Teraz jest N 19 sie, 2018 06:29

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 18 lip, 2012 22:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
Witajcie,

W XL-7 mam w/w radio. Brakuje mi dwoch rzeczy:
- czy da sie zrobic tak, aby glosnosc sie zwiekszala wraz z predkoscia?
- czy da sie do tego radia podlaczyc iphone'a? przejrzalem dokumentacje i powinna byc opcja podlaczenia zmieniarki zewnetrznej - da sie pod ten port podlaczyc jakis adapter do iphone'a?

PS chodzi mi po glowie jakas stacja multimedialna, ale na razie nie widze sensu w kupowaniu jej - auto ma raptem 4 glosniki i to od tego trzeba by zaczac ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 25 lip, 2012 19:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
Nikt nie wie jak iphone'a podlaczyc? :(


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 29 lip, 2012 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
dzięki za pomoc :D

zamontowalem xcarlink, mam slot na karty sd, port usb i port aux-in.
z jakiegos powodu dzialaja tylko karty pamieci - z reszta zawalcze w wolnej chwili.


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 30 lip, 2012 09:15 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Nasze forum to nie ASO i nie zawsze znajdziesz tu odpowiedź na wszystkie zadane pytania natychmiast :) .
Zalecam odrobinę cierpliwości a w wolnych chwilach zapoznanie się z całym regulaminem forum .

2.4 Nie pisz kolejnego postu pod własnym postem, masz opcję ZMIEŃ lub EDYTUJ i korzystaj z nich w odpowiedni sposób.Użyj opcji ZMIEŃ jeśli jeszcze nikt nie odpowiedział.


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 30 lip, 2012 09:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
pitpaw napisał(a):
Nasze forum to nie ASO i nie zawsze znajdziesz tu odpowiedź na wszystkie zadane pytania natychmiast :) .


Najczęściej to na forum można dowiedzieć się więcej niż w ASO ;)
Cierpliwość jest - rozwiązanie znalazłem to przekazałem dla potomnych.

PS Regulaminy sa po to, aby je łamać ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 30 lip, 2012 09:28 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:22
Posty: 11921
Lokalizacja: Koszalin
Model:: GV 2.o 5MT
Driv3r napisał(a):
PS Regulaminy sa po to, aby je łamać ;)


Nie u nas :;>: Zapewniam stanowczo :shout:


Góra
Pozdrawiam były
Administrator Forum

http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 07 sie, 2012 21:28 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Driv3r napisał(a):
dzięki za pomoc :D

zamontowalem xcarlink, mam slot na karty sd, port usb i port aux-in.
z jakiegos powodu dzialaja tylko karty pamieci - z reszta zawalcze w wolnej chwili.


Dzięki za znalezienie rozwiązania. Jest jakiś konkretny typ/model tego urządzenia, które kupiłeś no i skąd?


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 07 sie, 2012 22:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
modelu konkretnego to to nie ma, a kupiłem tu: http://www.hadron.pl/


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 16:58 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Rozumiem, że kupiłeś po prostu Xcarlink Suzuki.
Napisz jeszcze proszę gdzie to zamontowałeś w samochodzie?


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 17:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
MML, W schowku przed pasazerem - czyli standardowo. Pzejscie miedzy schowkiem a konsola centralna jest banalne - po prostu kabel sie przeklada.

Tak, to po prostu xcarlink do suzuki - dla mnie to nowosc bo nie mialem wczesniej stycznosci z takimi wynalazkami ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 18:41 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Napisz jeszcze czy musiałeś wyjmować radio aby to podłączyć? No i wrzuć jakąś fotkę przy okazji jak to wygląda w schowku.
Zadaje tyle pytań bo to urządzenie rozwiązałoby problem dalszej eksploatacji fabrycznego radia i korzystania z trochę nowszych nośników dźwięku.


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 19:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
MML, Trzeba zdjac ramke drewnopodobna razem z panelem klimy, panel odlaczyc i odlozyc na bok.
Radio trzeba odkrecic i wysunac - patrzac na radio od przodu gniazdo zmieniarki jest po lewej stronie na dole od tylu.

Foto zrobie jak to przykleje w schowku ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 20:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 428
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
po co kleić ... ja ostatnio wpadłem w manię stosowania rzepów technicznych (na taśmie przylepnej) ... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 09 sie, 2012 23:10 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Czyli w sumie też kleisz tylko rzepa?


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 10 sie, 2012 08:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 21:48
Posty: 428
Lokalizacja: Jelenia Góra
Model:: Grand Vitara 1,9 DDiS 2007
no :) ale zawsze to lepsze samopoczucie że można łatwiej zdemontować i zamontować ponownie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 10 sie, 2012 11:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
Tomek, a co z kablem? :P


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 10 sie, 2012 21:14 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Tomek napisał(a):
no :) ale zawsze to lepsze samopoczucie że można łatwiej zdemontować i zamontować ponownie :)


Tu Cię rozumiem doskonale :).


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 13 sie, 2012 11:56 
Offline

Dołączył(a): Pn 14 lip, 2008 17:59
Posty: 113
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Model:: GV 1,9DDiS 3D 2008
tutaj masz sposób na podpięcie iphona
viewtopic.php?t=7476


Góra
maciek
GV 1,9 DDiS 3D 2008

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 13 sie, 2012 16:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
marathon, żem sem już poradził ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 19 sty, 2013 22:38 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Zainspirowany informacjami z tego wątku podanymi przez Driv3r założyłem w końcu emulator zmieniarki DMC 9088A. Nie wiem dokładnie kto to produkuje i gdzie to można kupić niezależnie bo zamówiłem wraz z usługą w zakładzie car hifi. Pudełko znalazło swoje miejsce w schowku i obsługuje karty SD, pendrive USB oraz AUX. Urządzenie przygotowane do pracy z różnymi modelami aut - to co się chce (w tym przypadku Suzuki) ustawia się przy pomocy przełączników na obudowie.
Ogromną zaletą jest bezpośrednia obsługa z panelu radia oraz kierownicy. Bezpośrednio da się dotrzeć do 6 katalogów bo tyle jest klawiszy na radiu (do wyboru stacji) aczkolwiek emulator obsługuje chyba do 99 katalogów bo tyle jest miejsca na wyświetlaczu. Poszczególne katalogi są wyświetlane jako CD01 (główny) ,CD02, CD03 itd. (podkatalogi) aczkolwiek na karcie/USB nie trzeba ich tak nazywać i można używać normalnych nazw. W katalogu do 99 plików. Karta może mieć do 8GB. Jedyna zmiana na minus to to, że radio minimalnie trochę dłużej się uruchamia - podpinanie zmieniarki trochę trwa.W sumie jak ktoś chce zachować oryginalne radio a tym samym wygląd deski i mieć możliwość korzystania z mp3 lub wma to naprawdę warto.


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 19 sty, 2013 22:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
MML napisał(a):
Karta może mieć do 8GB.

u mnie śmiga na 16 GB.

Trzeba było dać znać - by się jakoś ogarnęło bez warsztatu hifi - ja sam montowałem ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 19 sty, 2013 23:02 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Zależało mi na czasie a ten warsztat i tak mi demontował radio dla serwisu więc koszty robocizny praktycznie nie było. Pewnie więcej by się dało zostawić w kieszeni kupując sam emulator bez pośredników ale nie znalazłem póki co kogoś kto to sprzedaje.
Jeśli chodzi o te 8 GB to dla mnie i tak chyba powyżej potrzeb. Trochę zależy w jakiej jakości się muzykę zapisuje ale bez problemu powinno wejść kilkanaście płyt + jedna w CD. :) W schowku do tej pory mieściło mi się maks 7 więc postęp i tak ogromy. Głównie jednak chodziło mi o możliwość odtwarzania e-booków co teraz mogę robić bez problemu. Gdyby jednak kiedy 8GB było za mało to można zawsze dokupić 8GB pendrive lub drugą kartę ;).
Do kompletu pewnie trzeba by pomyśleć o nowym zestawie głośników na przód i to może być temat do współpracy :).


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 19 sty, 2013 23:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 lis, 2010 08:27
Posty: 446
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift Sport '13 / S-Cross '13
MML napisał(a):
Do kompletu pewnie trzeba by pomyśleć o nowym zestawie głośników na przód i to może być temat do współpracy :) .

ja mam na całą xl-ke 4 głosniki (a raczej chinskie piszczalki).
mysle cos o zmianie tych 4-rech i dorzuceniu tweeterow + wygluszenie drzwi ale to na wiosne dopiero ;)


Góra
- Tato, czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 19 sty, 2013 23:15 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 16:06
Posty: 2330
Lokalizacja: Warszawa
Model:: GV I
Ja jeśli to tylko komplet na przód czyli wymiana tych w przednich drzwiach + wysokie tony pod szybę. Wygłuszenie drzwi może ale sali koncertowej to i tak z mojej GV nie zrobię więc nie wiem - pewnie gdybym posłuchał u kogoś przed i po i usłyszał różnicę to może tak.


Góra
Był Jimny 1.3 Cabrio, była GV I, jest coś większego terenowego. Co będzie dalej nie wiem ...Pozdrawiam :607:

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .