Teraz jest N 19 sie, 2018 14:42

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt 25 mar, 2014 09:35 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5650
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
Licznik w naszym Jimnym dostał świra i pokazuje co chce. Prędkość skacze jak w starym 126p. Zanim rozbiore pół samochodu to chciałem sie zapytać czy ktoś już miał podobne objawy?

Licznik niestety elektroniczny więc uszkodzona linka odpada. Podejrzewam wstepnie albo impulsator albo ktorys z czujnikow ABS bo na zdrowy rozum z nich czyta prędkość.
Kompa jeszcze nie podlaczalem, najpierw pytam na forum :D


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 26 mar, 2014 22:57 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 21:58
Posty: 5516
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Model:: KZJ95 2" AT
ty to umiesz zepsuć auto


Góra

było Suzuki, jest Toyota
:-D

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 26 mar, 2014 23:06 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5650
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
zaraz zaraz, ja nim nie jeżdżę ;)


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 08:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 29 mar, 2010 19:34
Posty: 161
Lokalizacja: Tarnów
Model:: Jimny
Kuba, żebyś ty nie wiedział jak coś w Jimnym naprawić? Szok :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 08:58 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5650
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
człowiek się cały czas uczy :D

-- 28 mar 2014, o 09:07 --

tak to wygląda, trochę mi się ręka trzęsła
https://www.youtube.com/watch?v=fCPb-3l ... e=youtu.be


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 11:25 
Offline
Komisja Rewizyjna
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 22 paź, 2008 20:13
Posty: 1324
Lokalizacja: wawa
Model:: Grand Vitara 1.9 DDiS Box
Miałem kiedyś coś podobnego w Seacie Ibizie - podczas jazdy wskazówki obrotomierza i prędkościomierza latały w górę i w dół, ale znacznie szybciej niż u Ciebie. oczywiście nie cały czas tylko czasami. Do tego wariował centralny zamek i radio samo się włączało w zamkniętym aucie ;) Oddałem do elektryka, który powiedział, że kable zaczynają rdzewieć i najlepiej byłoby całą instalację przejrzeć i w razie potrzeby wymienić.


Góra
byla SGV II 2.0 140KM/183Nm
jest SGV II 1.9 DDiS Box 156KM/360Nm

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 12:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:52
Posty: 10551
Lokalizacja: WARSZAWA/OTWOCK/PL
Model:: brak
No pięknie, jeździłeś samochodem na boku................i to była przyczyna :;>:
Ja dzisiaj rano jechałem i było wszystko ok ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 mar, 2014 17:38 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5650
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
źródło problemu znalezione, jeden z czujników ABS pokazuje dane z kosmosu. Cieszę się że w Jimnym nie ma ASR bo pewnie nie ruszyłbym z miejsca


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 mar, 2017 21:31 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 lut, 2017 19:06
Posty: 36
Kuba - miałeś problem z abs. czy świeciła Ci się kontrolka abs ? u mnie jedne czujnik nie pokazywał prędkości. odczyty z 3ech kół były. Dziś naprawiłem czujnik i odczyty w programie diagnostycznym są. ale kontrolka cały czas świeci...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 02 mar, 2017 22:11 
Offline
Klubowicz KSP
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 11 kwi, 2009 12:47
Posty: 5650
Lokalizacja: Otwock
Model:: Już żodyn :-) wcześniej 4 jimny
u mnie kontrolka się nie świeciła, abs działał, odczytywał prędkość tylko na jednym kółku była inna niż na pozostałych.
Jaki błąd pokazuje komputer?


Góra
Kuba (mrquad)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 03 mar, 2017 20:45 
Offline

Dołączył(a): Śr 01 lut, 2017 19:06
Posty: 36
temat ogarniety - przetarty przewód prawy przedni czujnik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 24 gru, 2017 22:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 20 kwi, 2013 01:42
Posty: 142
Lokalizacja: wlkp
Model:: jimny
Koledzy.Proszę o pomoć.Pokazuje mi błąd P0500 uszkodzenie czujnika bredkości w Jimnym bez ABS...
Gadzie jest ten czujnik?
Wiem że może banalne pytanie ale nie mogę się doszukać...

-- 24 gru 2017, o 22:09 --

Koledzy.Proszę o pomoć.Pokazuje mi błąd P0500 uszkodzenie czujnika bredkości w Jimnym bez ABS...
Gadzie jest ten czujnik?
Wiem że może banalne pytanie ale nie mogę się doszukać...


Góra
Jimny 1.3 DOHC 82 kM 4WD BFG webasto Ironman

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 04 sty, 2018 07:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 24 lis, 2015 18:46
Posty: 32
Lokalizacja: okolice Koszalina
Model:: Jimny 1.3 M13A A/T 2008 r.
http://www.suzukiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11722
Tu masz ciekawe info na temat zamiennika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 29 sty, 2018 23:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 20 kwi, 2013 01:42
Posty: 142
Lokalizacja: wlkp
Model:: jimny
Dzięki :piwo:

-- 29 sty 2018, o 23:17 --

Dzięki :piwo:


Góra
Jimny 1.3 DOHC 82 kM 4WD BFG webasto Ironman

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .