Teraz jest Wt 14 lip, 2020 16:49

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr 15 paź, 2008 17:48 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
BSTR napisał(a):
zrobiłem sobie centralny zamek na pilota - koszt 100zł

całkowicie sam ? jakieś coś z allegro? jakiś manual ? :)
historia o kablach nadaje sie na nowy temat


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 15 paź, 2008 17:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
sam sobie to zrobiłem - prosta sprawa, zamówiłem zestaw na allegro a jutro jeszcze będę szukał kablów od kierunkowskazów żeby się zaświecały przy zamykaniu i otweraniu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 15 paź, 2008 19:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
kolego BSTR, prosta sprawa tez kupiłem taki alarm koszt to właśnie jakieś 150zł cały wypasik, chwaląc się także samemu podłączyłem, co do kabli do kierunków to poprowadziłem nowe bezpośrednio na żarówki, trochę meczenia z przeprowadzaniem kabla ale jak ma być porządnie to porządnie aha był bym zapomniał centralny w balonie jest sterowany minusem.
Teraz planuje włożenie sterowania do szyb przy uzbrajaniu alarmu :)


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 15 paź, 2008 22:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5296
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
Wrona napisał(a):
centralny w balonie jest sterowany minusem.


:poklon: z nieba mi spadłeś. Kiedyś o to pytałem i do dzis nie wiedziałem jak to wygląda w baleno :D Chyba zgłoszę się do Jarocina do Ciebie na instruktarz montarzu tego centrala. :D
Na początek podaj może jakis link do aukcji. Bo sporo tam tego i nie mam pojecia co wybrać. czym się należy kierować przy zakupie? Tam sa bardzo rózne te zestawy, no i ceny?
BSTR, Ty tez może cos pomożesz? Może jakieś porady co do montarzu?


Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 01:00 przez WES82, łącznie edytowano 2 razy

Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 17:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
Przed zakupem zamka należy się zastanowić czy chce się tylko centralny zamek czy tez centralny zamek+alarm, no i trzeba wybrać sobie jakiś pilot który nam najbardziej pasuje. Ja swój centralny zakupiłem na allegro tu podaje link do strony tego producenta TUTAJ. Z potrzebnych narzędzi musimy mieć miernik do mierzenia prądu stałego i jakieś śrubokręty, nóż i taśmę izolacyjną. Do centralnego dostałem bardzo szczegółową instrukcję montażu ze zdjęciami. Jeżeli ktoś się zdecyduje na zakup centralnego służę pomocą, mogę nawet porobić zdjęcia na których będzie widać co, gdzie i jak zrobić w baleronie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 17:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5296
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
W Leno mam juz centralny zamek (jak większość chyba), czyli rozumiem, że muszę kupić tylko sterownik do niego i to wytarczy? Na allegro mozna nawet dostać za 60 zł.

A gdybym chciał mieć domykanie szyb, sygnał dzwiękowy, błysk kierunkowskazów przy zamykaniu i otwieraniu, oraz (o ile da w ogóle radę) otwieranie bagażnika, to czy muszę na coś specjalnie zwrócić uwagę przy zakupie, czy z każdym jednym da się to wszystko zrobić?


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 17:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
słuchaj WES82, ja osobiście jak miałem dać 60zł za samą centralkę do centralnego :) to wolałem dołożyć i od razu kupić z alarmem. To nie są za duże kosza a cieszą.

Domykanie szyb przy centralnym nie spotkałem trzeba kupić osobno moduł
Co do sygnału dźwiękowego to wydaje mi sie że pomoże tylko alarm, a w samym module centralki jest błysk kierunków.
A bagażnik masz otwierany z centralnego też tak?? Jeżeli tak jest to musisz zwrócić uwagę na centralki z dodatkowym kanałem na bagażnik

KolegaBSTR, ma racje co do narzędzi ale ja Ci jeszcze proponuje jeżeli masz taką możliwość podpięcia do 230V zaopatrzenie się w lutownice, powtarzam jeszcze raz ja osobiście jeżeli chodzi o tak niskie napięcie i tak czułe urządzenia wolałem lutować i mieć pewność że to wytrzyma


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 17:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
Cytuj:
W Leno mam juz centralny zamek (jak większość chyba)
ja nie miałem, ale jeżeli już masz centralny zamek (czyli masz już siłowniki zamontowane w drzwiach) to musisz dokupić tylko centrale (o ile t Twoja nie ma anteny do pilota), pilota. jeżeli chcesz mieć jesczsze otwieranie bagażnika to proponuje Ci kupić taką centrale (oczywiście bez siłowników do drzwi) i do tego siłownik do klapy bagażnika.


Ostatnio edytowano Cz 16 paź, 2008 17:54 przez BSTR, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 18:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5296
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
W moim leno obok akumolatora przyczepiona jest jakas puszka z napisem autoalarm.
Wychodzą z niej jakieś kable. nigdy sie temu nie przygladałem, nie dotykałem tego.
Poprzedni właściciel powiedział, gdy go o to zapytałem, że był alaram, ale nawalił i on go usunął. Jest duże prawdopodobieństwo, ze sciemniał, bo mówił mi przy zakupie bardzo duzo i wiekszość z tego okazała się nie prawdą.
Ale z tego pewnie i tak juz nic nie wyrzeźbię, wiec w gre wchodzi zakup nowej centralki i usunięcie tych wszystkich pozostałości.


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 18:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
Cytuj:
wiec w gre wchodzi zakup nowej centralki i usunięcie tych wszystkich pozostałości.


no ja bym tak zrobił przynajmniej wiedział bym na czym stoję i w przyszłości w razie "W" umiał bym sobie poradzić i naprawić


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 18:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
ja też bym na Twoim miejscu nową centralke założył i oczywiście jeżeli chcesz alarm (ja alarmu nie zakładałem - nie chciałem)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 19:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Ja mam centralny z alarmem, migaja kierunkowskazy, jest dzwiek (inny przy zamykaniu inny przy otwieraniu ale go wylaczylem bo mnie denerwowal ;) ) domykanie szyb ale otwierania klapy bagażnika nie mam, trzeba silownik dolozyc. Moze w nowym leno zrobie :P

Do tego mam tez ciekawy bajer - alarm porwaniowy (WES jak jechalismy to pikal ;) ) - czyli w skrócie: ktos Ci buchnie auto - nie musisz go gonic, mozesz sie przespacerowac - Twoj samochod stoi 300 metrow dalej ;)


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 19:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
ja mam coś podobnego tylko że ja mam odcięcie zapłonu, a domykanie szyb sam montowałeś?? w co się wpiąłeś bezpośrednio w przyciski??


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 20:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
No odciecie paliwa tez mam, domykanie jest chyba w przyciski podpiete, ja tego nie robiłem, takiego już nabyłem.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 20:14 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
do domykania trzeba by moduły jakieś podpiąć ? ja może jakieś proste sterowanie z allegro sobie zamówie


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 16 paź, 2008 22:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
tak jakiś moduł tylko wiązka kabli i trzeba odpowiednio podpiąć i najłatwiej będzie właśnie w przyciski


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 17 paź, 2008 14:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Tak.


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 12:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
teraz się zastanawiam bo mam pilota do zamka typu "scyzoryk" wygląda tak:Obrazek
i żeby zrobić grot kluczyka z immobilizerem pasujący do tego pilota trzeba zapłacić ok. 120zł i właśnie nie wiem czy zainwestować w to bo jest to wygodne i fajnie wygląda ale z drugiej strony to jest trochę kasy do wydania...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 13:07 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
To zazwyczaj jest tak, że kluczyk się dorabia normalnie tak jak zwykłe klucze a przekłada tylko moduł immo ze starego kluczyka do tego nowego do środka.
Nie powinno to kosztować aż tyle!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 14:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
ja po załamaniu kluczyka za dorobienie i przekładkę immo płaciłem 150zł a za nowy kluczyk z nowym immo koszt 250zł


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 16:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Masakryczne ceny :/

A co to kluczyka - za dużo w nim VW :P


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 16:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
Szczupły napisał(a):
A co to kluczyka - za dużo w nim VW :P


W Mazda 2 też mam taki kluczyk, więc nie tylko do VW takie dają:) jest to bardzo wygodne rozwiązanie i mam to sprawdzone właśnie z Mazdy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 17:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 05:37
Posty: 5296
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Model:: Citroen C5 :P
mnie sie takie to trochą duże wydaje. Nie wiem czy to fajnie wyglada jak wystaje ze stacyjki.
Zwykły pilot na breloczku do klucza tez by mi pasował. ;)


Góra
Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał prawie zupełnie białe. Pod płaszczem nosił wytarty skórzany kubrak, sznurowany pod szyją i na ramionach. Kiedy ściągnął swój płaszcz, wszyscy zauważyli, że na pasie za plecami miał miecz.

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 18:02 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
polecam systemy bezkluczykowe :okulary:


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 18:49 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
spoono napisał(a):
polecam systemy bezkluczykowe


o tak... znam nawet takiego jednego jegomościa co stwierdził:
"bez tych gumek to chyba bym nie mógł już normalnie funkcjonować" :P

I dopiero po chwili dotarło do mnie, że jemu chodziło o te gumki w klamkach :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 21 paź, 2008 22:59 
Offline

Dołączył(a): N 16 gru, 2007 15:20
Posty: 6768
Lokalizacja: Poznań
Model:: Swift 5D 1.3 GS '05
chiron napisał(a):
I dopiero po chwili dotarło do mnie, że jemu chodziło o te gumki w klamkach :D


ciekawe :P nie znam gościa :diabel:


Góra
Pozdrawiam

wiem, że nic nie wiem :)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 28 lis, 2008 10:08 
Offline

Dołączył(a): Śr 04 cze, 2008 16:57
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model:: Baleno 1.6 GLX
Witam wszystkich!
Mam pytanie do BSTR'a gdzie podpieles modul od zamka centrlanego? i gdzie go potem umiesciles chodzi mi o ta puszeczke? Bede wdzieczny za jakiekolwiek odpo wiedzi. pozdr
:smok:


Ostatnio edytowano Pt 28 lis, 2008 10:22 przez 007kaka, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 30 lis, 2008 12:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
007kaka, ale o co Ci chodzi kolego dokładnie, gdzie trzeba podłączyć?? to znaczy kolego że Ty nie masz w ogóle centralnego tak i chcesz założyć tak??


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 30 lis, 2008 18:20 
Offline

Dołączył(a): Śr 04 cze, 2008 16:57
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model:: Baleno 1.6 GLX
Mam zamek centralny i dokupiłem modul sterujacy zeby miec zamykanie i otwieranie z pilota, zeby nie meczyc sie zima:) . Przeszkoda jest tylko jedna nigdy wczesniej tego nie robilem, pytania moje dotycza kwestii: 1. gdzie zamontowaliscie puszeczke z modulem? 2. czy wszystkie kable byly w drzwiach do ktorych trzeba sie podpiac czy czesc w drzwiach a reszta gdzies indziej np. kolo stacyjki? ze schematem modulu nie mam problemu chodzi mi wlasnie o sprawy zwiazane z autem, tj. gdzie co najlpeij podlaczyc itd.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N 30 lis, 2008 20:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 12 paź, 2008 20:18
Posty: 230
Lokalizacja: Jarocin
Model:: Był Balon 1.6 GLX
Cytuj:
gdzie zamontowaliscie puszeczke z modulem?

ja ją włożyłem tam gdzie jest wajcha od otwierana maski ale oczywiście od strony wewnętrznej nie na zewnątrz :)
do drzwi najważniejsze jest podpiąć otwieranie i zamykanie drzwi do przycisku. Ja osobiście nie podłączyłem tak tylko bezpośrednio do oryginalnego modułu centralnego się wpiąłem
Wiadomo zasilanie do akumulatora, ja osobiście wierciłem nową dziurę i przeprowadziłem kable.
Odcięcie zapłonu do stacyjki, zasilanie po stacyjce też do stacyjki ja bezpośrednio lutowałem do tych styków co są na stacyjce


Góra
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w boju
Pozdrawiam

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 20:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
ja umieściłem puszkę sterującą obok immobilizera na takiej metalowej szynie go zaczepiłem a kable- plusa podpiąłem do bezpiecznika centralnego zamka (jest w puszcze z bezpiecznikami pod kierownicą w każdym Baleno) a masę podpiąłem pod śrubę dokręconą do karoserii tam w pobliżu. Jeżeli miałeś centralny zamek to pewnie masz siłowniki w drzwiach i co za tym idzie kable więc musisz je odnaleźć i podłączyć do skrzynki sterującej w weekend wyśle Ci fotki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 20:58 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
BSTR napisał(a):
wyśle Ci fotki


chętnie skorzystamy :D


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 21:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
No te zdjęcia tu na forum zamieszczę:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 21:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 16 lip, 2008 11:57
Posty: 330
Lokalizacja: stalowa wola
Model:: Baleno 1,6
Witam . Mnie koszt centralnego wyniósł 75 zł (http://www.allegro.pl/item474188256), oczywiście zakładałem sam , chodziło mi tylko o centralny z pilota . Pozdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 10 gru, 2008 20:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 08 paź, 2008 19:31
Posty: 39
Lokalizacja: Wrocław
Model:: Baleno
centrale sterującą zamontowałem pod kierownicą, po pierwsze trzeba ściągnąć tą obudowę:
Obrazek
skrzynka centrali to to czarne pudełeczko, zamontowane obok brązowej puszki immobilizera:
Obrazek
kabel masy (-) przykręciłem pod śrubę która znajduje się pod skrzynką bezpieczników, gdzie ten kabel nigdzie nie przeszkadza:
Obrazek
kabel (+) w moim przypadku czerwony, pociągnąłem do skrzynki z bezpiecznikami:
Obrazek
kabelek (+) wsadziłem pod bezpiecznik 4 który fabrycznie w Baleno odpowiada za centralny zamek, a zrobiłem to tak że wyciągnąłem bezpiecznik wsadziłem w otwór kabel i przytrzasnąłem go bezpiecznikiem, kabel i bezpiecznik trzymają się mocno i nie ma obawy że wypadną, a dodatkowo obwód jest zabezpieczony bezpiecznikiem:
Obrazek
na obudowie od skrzynki bezpieczników rozrysowany jest schemat bezpieczników, 4 bezpiecznik jest do centralnego zamka:
Obrazek
aby centralny zamek sygnalizował kierunkowskazami zamknięcie lub otwarcie drzwi należy połączyć odpowiednie kable z centralki z kablami kierunkowskazów, ja podłączyłem się do kabli biegnących pod plastikową listwą progową:
Obrazek
biegnie tam gruba wiązka kabli, u mnie ta oklejona czerwoną taśmą izolacyjną:
Obrazek
nie pamiętam teraz dokładnie jakiego koloru jest kabel odpowiadający za kierunkowskaz, ale postaram się to na dniach sprawdzić( nie chce niszczyć izolacji którą zrobiłem więc łatwo to sprawdzić odkręcając tylny reflektor i tam można zobaczyć jaki kabel biegnie do kierunkowskazu), analogiczną czynność należy powtórzyć z wiązką kabli w listwie po stronie pasażera jeżeli chcemy żeby kierunkowskazy mrugały po obu stronach:)
Obrazek
to by było chyba tyle w razie jakiś wątpliwości piszcie


Ostatnio edytowano Śr 10 gru, 2008 20:28 przez BSTR, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 22 gru, 2008 22:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 21 lis, 2007 07:28
Posty: 10
Lokalizacja: Myślenice
Model:: Baleno 1.3
Witajcie.

Dzisiaj zabrałem się za montaż centralnego zamka w swoim 3D. kupiłem go bez. Popatrzyłem na instalację i ostatecznie wymyśliłem że zamek podepnę do tego samego przewodu w którym jest stałe zasilanie do elektroniczego zegarka (tego modułu tuż pod radiem). Efekt? zamykam lub otwieram zamek auto miga mi stopami i postojówkami, czyli jest nie dobrze ;(. Pytanie mam do Was. Z kąd Wy macie zasilaną centralke zamka?


Góra
-Jak to się stało Baco?
--Ano widzicie Panicku to drzewo?
-Widzę
--No a On nie widział!

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt 02 sty, 2009 21:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 08 sie, 2008 13:43
Posty: 2510
Lokalizacja: Katowice
Model:: Suzuki Baleno Kombi 1.6 GLXS Grade SOHC 16V LPG
odświeżę trochę temat :P

co powiecie mi o czymś takim

Alarm + Central

i czy ewnetualnie podepne takie cuś

Domykanie Szyb

jak zamontuje takie cuś

El. Szyby

pytam bo w moim balonie alarm, centralny i szyby są na bardzo niskim poziomie wykonania/działania i trzeba to zmienić :diabel2:


Ostatnio edytowano Pt 02 sty, 2009 22:04 przez luto, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:00 
Offline

Dołączył(a): Wt 30 gru, 2008 18:57
Posty: 6
Lokalizacja: Stalowa Wola
Model:: baleno
co do alarmu i modułu domykania szyb się nie am co przyczepić, to jestem generalnie przeciwnikiem uniwersalnych zestawów elektrycznych szyb. z czasem szlag trafi w nich sprzęgiełko. nie wiem, czy nie lepiej poszukać w używce ori podnośników i nie pobawić się przeszczep, niż montować coś, co po roku niekoniecznie będzie działać.
oczywiście wszystko razem da się spiąc do kupy - moduł domykania szyb bierze impuls do zadziałania z z impulsu zamknij dla zamka centralnego.


Góra
masz problem z LPG? walnij na PW - postaram się pomóc

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 08 sie, 2008 13:43
Posty: 2510
Lokalizacja: Katowice
Model:: Suzuki Baleno Kombi 1.6 GLXS Grade SOHC 16V LPG
huwe napisał(a):
to jestem generalnie przeciwnikiem uniwersalnych zestawów elektrycznych szyb. z czasem


no właśnie moje powoli idą w stronę światła dlatego będę zmieniał :P


i dlatego pytam mądrzejszych :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:10 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
jakby co to mam przednie boczki drzwi :)


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 08 sie, 2008 13:43
Posty: 2510
Lokalizacja: Katowice
Model:: Suzuki Baleno Kombi 1.6 GLXS Grade SOHC 16V LPG
jasne napisał(a):
jakby co to mam przednie boczki drzwi :)



hmm z klawiaturą do szyb ?? jak tak to zamawiam :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Ale bez podswietlenia :D


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:18 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
no niestety nie świeci sie nic :D


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 03 sty, 2009 00:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 08 sie, 2008 13:43
Posty: 2510
Lokalizacja: Katowice
Model:: Suzuki Baleno Kombi 1.6 GLXS Grade SOHC 16V LPG
heh już jasnemu zawracam głowę na GG :diabel2:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 23 mar, 2009 18:04 
Offline

Dołączył(a): Pn 23 mar, 2009 14:29
Posty: 4
Lokalizacja: Jelenia góra
Model:: Suzuki baleno 1.6
Witam mam taki problem nie wiem jak podlaczyc centralny zamek w baleno mam 6 kabli do "Central lock" i jak to zrobic?? I gdzie znajduje sie centralny w baleno?? A mam alarm + centralny bez siłownikow bo w baleno jest centralny zamontowany.Prosze o rade.Dzieki i pozdrawiam


Góra
lisciu

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr 06 maja, 2009 20:36 
Offline

Dołączył(a): Pt 15 sie, 2008 14:03
Posty: 163
Lokalizacja: Lubsko/Poznań
Model:: Suzuii Baleno Kombi 1.6
Podłączę się do wątku chcę kupić to: http://www.allegro.pl/item621316540_ala ... chrom.html
Jak to podłączyk który kolor do którego..?? Ciemna masa ze mie jeśli chodzi o te sprawy...


Góra
Suzuki, Spirit of Japan

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 13:53 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 09 paź, 2007 13:49
Posty: 7013
Lokalizacja: Ruda Śląska
Model:: Ignis Sport
Cytuj:
Zawartość zestawu:



-centralka + 2 piloty

-głośna syrenka

-odcięcie zapłonu lub paliwa – Immobiliezer

-dwusterfowy regulowany czujnik wstrząsu z prealarmem

-dioda LED + wiązka

-przycisk serwisowy + wiązka

-kompletne okablowanie potrzebna do podłączenia alarmu

-profesjonalna instrukcja montażu w jęz. Polskim


masz wszystko w zestawie :) poradzisz sobie


Góra
Baleno GS > Ignis Sport

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
Wszystko ładnie pięknie, ale widzieliście kiedyś tę centralkę oryginalną w swoim aucie?? Gdzie ona się znajduje??
Ja wiem tylko tyle że gdzieś koło pedału sprzęgła, cyka tam sobie przekaźnik i wiem jeszcze że w balonie centralny zamek sterowany jest minusem. Byłbym niesłychanie wdzięczny gdyby ktoś był łaskaw sporządzić jakiś prosty rysunek wyprowadzeń tej centralki. Będzie jaśniej dla wszystkich a i montaż łatwiejszy w razie centralnego na pilota. W każdej zakupionej takiej zabawce oczywiście podają instrukcje podłączenia, ale trzeba wiedzieć do czego ją podłaczyć w aucie, a to już nie jest takie oczywiste... Nie kazdy bowiem dysponuje schematem ideowym lub blokowym układu elektrycznego swojego auta... A jeśli już posiada to jest to taka pajęczyna że elektrykowi trudno na pierwszy rzut oka się połapać. Gdybym miał wspomniany rysunek wyprowadzeń centralki balonika to razem z instrukcją od centralnego na pilota poradziłbym sobie bez kolejnych pytań. I chyba nie tylko ja :)


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 22:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 29 lis, 2007 13:51
Posty: 6079
Lokalizacja: Mysłowice
Model:: Zafira, Astra
Wiesz co ja w GSRze mam to na wierzchu. Centralka jest przymocowana do plytki z bezpiecznikami i reszta wtyczek. A po kablach w sumie moglbym dojsc ktory do czego idzie. No ale jest jeden wielki problem - skleroza :D


Góra
Sprzedam sporo części do Baleno 3d '96

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz 07 maja, 2009 22:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 02 lut, 2009 00:01
Posty: 2261
Lokalizacja: Świdnica,Wrocław
Model:: BALENO GS 1.3 1999r, WAGON R+ 1.0 1999R
u mnie do skrzynki z bezpiecznikami przymocowana jest skrzyneczka od immbilisera....


Góra
MICHAŁ (BANAN)

 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .