Teraz jest Wt 25 wrz, 2018 08:52

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 10:54 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
Witam, ostatnio podczas jazdy a dokładniej postoju na światłach silnik zaczął delikatnie nierówno pracować (na benzynie), po kilku godzinach postoju odpaliłem i zgasł, kilkukrotnie to się powtarzało, ciężko mu było wejść na obroty, musiałem potrzymać chwile na wyższych obrotach i już dało się jechać ale coś mu mocy brakuje i nadal nierówno pracuje, jak ciepły to odpala dobrze. Na LPG wszystko ok. Komputer błędów nie pokazał. W czym może być problem? motor- 2.0 16V 1996r


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 11:43 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Wiele wskazuje za zasilanie paliwem, moze pompa paliwa juz nie domaga


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 12:11 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
Mam takie wrażenie jakby po włączeniu zapłonu nie było słychać pompki paliwa przy zbiorniku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 12:36 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
To sprobuj sie dostac do pompki i podlacz na krotko


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 19:31 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
A jeszcze takie pytanko, czy może to być związane z filtrem powietrza bo dzisaj się dojrzałem że jest lekko poszarpany


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 19:34 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Filtr i tak wymien bo kosztuje grosze, to samo filtr paliwa. Wydaje mi sie ze nie ma to znaczenia przy tej awarii bo na gazie tez by nierówno pracował


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 20:28 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
powiedz mi tylko czy można jeździć z taką awarią jeżeli była by to pompa czy pompka paliwa bo rano muszę wyjechać do pracy, jeżdzę sporo na bezynie ale więcej na gazie. Zrobię w ciągu tygnia jakieś 500km


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 20:51 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
A nie da rady na samym LPG?


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 21:06 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
no niby da ale tak jakoś latać tylko na lpg to nie mam do tego przekonania, słyszałem że nawet jeżdżenie tylko na lpg nie jest zbyt zdrowe dla auta. Mam zwykły gaz, odpalam na paliwie i po jakimś czasie załączam gaz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 12 kwi, 2015 21:14 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Daj na centralce pozycje 0 zeby jezdzil tylo ma gazie. 500 km to jeszcze nie tragedia, jak jest dobrze wyregulowana instalacja to jic sie nie stanie


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 07:26 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
Byłem u innego mechanika i doradził mi żebym zajrzał do przepustnicy i sprawdził egr. Zdjąłem dolot, siateczkę i okazało się że przepustnica jest zapierdzielona sadzami i syfem jak prypuszczał mechanik, narazie udało mi się wyczyścić tylko od strony dolotu. Problem znikł :) pracuje równo, dobrze pali, ale... powiedział też że moja vitarka jak na 130 konny motor zbiera się jak by miała z 80-90 kucyków. I tu się robi probłem, tak mi się wydawało że coś opornie się buja, może na początek wyczyszczę egr bo pewnie jest to samo co z przepustnicą. Gdzie jeszcze można szukać przyczyny? I jeszcze jedno pytanko, gdzie mogę się dowiedzieć ile powietrza powinien puszczać przepływomierz bo według mechanika coś się w parametrach chyba nie zgadzało a nieznał dokładnych parametrów przepływki żeby stwierdzić czy jest ok...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 08:30 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Te osiagi to na benzynie czy Lpg?


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 08:35 
Offline

Dołączył(a): Pt 29 sie, 2014 20:31
Posty: 37
Model:: Vitara
Jeśli chodzi o moc to na tym i na tym, ale gaz gazem, muszę go wyrególować ale jeszcze poczekam z miesiąc bo muszę zmienić butle więc wszystko za jednym podejściem mi zrobią, martwi mnie tylko ta benzyna. Jeśli chodzi o parametry to badaliśmy go tylko na pb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 08:42 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Po wyczyszczeniu egr sprawdz kompresje w silniku


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 18:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 18 kwi, 2014 11:49
Posty: 117
Lokalizacja: prawie Sochaczew
Model:: GV I '05
kzaremba2 napisał(a):
Po wyczyszczeniu egr sprawdz kompresje w silniku


Czy nie lepiej jednak zaślepić egr-a by przepustnicy nie syfił?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 18 kwi, 2015 21:12 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5659
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
e tam, to nie diesel, jak raz na 100 tyś km się wyczyści to będzie ok


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .