Teraz jest Pn 27 maja, 2019 06:44

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
Witam,
przede wszystkim chcialbym sie przywitac ze swiftowa bracia;) W ta sobote, czyli zaledwie 2 dni temu stalem sie szczesliwym posiadaczem swifta 1.3 ddis w wersji 3d, z grudnia 2007 roku z przebiegiem zaledwie 12kkm. Poki co jestem bardzo zadowolony;)

Musze sie Was zapytac jak wyglada sprawa z iloscia pasów, a tym samym dopuszczalna iloscia pasazerow w 3-drzwiowej wersji. Moje pytanie bierze sie z faktu, ze samochod byl zarejestrowany jako ciezarowy. Obecnie posiada on 4 pasy - 2 w fotelach przednich oraz 2 na tylnej kanapie. Wyglada to dokladnie tak:

Obrazek

Zeby zarejestrowac ten samochod na osobowy musze uzyskac swiadectwo homologacji z okregowej stacji pojazdow, ktora zatwierdza dokument na podstawie pisma z firmy ktora ma uprawnienia do wydania zaswiadczenia o przebudowie auta z ciezarowego na osobowy.
Powiedzcie mi wiec prosze, jezeli posiadacie taka kanape, na ile osob sa zarejestwowane Wasze samochody?


P.S. Czy mozna uzyskac dane nt. sredniego spalania zamiast chwilowego? Nie rozgryzlem tematu, a nie moge znalezc odpowiedzi na forum. Posiadam wersje wegierska.

Dziekuje i serdecznie pozdrawiam!


Ostatnio edytowano Pn 26 sty, 2009 22:22 przez wolverinehh, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:19 
Offline

Dołączył(a): Cz 14 sie, 2008 23:36
Posty: 561
Lokalizacja: w-wa
Model:: jest Swift 1.3 jest Nissan Juke 190ps
wolverinehh napisał(a):
Powiedzcie mi wiec prosze, jezeli posiadacie taka kanape, na ile osob sa zarejestwowane Wasze samochody
wolverinehh napisał(a):
na 4 dotyczy tylko 3d
P.S. Czy mozna uzyskac dane nt. sredniego spalania zamiast chwilowego? Nie rozgryzlem tematu, a nie moge znalezc odpowiedzi na forum. Posiadam wersje wegierska.

Można wystarczy przełączyć przyciskiem umieszczonym z prawej strony wyświetlacza na avg
pozdr


Ostatnio edytowano Pn 26 sty, 2009 22:22 przez czarek, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
czarek napisał(a):
Można wystarczy przełączyć przyciskiem umieszczonym z prawej strony wyświetlacza na avg

Czyli wszystko przez to, ze za dlugo przytrzymywalem przycisk... Ale ze mnie łoś :P


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 17 kwi, 2008 18:18
Posty: 1670
Lokalizacja: Czarna/Skierniewice
Model:: SWIFT 1,5 GS
posiadam wersję 3d i jest zarejestrowana na 4 osoby niestety :|


Góra
brodal78

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
brodal78 napisał(a):
posiadam wersję 3d i jest zarejestrowana na 4 osoby niestety :|

Dzieki za oidpowiedz. Rozumiem, ze posiadasz taka sama ilosc pasow jak zaprezentowana na zdjeciu?


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:54
Posty: 2139
Lokalizacja: Warszawa
Model:: inny
brodal78 napisał(a):
posiadam wersję 3d i jest zarejestrowana na 4 osoby niestety :|

Dokładnie. Swifty 3D są czteromiejscowe, więc nie powinieneś mieć problemów z zarejestrowaniem Swifta jako osobówki.
Polecam stacje diagnostyczną na ul. Burakowskiej. Zrobisz wszystko co trzeba zrobić w tym zakresie u nich w jednym miejscu. Potem tylko do Urzędu Komunikacji.

Na temat jednostek spalania jest tutaj - viewtopic.php?t=236

p.s
Pozwól sie poznać wszystkim Forumowiczom i zajrzyj "na górę" do wątku powitalnego. :)


Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 01:00 przez Mekintosh, łącznie edytowano 3 razy

Góra
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
Mekintosh napisał(a):
Na temat jednostek spalania jest tutaj - viewtopic.php?t=236

Ja posiadam wersje wegierska... Specjalnie poszedlem przed chwila do samochodu i probowalem zmienic ustawienia wyswietlania - bezskutecznie. Pomimo tego, ze wyswietla informacje l/100km podaje i tak spalanie chwilowe, badz tez po zmianie moge uzyskac MPG rowniez chwilowe. Paranoja jakas... Jezeli ktos moze mi pomoc bede bardzo wdzieczny, chyba ze wersja ddis jest jakos specyficznie uposledzona...


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 22:50 
Offline

Dołączył(a): Pn 27 paź, 2008 15:10
Posty: 159
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 1.3 DDiS
tez mnie to meczylo,tez odkrylem zamiennik l/100 KM w postaci MPG i podobno u "węgierczyków" nie ma sredniego spalania.:/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 23:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
j3drek napisał(a):
podobno u "węgierczyków" nie ma sredniego spalania.:/

Czyli nie jestem debilem nie potrafiacym wciskac prawidlowo guziczkow, jedynie takie pocieszenie... Werwuje teraz watek Chirona nt. komputerka podlaczanego przez zlacze CAN.
viewtopic.php?t=1912&highlight=komputer


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 23:40 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
węgierczyki mają srednie spalanie od połowy roku 2006...

dziwne...

może w ddis nie ma? :zdziw:


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 23:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 09:54
Posty: 2139
Lokalizacja: Warszawa
Model:: inny
spoono napisał(a):
węgierczyki mają srednie spalanie od połowy roku 2006...

No właśnie. Mój nie miał bo był z lutego 2006, ale z tego co pamiętam to JaRon w swoim węgierskim z końca 2006 r. już ma średnie spalanie.


Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 01:00 przez Mekintosh, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 26 sty, 2009 23:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
A ja mam grudzien 2007 i brak sredniego. Widocznie ddis jest jakis niekompletny uposledzony :kalach:


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 27 sty, 2009 00:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 11:24
Posty: 2584
Lokalizacja: ok. G-dz
Model:: Swift 1,3 GS (Węgier)
Mekintosh napisał(a):
spoono napisał(a):
węgierczyki mają srednie spalanie od połowy roku 2006...

No właśnie. Mój nie miał bo był z lutego 2006, ale z tego co pamiętam to JaRon w swoim węgierskim z końca 2006 r. już ma średnie spalanie.

ale Ty Mekintosh masz pamięć :uklon:
Potwierdzam mam średnie spalanie :) . Nie mam diesla ;). Wyjechałem z salonu w listopadzie 2006 r


Góra
Pozdrawiam Jarek :-)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 28 sty, 2009 09:04 
Offline

Dołączył(a): Wt 27 sty, 2009 08:40
Posty: 4
Lokalizacja: Nadarzyn
Model:: MK VI 1.3 diesel
a ja u siebie w DDIS z 2007 nie mogę też tego ustawić :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 28 sty, 2009 20:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
Czyli ddis jest uposledzony... Szkoda :(


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 29 sty, 2009 11:16 
Offline

Dołączył(a): Śr 28 sty, 2009 21:39
Posty: 19
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Model:: Swift 1.3 DDIS
Heh... A ja wczoraj nabyłem 3d Swifta DDIS i mam 4 pasy, a zarejestrowany jest na 5 osób :p

I niestety również muszę się dopisać do grona nie posiadających wyświetlania spalania średniego.


Ostatnio edytowano Cz 29 sty, 2009 11:17 przez Paweł Dolnicki, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 29 sty, 2009 12:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 26 sty, 2009 21:55
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Model:: Swift '07 DDiSS
Paweł Dolnicki napisał(a):
A ja wczoraj nabyłem 3d Swifta DDIS i mam 4 pasy, a zarejestrowany jest na 5 osób :p

Pogratulowac zakupu ;) Zeby Cie dlugo cieszyl!


Góra
"Janusz" project in progress - 90% completed.
el-tec in da way;]

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 30 sty, 2009 15:41 
Offline

Dołączył(a): Wt 27 sty, 2009 08:40
Posty: 4
Lokalizacja: Nadarzyn
Model:: MK VI 1.3 diesel
ciekawe kto sie pomylil, pani w urzedzie, czy diagnosta na stacji kontroli :)
mam homologacje od tego modelu i napewno jest rejestrowany tylko na 4 osoby


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 30 sty, 2009 18:11 
Offline

Dołączył(a): Śr 28 sty, 2009 21:39
Posty: 19
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Model:: Swift 1.3 DDIS
Hehe... Nie wiem i szczerze specjalnie mnie to nie interesuje, bo i tak służy tylko 2 osobom :)
Ale następne przeboje były dzisiaj w czasie procedur rejestracyjnych. Pani w skarbówce nie ma takiego auta :) Są swifty do 99 i potem od 2007. Wiec wszystko co miałem mi obejżała, że takie auto naprawde istnieje i stwierdziła, że spiszemy wartość z umowy...
W PZU to samo, nie istnieje takie auto, zapisała mi go pod 1.3 GL Airco cokolwiek to oznacza :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 31 sty, 2009 00:30 
Offline

Dołączył(a): Pn 27 paź, 2008 15:10
Posty: 159
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 1.3 DDiS
czyli jednym slowem Swift w dieslu jest rarytasem w Polsce,kto wie moze za pare lat uzywany bedzie wart wiecej niz nowy z salonu :D
A co do braku sredniego spalania to w fabryce pewnie wyszli z zalozenia ze ten silnik i tak bedzie malo palil wiec uzytkownik owego auta nie bedzie sie jeszcze bardziej zaglebial w to ile rzeczywiscie konsumuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 31 sty, 2009 00:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 08 sie, 2008 13:43
Posty: 2510
Lokalizacja: Katowice
Model:: Suzuki Baleno Kombi 1.6 GLXS Grade SOHC 16V LPG
wlewasz do pełna robisz 100 km i znowu wlewasz do pełna i wiesz ile pali :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 31 sty, 2009 00:46 
Offline

Dołączył(a): Pn 27 paź, 2008 15:10
Posty: 159
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 1.3 DDiS
tylko z tym do pelna to nigdy nie wiadomo bo niby bak ma pojemnosc 45 litrow.Odwazylem sie zrobic w swoim mega rezerwe tak ze wskazowka opadla ponizej ostatniej najgrubszej kreski na wskazniku paliwa a i tak najwiecej ile zalalem to 39l.
Gdy juz bylo slychac ze lustro paliwa sie zbliza to lalem delikatniej zeby latwiej sie odpowietrzal,ale i to nic nie dalo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 31 sty, 2009 00:54 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
Paweł Dolnicki napisał(a):
W PZU to samo, nie istnieje takie auto, zapisała mi go pod 1.3 GL Airco cokolwiek to oznacza :)


mały OT ;) zmien agenta PZU :diabel:


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .