Teraz jest Śr 13 lis, 2019 06:51

Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn 28 sty, 2008 20:50 
Offline

Dołączył(a): N 27 sty, 2008 12:40
Posty: 5
Lokalizacja: Częstochowa
Model:: suzuku grand vitara 1,9 ddis
Sprzęt ekstra, ale mam problem- po włożeniu płyty z filmem nie włącza się na monitorze obraz słychać tylko dźwięk ze ścieżki. Nie wiem co jest grane. Może ktoś mi podpowie rozwiązanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 28 sty, 2008 20:59 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
a DVD czy jakiś DivX?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 28 sty, 2008 21:17 
Offline

Dołączył(a): N 27 sty, 2008 12:40
Posty: 5
Lokalizacja: Częstochowa
Model:: suzuku grand vitara 1,9 ddis
Dotyczy dvd i dvix, ekran jest niebieski i nie ma żadnego komunikatu np typu "zły kod obszaru dvd".Może to jakiś banalny drobiazg w ustawieniach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn 28 sty, 2008 22:29 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
Może masz przestawione np. wyświetlanie na zewnętrzny ekran a nie na wbudowany, albo coś w tym stylu... sam nie wiem - bo jeśli normalnie menu i resztę widać to na pewno nie wina elektroniki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 29 sty, 2008 16:34 
Offline

Dołączył(a): N 27 sty, 2008 12:40
Posty: 5
Lokalizacja: Częstochowa
Model:: suzuku grand vitara 1,9 ddis
Może odezwie się Jarekch-jego sprzęt chodzi dobrze jak napisał na forum. U mnie włożenie płyty do odtwarzacza powoduje tylko emisję dźwięku a obrazu brak!!! :|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 29 sty, 2008 18:47 
Offline
Wiceprezes Stowarzyszenia
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 25 lis, 2007 18:32
Posty: 4952
Lokalizacja: Puszcza Kampinoska
Model:: Inny 4WD
Jestem obecny :) .
Mnie też się parę razy tak zrobiło - jest dźwięk, ale obraz to firmowa tapeta w listki i fioleciki. :zdziw:
W moim przypadku było to spowodowane przypadkowym wyborem innego źródła obrazu - ipod, USB, albo menu ustawień.

Jeśli obsługujesz sprzęt poprzez ekran dotykowy, a nie pilotem, to przejrzyj uważnie instrukcję obsługi sprzętu- dotknięcie ekranu w różnych miejscach oznacza wybór różnych funkcji, mimo że nie są wyświetlane podczas projekcji żadne przyciski ekranowe. :568:

Jeśli to nie to, to chyba trzeba by odwiedzić serwis Kenwooda. :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 29 sty, 2008 20:20 
Offline

Dołączył(a): N 27 sty, 2008 12:40
Posty: 5
Lokalizacja: Częstochowa
Model:: suzuku grand vitara 1,9 ddis
Ok. Pobawię się jeszcze pilotem.Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 29 sty, 2008 20:32 
Offline

Dołączył(a): Cz 22 lis, 2007 14:05
Posty: 31
Lokalizacja: Starachowice/Wa-wa
Model:: Grand Vitara DDiS chip '07 przejechała 50kkm
siwyII: dwukrotnie naciśnij przycisk po lewej stronie przycisku nav o ile dobrze pamiętam. A w ogóle to typowo i tak jak Ci kolega powiedział RTFM :568:
Pozdrawiam
Rav


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 09 lut, 2008 17:15 
Offline

Dołączył(a): N 27 sty, 2008 12:40
Posty: 5
Lokalizacja: Częstochowa
Model:: suzuku grand vitara 1,9 ddis
No i po kłopocie. W serwisie połączyli ze soba 2 kabelki i teraz w2szystko chodzi na medal.
Dzięki za rady :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So 31 sty, 2009 17:09 
Offline

Dołączył(a): So 01 lis, 2008 20:48
Posty: 82
Lokalizacja: Wadowice/Kraków
Model:: Grand Vitara 1.9 DDiS
Panowie czytać czytać i jeszcze raz czytać instrukcję oczywiście. DNX-y posiadają zabezpieczenie polegające na tym iż jeden z kabelków ma być podpięty pod czujnik hamulca ręcznego i jeśli jest podpięty to filmy czy tuner tv /jesli ktos go posiada/ działa po zaciągnięciu hamulca ręcznego. to takie zabezpieczenie co by w czasie jazdy nie oglądać dvd czy tv. sygnał jest kierowany do wyjscia zewnetrznego np na zagłówki.


Góra
Alek_d

 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt 03 lut, 2009 10:32 
Offline
Współzałożyciel Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 08 paź, 2007 19:39
Posty: 3365
Lokalizacja: Będzin
Model:: A3 Sportback 2.0 TFSI Quattro / 240KM
ale oczywiście można to obejść, bo jak sobie pasażerowie chcą pooglądać w trakcie jazdy to co wtedy? zamiast do czujnika hamulca ręcznego można taki sygnał podpiąć po prostu do + lub _ (zależnie od konfiguracji) i będzie git ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .