełożył bym nowe radyjko analogicznie na lewą stronę konsoli. Zastanawiam się tylko, co teraz pęknie? :/ Podzieli się ktoś doświadczeniem?

Pozdr,


Góra
  
 
PostNapisane: N 02 maja, 2010 18:52 
Offline

Dołączył(a): Wt 11 gru, 2007 14:30
Posty: 404
Lokalizacja: Józefosław
Model:: GV DDiS 1.9
tom2469 napisał(a):


arogal napisał(a):
Kabel schowany pod tapicerką i nic nie ma na wierzchu.Klapkę schowka zamykamy i radyjka nie ma.


Te dwa rozwiązania najbardziej mi odpowiadają.

Czy z powodu tego, że w tch radiach głośniczek jest schowany głęboko (pod radyjkiem) nie ma problemu z jakością dźwięku?
Planuję tak zamontować, ale wydaje mi się, że będzie potrzebny zewnętrzny głośnik.

Pozdrawiam,
ZS


Ostatnio edytowano N 02 maja, 2010 19:02 przez zs, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 30 maja, 2010 11:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 04 sty, 2009 17:16
Posty: 333
Lokalizacja: Kraków
Model:: Suzuki Grand Vitara 3d DDIS
Koledzy Tom2469 i arogal czy dobrze rozumiem że po odłączeniu mikrofonu jest u Was możliwość zamknięcia klapki schowka, w którym jest radyjko? Czy głębokość kieszeni tego schowka jest wystarczając aby radyjko zmieściło się w nim bez konieczności usuwania tylnej jego ścianki? Oczywiście nie mam na myśli otworów do ewentualnego przeciągnięcia kabli.


Góra
"Mój dom to cały świat, a mój cel to horyzont i do wyboru 100 tys. dróg."

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 05 kwi, 2011 20:20 
Dziś zaszła zmiana. Teść wyciął mi tylną ściankę i spód schowka i radyjko zostało tam zamontowane. Kabel antenowy "idzie" tunelem środkowym, a zasilanie wpięte jest do przewodów zapalniczki. Dodatkowego głośnika nie montowałem, bo standardowy dobrze daje sobie radę, mimo schowania w schowku. Po odkręceniu "gruszki" spokojnie zamykam klapkę i radia nie widać :D Jedyny minus tego rozwiązania to fakt, że trzeba ciąć schowek. :/ Ale po zabawie z rzepami (radio jednak odpadło, choć byłem pewny, że trzyma się bardzo mocno, poza tym żona miała problem z przysunięciem fotela), definitywnie przekonałem się do tego rozwiązania :P Teraz jestem bardzo zadowolony :mikolaj: Gniazdo zapalniczki wolne, zapalniczka działa (choć jej nie używam :P ) i radyjko też. :one:


Góra
  
 
PostNapisane: Wt 05 kwi, 2011 21:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 31 mar, 2011 14:43
Posty: 13
Lokalizacja: Lwów/Leżajsk
Model:: Grand Vitara
Można prosić o foto?
Robiłeś może podczas montażu? Ile trzeba wyciąć i w którym miejscu, jakie radio masz tam włożone?
Bardzo mi się podoba takie wkomponowanie...
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .