Teraz jest Pt 23 sie, 2019 00:27

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 16 cze, 2010 15:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 04 maja, 2009 20:18
Posty: 145
Lokalizacja: Kraków
Model:: SWIFT MK VI 2008
Hej:)przeglądając allegro wpadłem na coś takiego:
http://www.allegro.pl/item1083650274_un ... welka.html
patrząc na wymiary wyświetlacza mógłby wejść w miejsce oryginalnego wyświetlacza komputera, podświetlenie też można wymienić na pomarańczowe.
Czy ktoś z was coś takiego używał, próbował może polecić lub zniechęcić..cena wydaje się dość rozsądna, ogrom funkcji, ale czy wszystko do naszych Swiftów podejdzie?
Czy ktoś zorientowany w elektronice się orientuje czy możliwe jest przełożenie podświetlenia z obecnego wyświetlacza, aby kolor był identyczny?

Pozdrawiam


Ostatnio edytowano Śr 16 cze, 2010 15:39 przez witu102, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 17 cze, 2010 22:31 
Offline

Dołączył(a): N 04 sty, 2009 00:10
Posty: 511
Lokalizacja: LCJ
Model:: ___
Cześć,

Zależy czy potrzebujesz mieć w samochodzie gadżet czy praktyczne narzędzie. Jeśli to pierwsze to można śmiało kupić. Nie wiem jaki duży jest wyświetlacz w Swifcie, ale patrząc na ten z projektu to ludzie to mocują w zatoce 1 DIN.
Podświetlenie jest zazwyczaj wbudowane w ramkę wyświetlacza LCD i się tego nie demontuje. Najtaniej więc zmienić kolor podświetlenia kupując inny wyświetlacz (jak ktoś się uprze, to może kupić wyświetlacz z podświetleniem RGB i sobie dowolny kolor ustawić).
Jeśli to chodzi na Atmega AVR i gość napisał program w Bascomie to podejrzewam, że pasuje każdy wyświetlacz ze sterownikiem HD44780 lub podobnym (na allegro za 20-40 zł).

Jedyne co mnie zniechęcałoby do ew. zakupu, to pewien stopień niechlujstwa sprzedawcy - czytajac opis aukcji i wypowiedzi na forum widzę mnóstwo błędów ortograficznych w jego wykonaniu. Jeśli podobnie jest napisany kod programu tego komputerka, to wolałbym czegoś takiego w aucie nie podłączać...

Pozdr. JLO


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 18 cze, 2010 08:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 04 maja, 2009 20:18
Posty: 145
Lokalizacja: Kraków
Model:: SWIFT MK VI 2008
co bym chciał?chciałbym kilka dodatkowych funkcji ponad to co oferuje komputer swifta,a konkretnie zasięg, średnia prędkość..w zasadzie jakieś przyspieszenia czy inne bajery nie są mi potrzebne...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .