Teraz jest N 26 maja, 2019 10:55

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 13:19 
Offline

Dołączył(a): Śr 29 wrz, 2010 23:05
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift MK4
witam,
moja mama kupila sobie Swifta Sporta. wiem ze jest tam 6 glosnikow. ale ogolnie oryginalny sprzet grajacy gra bardzo kiepsko ;/ czy znacie jakas rade jak to poprawic? oczywiscie nie chodzi mi o wymiane sprzetu czy glosnikow :P czy moze jest jakies ukryte menu ustawien dzwieku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 17:30 
Offline
Klubowicz KSP
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 20:58
Posty: 2898
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift'06 GLX 1,3 jp
Jeśli nie chcesz nic wymieniać . jedyne, co ci pozostaje to regulacja dźwięku.
Przeważająca większość radioodbiorników posiada , regulację podstawową
BAS (tony niskie) -> TRE (tony wysokie) -> BAL (równowaga kanałów) -> FAD (równowaga głośników przednich i tylnych)
Musisz w radiu wyszukać te funkcje i odpowiednio ustawić w zależności od upodobania


Ostatnio edytowano Cz 11 lis, 2010 17:37 przez keraj, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Pozdrawiam :)swift[ , Baleno , ignis , liana , Wagon R+, Splash , Vitara, Grand Vitara , sx4 , Jimny, Samurai
亚洛斯拉夫
http://www.klubsuzuki.pl

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 18:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 30 paź, 2010 20:58
Posty: 89
Lokalizacja: wwl
Model:: Swift Sport
Jakość dźwięku w swifcie to porażka , jeszcze płyta jakoś tam gra ale radio :(: masakra
bez wymiany głośników i wytłumienia drzwi i wnęk z tyłu nić nie zrobisz
Ja jestem umówiony na zmianę głośników i wytłumienie to zdam relację co i jak i za ile :)


Góra
Brak podpisu

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 22:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
arek205 napisał(a):
czy znacie jakas rade jak to poprawic? oczywiscie nie chodzi mi o wymiane sprzetu czy glosnikow :P


Nie ma takiej opcji, chyba że wygłuszysz drzwi ...

arek205 napisał(a):
Ja jestem umówiony na zmianę głośników i wytłumienie to zdam relację co i jak i za ile :)


samemu zrobić nie da rady :P


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 22:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 30 paź, 2010 20:58
Posty: 89
Lokalizacja: wwl
Model:: Swift Sport
Hellsin napisał(a):
Ja jestem umówiony na zmianę głośników i wytłumienie to zdam relację co i jak i za ile :)


samemu zrobić nie da rady :P


wszystko się da
ja wolę oddać auto w ręce specjalistów od car audio
robiłem u nich kilka instalacji i byłem zadowolony :)


Góra
Brak podpisu

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 11 lis, 2010 23:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
koval napisał(a):
ja wolę oddać auto w ręce specjalistów od car audio


specjalista, specjaliście nie równy :D

Cytuj:
robiłem u nich kilka instalacji i byłem zadowolony :)


to dobrze :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 lis, 2010 13:50 
Offline

Dołączył(a): Śr 29 wrz, 2010 23:05
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift MK4
no właśnie wiem że porażka i chciałem tez zapytać czy tylko ja trafiłem na taki feralny model czy może są jakieś ukryte opcje w tym radiu. ale tutaj są tylko podstawowe opcje także nic ustawić się nie da. niby 6 głośników a gra to tak jak u mnie w Swifcie MK4 z oryginalnymi dwoma głośnikami :D

ok koval to daj znac co i jak z Twoim Swiftem po przeróbce :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 12 lis, 2010 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
arek205 napisał(a):
niby 6 głośników a gra to tak jak u mnie w Swifcie MK4 z oryginalnymi dwoma głośnikami :D


bez przesady :P


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 lis, 2010 21:57 
Offline

Dołączył(a): Śr 29 wrz, 2010 23:05
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift MK4
powiem tak... u mnie w MK4 mam zmienione radio (bo wiadomo ze oryginalne nie bylo zbyt ambitne) i mi na pewno glosniej i czysciej i z jakimis niskimi tonami graja niz w MK5 mojej mamy... tam to jakos tak bez jaj to gra :P oczywiscie ustawilem tony niskie i wysokie ale i tak to nie wiele daje...
mysle ze moje naglosnienie i to w nowym swifcie jest baaardzo porownywalne :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 13 lis, 2010 23:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
arek205 napisał(a):
powiem tak... u mnie w MK4 mam zmienione radio (bo wiadomo ze oryginalne nie bylo zbyt ambitne) i mi na pewno glosniej i czysciej i z jakimis niskimi tonami graja


tak 10 coaxialne ... bez przesady :P czyściej - w desce rozdzielczej, dasz głośniej i słuchasz plastiku :P

arek205 napisał(a):
w MK5 mojej mamy... tam to jakos tak bez jaj to gra :P


chyba Mk VI :) ?
bo to zestaw do kulturalnego słuchania a nie łupu cupu :P
Z przodu masz odseparowany przód, z tyłu woofery ( czy coaxialne, tego nie wiem, nie rozbierałem :) ) \\

arek205 napisał(a):
mysle ze moje naglosnienie i to w nowym swifcie jest baaardzo porownywalne :)


to się mylisz, jest bez porównania w Mk VI lepiej.


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 lis, 2010 23:15 
Offline

Dołączył(a): Śr 29 wrz, 2010 23:05
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift MK4
Hellsin napisał(a):
tak 10 coaxialne ... bez przesady :P czyściej - w desce rozdzielczej, dasz głośniej i słuchasz plastiku :P


no niby slucham plastiku ale jak jest dobrze przykrecony to jest ok :P

Hellsin napisał(a):
chyba Mk VI :) ?


no tak MK6 oczywiscie :)


a mysle ze i tak w MK6 kiepsko gra...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 14 lis, 2010 23:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
Cytuj:
no niby slucham plastiku ale jak jest dobrze przykrecony to jest ok :P


a co tam jest do przykręcania ? jak ten plastik jest osadzony na spinkach :P

arek205 napisał(a):
a mysle ze i tak w MK6 kiepsko gra...


lepiej gra od Mk II-V bez dwóch zdań :P na tle konkurencji - źle nie jest, ale jak ktoś chce coś bardziej ambitnego posłuchać niż radia, to nawet w aucie pokroju Lambo, sprzęt adekwatny do ceny auta nie jest :P


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 16 lis, 2010 10:57 
Offline

Dołączył(a): Śr 29 wrz, 2010 23:05
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift MK4
Hellsin napisał(a):
a co tam jest do przykręcania ? jak ten plastik jest osadzony na spinkach :P


na jakich spinkach? ja mam wszystko na sruby poskrecane :)

Hellsin napisał(a):
lepiej gra od Mk II-V bez dwóch zdań :P na tle konkurencji - źle nie jest, ale jak ktoś chce coś bardziej ambitnego posłuchać niż radia, to nawet w aucie pokroju Lambo, sprzęt adekwatny do ceny auta nie jest :P


no tu sie nie zgodze. bo w cale nie podoba mi sie dzwiek z MK6. znacznie lepszy byl w nawet Focusie czy w Grand Vitarze... :) Widomo ze to od ceny auta zalezy ale jednak ten sprzet nie gra tak dobrze jak wyglada albo jak powinien grac. takie moje zdanie :P


Ostatnio edytowano Wt 16 lis, 2010 10:58 przez arek205, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 16 lis, 2010 23:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 19:56
Posty: 6760
Lokalizacja: Ślunsk/EU
Model:: SS/SSS/E46 Cd
arek205 napisał(a):
na jakich spinkach? ja mam wszystko na sruby poskrecane :)


ale stelaż oryginalnych głośników to plastik i obudowa plastik :P

arek205 napisał(a):
znacznie lepszy byl w nawet Focusie czy w Grand Vitarze... :)


focusa nie znam, chyba że z wersji ST :) Co do GV - tam oprócz radia praktycznie jest to samo co w SSS, chyba że się mylę :)

arek205 napisał(a):
Widomo ze to od ceny auta zalezy ale jednak ten sprzet nie gra tak dobrze jak wyglada albo jak powinien grac. takie moje zdanie :P


niestety panów od cięcia kosztów to nie obchodzi, więc nawet w full wypasie typu Audi trzeba za Bose dopłacać, tak samo jest w wielu innych autach np. w Fiacie bodajże do JBL=a i Mitsubishi Rockford-a Fosgate :)


Góra
Co to znaczy zero kompromisów ? - tzn. zero pieniędzy od 1 danego miesiąca do 1 przyszłego :D
Były moderator forum - podziękowałem wraz z 17.03.2011

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .