Teraz jest N 26 maja, 2019 20:43

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 14:37 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 gru, 2010 08:17
Posty: 6
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Swift
Mam do was prośbę bo już zgłupiałem. Zakupiłem Suzuki Swifta z 2007 produkcja Węgierska, sprzedawca jak to sprzedawca twierdził, że jest łańcuszek. Zadzwoniłem do Suzuki Polska w Krakowie oni mi powiedzieli, że pasek. Nawet nie wiem jak to sprawdzić, zatem pytanie do was łańcuszek czy pasek? Skoro jestem nabywcą używanego auta standardowo wymieniam pasek rozrządu. Z góry dziękuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 14:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:52
Posty: 10551
Lokalizacja: WARSZAWA/OTWOCK/PL
Model:: brak
Jeśli jest to samochód z rynku polskiego, telefon do ASO z podanienm nr VIN i salonu sprzedaży, powinien załatwić sprawę rozszyfrowania historii serwisowania tego samochodu.
Z cała pewnością warto sprawdzić, a nie wymieniać rozrząd, bo samochód używany.


Ostatnio edytowano Śr 01 gru, 2010 16:50 przez mrquad, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 14:55 
Offline

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 10:05
Posty: 4047
Lokalizacja: Czeladź/Katowice
Model:: Swift'07 1.3 GLX, Clio Kombi '11 na gnĂłj
na 100% jest łańcuch rozrządu !!!

było już sporo o tym na forum, wystarczyło użyć funkcji szukaj.


Góra
nie jestem zupą pomidorową! Nie wszyscy muszą mnie lubić :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 15:01 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 gru, 2010 08:17
Posty: 6
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Swift
adamov2 napisał(a):
na 100% jest łańcuch rozrządu !!!

było już sporo o tym na forum, wystarczyło użyć funkcji szukaj.


Owszem użyłem znalazłem jedynie informację na temat Diesla, ale dziękuje za informacje, możesz mi napisać w którym miejscu on się znajduje?

[ Dodano: Sro 01 Gru, 2010 15:04 ]
mrquad napisał(a):
Jeśli jest to samochód z rynku polskiego, telefon do ASO z podanienm nr VIN i salonu sprzedaży, powinien załatwić sprawę rozszyfrowania historii serwisowania tego samochodu.
Z cała pewnością warto sprawdzić, a nie wymieniać roarząd bo samochód używany.


Z zasady nie ufam przebiegom i sprzedawcom, więc tak ważny element jak rozrząd wymieniam z marszu. Motywuje mnie do tego doświadczenie mojego kolegi któremu pękł pasek rozrządu w Audi A4.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 16:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:52
Posty: 10551
Lokalizacja: WARSZAWA/OTWOCK/PL
Model:: brak
TheRudeBoy napisał(a):
Z zasady nie ufam przebiegom i sprzedawcom, więc tak ważny element jak rozrząd wymieniam z marszu. Motywuje mnie do tego doświadczenie mojego kolegi któremu pękł pasek rozrządu w Audi A4.

Zgadzam sie z Tobą, ale w przypadku samochodu z polskiego rynku serwis ma wszystko wpisane w bazie danych.
Oczywiście co innego jak samochód pochodzi z importu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 01 gru, 2010 19:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 sty, 2009 20:07
Posty: 1764
Lokalizacja: Wwa
Model:: suzuki swift 1.3 GLX
W benzynie lancuch. W dieslu nie wiem.

Warto sprawdzic stan paska napedzajacego alternator i akcesoria.


Góra
Call by so many different names, but your glory still remains the same. Never will i change, the way that i feel about jah love.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 gru, 2010 08:16 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 gru, 2010 08:17
Posty: 6
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Swift
jano_3 napisał(a):
W benzynie lancuch. W dieslu nie wiem.

Warto sprawdzic stan paska napedzajacego alternator i akcesoria.

W dieslu jest łańcuch to akurat znalazłem na forum, właśnie ten pasek oglądałem jest w dobrym stanie hmmm, może inaczej na tzw "oko" wygląda dobrze wcześniej miałem Renaulta i byłem mocno zdziwiony jaka jest szerokość paska w Suzuki. Nie jestem specjalistą choć przy Renaulcie sporo się nauczyłem, ale w porównaniu to w Renaulcie jest nie pasek a sznurek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 gru, 2010 11:04 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
TheRudeBoy napisał(a):
Owszem użyłem


jakbyś wpisał "pasek" albo łańcuch to bys znalazł :P trzeba umieć szukać...

ale tak, wszędzie jest łańcuch, właściwe to łańcuszek ;)


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 gru, 2010 14:58 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 gru, 2010 08:17
Posty: 6
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Swift
spoono napisał(a):
TheRudeBoy napisał(a):
Owszem użyłem


jakbyś wpisał "pasek" albo łańcuch to bys znalazł :P trzeba umieć szukać...

ale tak, wszędzie jest łańcuch, właściwe to łańcuszek ;)

no cóż temat schodzi na inną drogę pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 gru, 2010 15:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 sty, 2009 20:07
Posty: 1764
Lokalizacja: Wwa
Model:: suzuki swift 1.3 GLX
TheRudeBoy napisał(a):
W dieslu jest łańcuch to akurat znalazłem na forum, właśnie ten pasek oglądałem jest w dobrym stanie hmmm, może inaczej na tzw "oko" wygląda dobrze wcześniej miałem Renaulta i byłem mocno zdziwiony jaka jest szerokość paska w Suzuki. Nie jestem specjalistą choć przy Renaulcie sporo się nauczyłem, ale w porównaniu to w Renaulcie jest nie pasek a sznurek.


jesli masz klime masz 2 paski .


Góra
Call by so many different names, but your glory still remains the same. Never will i change, the way that i feel about jah love.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 gru, 2010 22:04 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 gru, 2010 08:17
Posty: 6
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Swift
jano_3 napisał(a):
TheRudeBoy napisał(a):
W dieslu jest łańcuch to akurat znalazłem na forum, właśnie ten pasek oglądałem jest w dobrym stanie hmmm, może inaczej na tzw "oko" wygląda dobrze wcześniej miałem Renaulta i byłem mocno zdziwiony jaka jest szerokość paska w Suzuki. Nie jestem specjalistą choć przy Renaulcie sporo się nauczyłem, ale w porównaniu to w Renaulcie jest nie pasek a sznurek.


jesli masz klime masz 2 paski .

Zgadza się mam dwa paski oba w podobnym stanie


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .